A/B-test af produkt titler, der er tilgængelige i DataFeedWatch: Se dine shopping-annoncer trives

ab-test

 

 

I nutidens e-handelsverden er A/B-test et vigtigt strategisk element i enhver online detail virksomhed, som går efter at virkelig trives på det meget konkurrencedygtige marked. 

 

For at forblive i topform, ser forhandlere konstant efter metoder, som hjælper til at ændre, innovere og forbedre. Og måden at gøre det på er gennem... ja, du har gættet det - eksperimentering! 


Hvordan ellers kunne du virkelig identificere, hvad der fungerer for din virksomhed, og hvad der ikke fungerer?

 

I dag er vi glade for at kunne dele, at vi har tilføjet ny funktionalitet til vores stabel, som giver muligheder for at eksperimentere på tværs af dine annoncekampagner: A/B-test af produkt titler. Fra nu af kan du nemt finde, hvad der fungerer bedst for dig og designe dine kampagner til succes.

 


Table of Contents

 

A/B-test i datafeed - hvorfor er det vigtigt?

 

A/B-test af produkt titler i DataFeedWatch

Hvordan virker det?

Trin til at oprette en A/B-test i DataFeedWatch

Foretag en analyse og vælg en vinder

 

A/B-test af bedste praksis

Beslut varighed og størrelse

Test kun en variabel ad gangen

Definér nøglemetoden for succes

Sørg altid for at teste

 

Praktiske eksempler - hvor skal man starte?

 

Konklusion

 


A/B-test i datafeed - hvorfor er det vigtigt?

 

Produktets feed data er et fundament i enhver shopping kampagne. Dette betyder, at gennemføre betydelige ændringer på tværs af dit feed, kan enten fremme eller ødelægge dine opførte varer.

 

Dit feed bør ikke være et koldt sæt data, da du skal byde på en kanal for at kunne være kvalificeret til at vise annoncer. Ja, der er en liste med krav, som du skal holde dig til, men optimeringsforløbet ender ikke der. Tværtimod - det er her, hvor det begynder.

 

Alle annoncører ønsker at deres annoncer er succesrige og at de konverterer. Men hvordan kan du sikre dig, at dine annoncer rent faktisk fører reelle kunder til din butik, frem for at tjene til tomme indtryk?

 

Svaret er simpelt: Sørg altid for at teste. 

Sørg for at gætteriet ikke er en del af ligningen og find ud af, hvad dine kunder rent faktisk reagerer på. Brug denne information & anvend dem til dine feed.

 

Titler, som er en af de mest bemærkelsesværdige dele af din annonce, er et godt sted at starte med en A/B-test. Især med det rigtige værktøj, bliver det til en enkel, men alligevel meget stærk taktik!

 

 

Gå tilbage til toppen af siden, eller download Den komplette guide til optimering af datafeed

 


A/B-test af produkt titler i DataFeedWatch

 

Er du spændt på at skulle designe din første A / B-test? Fantastisk!


Tid til at komme til det pragmatiske niveau og lære at integrere eksperimenter i din feed optimeringsstrategi.

Lad os starte et skridt ad gangen:

 

Hvordan virker det? 

 

Først og fremmest, giver den nye funktionalitet dig mulighed for at køre to forskellige versioner af titler på tværs af din produktportefølje på den samme tid. Og derefter, kan du sammenligne dine ydeevne-datasæt i en klar oversigt.

 

Dette åbner et vindue af muligheder for at detailhandlerne nemt kan opdage den perfekte titel konfiguration og at gennemføre strategiske justeringer på tværs af deres feeds.

 

Inden vi dykker ned i funktionaliteterne, lad os forstå mekanismen:

 

 • Sporing: for at A/B-testen giver mening, har du behov for en metode til at indsamle ydelse data på hver. Dette opnår vi på automatisk vis ved at tilføje en sporingsparameter til produkt linket.


