DataFeedWatch Blog | Data feed optimeringstips

Alt du har Brug for at Vide om Google Tekstannoncer

Skrevet af Anna Hanarz | 12-06-2020 07:56:26

 

Med over 1.2 million annoncører og Googles dominans på det mobile søge- annoncerings marked, så er Google Ads fortsat vejen til succes. Hovedformålet for annoncører i dag er at nå de rigtige kunder og på det rigtige tidspunkt.

 

Tekst-baserede Google Ads er en af de bedste og mest effektive måder at nå online brugere. Det tillader annoncører at tilbyde løsninger direkte til potentielle købere og skabe en ekstra online tilstedeværelse.

 

Åbn din Google Analytics konto og gå til Acquisition Source sektionen. Der er gode chancer for at du vil se noget der ligner dette:

 

 

I screenshottet ovenfor kan du se at Google står for næsten 74% af brugerne. Resten er delt mellem direkte trafik og sociale medier, foruden en lille del fra Bing, Microsofts søgemaskine. Google er formodentlig den stærkeste trafik-driver til websider verden rundt. Enhver digital marketing ansvarlig, der har som mål at generere trafik og online salg, bør til indgående forstå, hvordan Google fungerer.

 

Dyk langt ned i emnet i denne omfattende artikel og høst alle fordelene takket være den smarte styring af Google Annoncer. Få fordel af muligheden for at levere målrettede annoncer direkte til dit publikum. Check hvad der virkeligt betyder noget i forhold til effektive tekst-baserede Google Annoncer og hvordan du byder på forskellige kriterier for at placere dine annoncer i toppen af søgeresultat siderne.

 

Indholdsfortegnelse

 

Google Ads versus Googles Organiske Resultater

Hvorfor Google Tekstannoncer fungerer så Godt: Søgeord og Søgeforespørgsler

Søgeord

Google Tekstannoncer

Google Tekstannoncer: De Bedste tips

Google Annonce Auktionen

Konklusioner

 

 

Google Ads versus Googles Organiske Resultater

 

Google Search Engine Result Page (søgemaskine resultat side), også kaldet SERP, viser adskillige resultater på den første side, og rangerer dem fra den mest til den mindst relevante. Op til 7 resultater er sponsorerede (Google Tekstannoncer), resten er organiske resultater. Google viser op til 4 tekstannoncer i toppen af SERP og op til 3 i bunden. Nogle gange vises der ingen annoncer, hvis søgeforespørgslen er for nichepræget.

Over de seneste 20 år har Google gjort et bemærkelsesværdigt godt job med at camouflere deres annoncer som organiske resultater. De har også udvidet størrelsen af annoncerne ved at tilføje nye tekst linjer og annonceudvidelser, til det punkt hvor brugerne skal scrolle ned over midten af siden for rent faktisk at se de organiske resultater.

 

Sådan her så SERP ud tilbage i 2002. Annoncerne var fremtrædende og brugerne var klart opmærksomme på dem.

 

 

 

 

 

Nu om dage er det sådan, at medmindre du arbejder med digital marketing, så er det meget svært at se forskellen mellem annoncer og organiske resultater. Plus, som du kan se fra screenshottet ovenfor, så fylder annoncer næsten hele pladsen i den øverste halvdel.

 

Faktisk kan du kun se den første linje af de organiske resultater. Du skal scrolle ned for rent faktisk at læse de organiske resultater. Denne trend er endnu mere klar på mobilen, hvor tekstannoncer fylder hele skærmen.

 

 

Derfor er du, som digital marketing ansvarlig i 2020, nødt til at være opmærksom på Google Tekstannoncer, hvis du vil have succes med din forretning! Advanced Web Ranking (rangerings værktøj) lavede et interessant studie om klikrater i Google resultaterne (CTR), baseret på annoncens placering på SERP’en. Studiet tager kun højde for organiske resultater, men det giver os stadig en ide om brugernes opførsel på Google. Bemærk hvordan den topplacerede organiske position på mobilen har en lavere CTR end på computeren. Det kan skyldes det større område med tekstannoncer på mobilskærmen.

 

 

Hvad denne graf viser os, er at der er meget større sandsynlighed for at  brugere klikker på top resultaterne snarere end dem i bunden. På computeren er CTR (klik raten) i position 1 fem gange højere end den CTR der er i position 4. (31.7% versus 6.2%).