 • Kanaler: A/B-test af titler er tilgængelig på tværs af alle kanal feeds, som indeholder produktets URL (se punktet ovenfor). Google Shopping, Facebook, Instagram, Google Search Ads er blot få eksempler. Til eBay eller Amazon feed er denne eksperimentelle funktion ikke tilgængelig.
 • Distributionkun en titel version kan tildeles til hvert vare-ID. Vi fordeler A-titlen og B-titlen jævnt mellem alle produkter. Derfor tildeles Variant A til produkterne 00001, 00003, 00005 osv. og Variant B til produkterne 00002, 00004, 00006 osv.
  Resultaterne er baseret på en gruppe produkter, som er tildelt en version A eller B. 


Trin til at oprette en A/B-test i DataFeedWatch

 

1. Kortlæg dine ID

 

For at funktionen er tilgængelig i dine kanal feeds, skal du sikre dig, at 'ID'-feltet i sektionen Interne felter er kortlagt. Spring dette trin over, hvis du allerede har gennemført denne del af at sætte din butik op. 


Ellers skal du finde det interne felt panel i navigationslinjen på siden og udfylde den påkrævede egenskab:


map-your-IDs

 

2. Aktivér titel opdelingen

 

Fortsæt til kortlægningspanelet på kanalen, som du har valgt ('Rediger feed') og find A/B-testknappen i det øverste højre hjørne i titelsektionen:

enable-ab-test

 

3. Opsætning af version A og version B af dine produkt titler


Bestem den variabel, som du ønsker at teste. 

 

Opret derefter den ønskede struktur til hver titel version. Opsætningsdelen fungerer nøjagtigt på samme måde som for alle andre feed-egenskaber. Du kan kortlægge det til et specifikt felt til din butik, kombinere egenskaber, eller endda uploade tilpassede titler fra et regneark til en af versionerne. 

 

title-ab-testing

 

Der er ingen grænser for muligheder for at modificere. Så, forestil dig at du er i kundens sko og bliv kreativ!4. Vis og gem ændringer

 

Når du er klar til at teste den nye titelstruktur, bør du kaste et hurtigt blik på forhåndsvisningen (øje-ikonet i det øverste højre hjørne). Hver titel version har en separat forhåndsvisning. 
Hvis du er tilfreds med den nye ordre - gem ændringerne, så dit feed bliver opdateret.

 

preview-eyeBemærk: forhåndsvisningen er ufølsom overfor A-B-distributionen. Det betyder at du kan se titlen under punkt X både i A-forhåndsvisning og B-forhåndsvisning. I dit output feed vil kun en titel version blive tildelt til hvert element-ID.

 

Når det er gemt, kan du tjekke "Vis feed"-sektionen for at forhåndsvise fordeling af hver titel per element.

 


Foretag en analyse og vælg en vinder

 

En grundig analyse er et uundværligt element i ethvert vellykket eksperiment. Så hvordan kan vi spore og måle resultaterne?

 

Vi har tilføjet et link parameter for at kunne spore ydeevnen for de to titelversioner. På denne måde kan, til enhver tid, nemt kontrollere ydeevnen af dine titler i Google Analytics.

Der er to metoder til at genere en resultatoversigt:

 

 1. Opret en oversigt med to widgets (en til produkt titel variant A, og en anden til produkt titel variant B)
 2. Opret en brugerdefineret rapport


Når du har samlet nok data til at vælge din vinder - skal du bare gå tilbage til feed-indstillingerne i DataFeedWatch ('Rediger feed') og trykke på 'A/B testknap' endnu en gang for at bekræfte den vindende version.

 

 

select-ab-test-winner-1

 

Sådan! Den nye titel struktur anvendes på alle produkter i dit feed.

 

 

Gå tilbage til toppen af siden, eller download Den komplette guide til optimering af datafeed

 


A/B-test af bedste praksis

 

Hver butik er forskellig og bør håndteres på individuel vis, når eksperimenterne indarbejdes i strategien. 

 

Når det er sagt, er der nogle regler, som er gode at huske på, uanset dine vertikale, territoriale eller markedstendenser. Lad os dykke ned i de bedste ting at gøre og hvad du ikke bør gøre, for at gennemføre vellykkede A/B-eksperimenter: 

 

1. Beslut varighed og størrelse

 

For at sikre, at AB-testresultaterne er nøjagtige og relevante, skal du lade eksperimentet køre i tilstrækkelig tid og på et tilstrækkeligt antal produkter. 