 

Annoncering gennem Google Ads er den bedste måde at sikre dig, at dine resultater vises i toppen af SERP’en. Lad os nu grave os en lille smule dybere ned i hvordan Google annoncering fungerer, og hvordan Google tekstannoncer oprettes.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Automatisér dine Google Søgeannoncer ved at bruge Product Feeds

 

Hvorfor Google Tekstannoncer fungerer så Godt: Søgeord og Søgeforespørgsler

 

Eftersom Google er en søgemaskine, så begynder alting med en søgeforespørgsel. Brugere udfører søgninger på Google når de leder efter information, produkter og services.

 

Ulig andre annoncerings kanaler så prøver Google Search Annoncer ikke at tvinge brugerne til at købe noget de ikke har brug for. Den gør snarere brugernes liv lettere ved at vise dem nøjagtigt de produkter de leder efter.

 

Købsintentionen for brugere der leder efter noget på Google er meget højere end dem på Facebook, Instagram eller Twitter. Det er derfor du bør annoncere på Google. Du har brug for at placere dit produkt eller service foran de brugere der leder efter det.

 

Hvad brugere leder efter på Google kaldes en "Search Query" (søgeforespørgsel). For eksempel "home insurance quotes in London". Du kan "opfange" søgeforespørgslerne genne søgeord, som du kan uploade på Google Ads platformen.

 

Du kan for eksempel have uploadet søgeordene "home insurance quote". Afhængig af match typen (find mere info her), så vil søgeforespørgslen "home insurance quotes in London" udløse dine søgeord. Dine søgeord, vil til gengæld, trigge en tekstannonce som du specifikt har sammensat for at annoncere for dine forsikringsprodukter.   Search Query (søgeforespørgsel) > Keyword (søgeord) > Text Ads (tekstannonce)

 

 

 

Som du kan se, er annoncen særdeles relevant i forhold til brugeres søgeforespørgsel. Det er fordi personen der har opsat annoncen, har gjort et godt job i forhold til at parre relevante søgeord (i højre side af screenshottet) med en annonce hvor der annonceres for nøjagtigt den rigtige service. Chancen for at brugeren klikker på denne annonce og besøger annoncørens webside er god.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Automatisér dine Google Søgeannoncer ved at bruge Product Feeds

 

Søgeord

 

Søgeord er den mest essentielle del af en Google Ads konto. Det er sådan du "opfanger" brugernes søgninger. Hvordan ved du hvilke søgeord du skal uploade på din konto? Hvilke søgeforespørgsler bruger potentielle kunder mest? Der er adskillige måder du kan få disse informationer.

 

1. Sund fornuft

 

Ingen kender din forretning bedre end dig selv. Start derfor med at bruge søgeord der er relevante for din forretning, og som du tror brugerne bruger, når de researcher dine produkter. Så test dine søgeord ved simpelthen at søge efter dem på Google. Baseret på resultatet og de annoncer der dukker op, vil du få en ide om relevansen af dine søgeord. Og endnu vigtigere: De konkurrenter du er oppe imod.

 

2. Research på Google

 

Hvis du føler for det, kan du springe til punkt to ovenfor og udføre adskille forskellige søgninger på Google. Start med brede søgninger og bliv så efterhånden mere og mere specifik. Se på de tekstannoncer du finder. Se på sprogbrugen i overskrifterne. Det er de samme ord du skal bruge som søgeord.

 

3. Søgeords research via Google Keyword Planner eller andre tredjeparts værktøjer

 

Hvis du ingen idé har om hvor du skal begynde, så kan Google Keyword Planner helt sikkert hjælpe dig! Det er et værktøj hvor du kan få forslag til søgeord såvel som forecast på søgevolumen.

 

 

Lignende tredjeparts værktøjer inkluderer Keyword.io, SEMrush og Ahrefs. Vi foreslår at du altid bruger en kombination af de tre ovennævnte metoder.

 

4.Negative Søgeord

 

Uden at gå alt for meget i detaljer, så skal du forstå, hvilken rolle Negative Søgeord spiller i Google Ads. Siden Google matcher dine søgeord med lignende søgeforespørgsler, som ikke nødvendigvis er helt de samme (se eksemplet med forsikringstilbuddet overfor), så kan det ske at dine annoncer dukker op i søgeforespørgsler der ikke er så relevante for din forretning.

 

For at tage eksemplet ovenfor, så kunne dine søgeord være blevet matchet med en søgeforespørgsel på "home insurance quotes Manchester". Faktisk indeholder dine søgeord ikke ordet "London". Hvis, af en eller anden grund, din service ikke tilbydes i Manchester, så kan det give mening at tilføje "Manchester" som et negativt søgeord.

 

Negative søgeord er søgninger, som du aldrig ønsker at dine annoncer bliver vist for. Det er en vigtig feature i Google Ads, som du ikke bare skal forstå, men også i allerhøjeste grad bruge.

 

5. Søgeords Grupperinger

 

Et andet vigtigt koncept du har brug for at lære om, er Annoncegrupper. I Google Ads kan du oprette adskillige Annoncegrupper indenfor den samme kampagne, hvor søgeordene alle relaterer til hinanden. Ad Groups, eller annoncegrupper, indeholder Annoncer og Søgeord. Det er ekstremt vigtigt at de søgeord du tilføjer en annoncegruppe er relevante for alle annoncerne i den samme gruppe.

 

For at tage det tidligere eksempel: Du vil have "home insurance quote" annoncer i den samme annoncegruppe som "home insurance quote" søgeordet. Faktisk udløser søgeord kun annoncer i den samme annoncegruppe. Derfor kan det være du skal overveje at have så mange annoncegrupper som muligt for at dække alle potentielle søgeords variationer der er relevante for din forretning.

 

Jo mere dine søgeord er relevante for annoncerne i den samme gruppe, jo mere belønner Google dig med en lavere pris per klik. Mere om det nedenfor.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Automatisér dine Google Søgeannoncer ved at bruge Product Feeds

 

Google Tekstannoncer

 

Når først du har lavet din søgeords research og grupperet dem i forskellige annoncegrupper efter emne, så er det endelig tid til at skrive dine annoncer. Fra marts 2020, er der to typer af tekst annoncer du kan bruge. Expanded Text Ads (udvidede annoncer) og Responsive Search Ads (søgeannoncer)

 

Udvidede Søgeannoncer

 

Expanded Text Ads har tre overskrifter, to beskrivelser, en Display URL der består af af to valgfrie "stier" og den endelige URL (link til websiden).

 

 

Google Help Center hjælper os med at beskrive de forskellige elementer af en Expanded Text Ad (udvidet tekstannonce).

 

 

Responsive Søgeannoncer

 

Med Responsive Search Ads kan du tilføje og til 15 overskrifter og 4 beskrivelser. Systemet vil rotere overskrifterne og beskrivelserne og vise op til 3 overskrifter og 2 beskrivelser samtidigt. Google vil vælge den bedste kombination af teksterne der er relevant i forhold til enhver søgeforespørgsel.

 

 

 

Vær opmærksom på følgende vigtige informationer:

 

 

 

Det anbefales at du både bruger Expanded Text Ads (ETAs) og Responsive Search Ads (RSAs). Ideelt set 3 ETA’er og 1 RSA per annoncegruppe.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Automatisér dine Google Søgeannoncer ved at bruge Product Feeds

 

Google Tekstannoncer: De Bedste Tips

 

Google selv giver gode anbefalinger til hvad de bedste tips er til skrivning af annoncer. Du kan lære mere her. Her vil vi fokusere på hvad vores erfaring med hundredevis af kunder har lært os.

 

1. Brug søgeord i din annonce

 

Det er den første regel du skal følge. Når først du har afsluttet din søgeords research og uploadet dine søgeord til din konto, så er tiden kommet til at skrive dine annoncer. Husk at søgeordene udløser de annoncer der tilhører samme annoncegruppe.

 

Derfor skal du sørge for at gøre de annoncer der er i samme annoncegruppe så relevante som muligt i forhold til søgeord. Det vil også sikre at dine annoncer er relevante i forhold til brugernes søgninger. Eksemplet vi brugte før, viser at der kan laves nogle forbedringer:

 

 

 

Søgeordene her er "home insurance quote". Derfor kunne annoncens overskrift have set bedre ud sådan her:

 

 

 

 

 

Hvis du inkludérer søgeordene i den første overskrift, er det en fremragende måde at skille sig ud og få kliks. Det er selvfølgelig ikke altid muligt, men vær opmærksom på at hvis det kan lade sig gøre, så anbefales det kraftigt.

 

Google Ads har en feature der hedder Keyword Insertion, som tillader dig at indtaste søgeord i annonce-overskrifterne helt automatisk. Vi anbefaler du checker den funktion ud!

 

2. Husk begrænsninger i antal anslag

 

Som vi nævnte før, så har hver overskrift og beskrivelse et maksimum antal anslag. Så vær kreativ og prøv at bruge så mange anslag som muligt!