 • Til at definere varigheden af testen, kan du bruge en tidsenhed, f.eks. en til to uger, eller sammensæt den med en bestemt præstationsmetrik - for eksempel indtil du når 100 klik eller konverteringer

 • Når det kommer til størrelsen: konklusioner er normalt lettere at drage, hvis resultaterne kommer fra en større prøve. Vi anbefaler at bruge det på et eksperiment med 100 produkter eller mere.

 

2. Test kun en variabel ad gangen

 

Dette gælder også resultaterne af A/B-testen. Hvis du ønsker at opnå nøjagtige data og virkelig måle indflydelsen af en bestemt ændring, skal du begrænse de andre faktorer. 

 

Test af flere variabler på én gang giver dig ikke et klart overblik over, hvordan hver ændring påvirkede effektiviteten på dine shoppingannoncer.

 

3. Definér nøglesuccesmetrikken

Vil du have bedre CTR? Eller måske det vigtigste er antallet af konverteringer?

Bevidstheden om dit mål er altafgørende for fortolkningen af AB-testresultaterne og vil gøre det let at vælge vinderen, når du afslutter testen. 

 

4. Sørg altid for at teste

 

Ønsker du at dine annoncer trives og bliver ved med at være foran konkurrenterne i det lange løb? 

Hvis det er tilfældet, bør du gøre det til en vane at eksperimentere og konstant identificere nye måder at fange købernes opmærksomhed på. Stop ikke ved blot en test. 

 

Dine annonces ydeevne kan muligvis blive påvirket af mange faktorer. Føj det evigt skiftende e-handelsmarked til det, og du vil åbne op for en uendelig verden med testning. Husk stadig på regel nr.2!

 

 

Gå tilbage til toppen af siden, eller download Den komplette guide til optimering af datafeed

 


Praktiske eksempler - hvor skal man starte?

 

At komme på "hvad skal jeg teste?" dine titler er muligvis ikke den letteste opgave at tage sig af, især hvis du prøver for første gang. 

At analysere din nuværende titel struktur og at sammenligne den med den anbefalede praksis er et godt sted at starte. Du kan lære mere om den optimale titel struktur for Shopping-annoncer i vores anden artikel. 


En anden idé kan være at analysere titlerne på dine bedst sælgende produkter og dem med dårlig ydeevne for at prøve at danne en hypotese, som vil danne base for din test.

 

For at gøre dette nemmere har vi sammensat en hurtig liste med ideer til A/B-test titler:

 

 • Position - eksperiment med placeringen af en bestemt egenskab, for eksempel brand navn foran titlen eller i slutningen af en titel 
 • Hold eller smid ud - der er mange produktegenskaber, som kan være relevante ud fra kundens perspektiv, men hvad er deres faktiske indflydelse på dine annoncer? Eksempler: farve, størrelse, materiale osv.

 • Synonymer - find ord, som virkelig taler til dit publikum og som tilpasser sig godt til deres kultur, fx Når du er i USA, skal du sige 'grill' eller 'BBQ'?

 • Forkortelser - har du ord i dine titler, der ofte forkortes til forkortelser? Det kan være dit brand name eller en af egenskaberne. 

 • Længde - hvilken slags titler fungerer bedst for dit publikum: meget korte titler eller måske mere beskrivende?

 

 

Gå tilbage til toppen af siden, eller download Den komplette guide til optimering af datafeed

 


Konklusion

 

I det ekstremt dynamiske miljø med online annoncering spiller A/B-eksperimenter en afgørende rolle, når det kommer til at følge med i forhold til forandringer og at forbedre vores tilgang til bedst at kunne opfylde dine kunders behov.

Vi er meget glade for at implementere den nye A/B-testfunktion, som vi håber, vil hjælpe din virksomhed med at vokse i et hurtigere tempo og at i løbende kunne identificere nye forbedringsmuligheder.


Så hvad kan vi ellers sige end 'lad os komme i gang'? 😉

 

 


New call-to-action

 

Skrevet af Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Kommentar

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os