 

Vi har bemærket at Google belønner dig med højere rangeringer og lavere pris per klik, hvis du udnytter deres funktioner fuldt ud. Desuden så får dine længere annoncetekster din annonce til at se større ud. Det kan betyder du får mere opmærksomhed af brugerne og potentielt øger antallet af kliks.

 

Det er hårdt arbejde at bruge alle anslagene. Det kræver du er kreativ og vænner dig til det, for det er udfordrende og kedeligt arbejde. Husk at dine konkurrenter måske ikke gør sig umage! Så derfor kan det vise sig at være en af dine konkurrencefordele at dine annoncer ser større ud!

 

3. Vær specifik

 

Det du på alle måder skal undgå er at copy-paste de samme annoncer på tværs af mange forskellige annoncegrupper. Hver annoncegruppe bør indeholde forskellige søgeord, baseret på et fælles tema, produkt eller service.

 

Tekst annoncerne bør afspejle det. Gør dine annoncer så specifikke og relevante som muligt i forhold til søgeordene i den samme annoncegruppe. Undgå generiske beskeder og tekster. For eksempel, så kunne annoncen nedenfor trænge til en forbedring.

 

 

 

 

Ingen af annoncerne i screenshottet ovenfor nævner "bidding". De annoncerer alle med en generisk "Automate Google Ads" besked. Jo mere annoncen er relevant i forhold til brugernes søgninger, jo bedre. Relevante annoncer har højere chancer for at blive klikket på, og derfor belønner Google dem med højere rangeringer og potentielt lavere CPC (udgift per klik).

 

4. Brug specifikke call-to-actions

 

Annoncerne ovenfor gør dog et godt job i forhold til CTAs (call to actions). En call-to-action er et stykke tekst der opfordrer brugerne til at gøre noget specifikt. "Book Now", "Køb Nu", "Shop Nu" etc, er alle CTAs.

Igen, jo mere specifik du er, jo bedre. Den første annonce i screenshottet  tilskynder brugerne til et "Start for Fri" og "Få en Fri Demo".

 

Den anden annonce siger "Try Opteo Free for 30 Days". Disse CTAs er virkeligt gode, for de fortæller brugerne hvad der sker efter de klikker på annoncen. De sætter brugernes forventninger. I stedet for simpelthen at sige "Subscribe Now" eller "Buy Now", så giver disse annoncører mere information, som det faktum at deres service er gratis i 30 dage eller der er en gratis demo version.

 

CTAs i beskrivelserne er fremragende, men du kan også inkludere en CTA i den anden overskrift. Overskrifter er selvfølgelig mere fremhævede end beskrivelserne, så hvis du mener at CTAs er vigtigt for din forretning, så er det stedet du skal placere dem.

 

5. Drag fordel af de tre overskrifter (og flere ting til  Responsive Søgeannoncer)

 

Selvom det kun er de to af overskrifterne der med garanti bliver vist (den tredje vises kun nogle gange), så er det vigtigt at du baserer din strategi på dem alle. Enhver PPC manager har en forskellig tilgang til emnet, men her er hvad vi anbefaler hos DataFeedWatch.

  • Overskrift 1: Det er den vigtigste del af din annonce. Inkluder søgeordene her, hvor det passer ind, og tiltræk brugerne.
  • Overskrift 2: Uddyb den første overskrift ved at give mere information og, hvis muligt, så inkluder en CTA. F.eks. "With X Feature Included". "Open 24/7", "Book Now & Get 25% off", "Start Free Trial Now".
  • Overskrift 3: Vis dit brand navn. Dette diskuteres ofte fordi Google Ads ofte automatisk sætter dit domænenavn ind som den tredje overskrift. Men siden det ikke altid sker, og du ikke har kontrol over det, så er det bedre at være sikker og selv redigere den tredje overskrift.

 

6. Brug beskrivelser til at drive click-throughs

 

I stedet for blot at beskrive dit produkts egenskaber, så brug annonce beskrivelserne som det sted, hvor du “taler" til dine potentielle kunder. Hele formålet med en annonce beskrivelse i det hele taget er at drive det til et  click-through. Vær skarp og tænk indholdet med kunden for øje. De lange produktbeskrivelser kan du overlade til din webside.

 

7. Vær kreativ!

 

Takket være de indbyggede features i Google Ads som Keywords Insertion (indsætning af søgeord) og Ad Customizers (annonce tilpasninger), eller tredjeparts værktøjer som DataFeedWatch, kan du være kreativ i stor skala! Med DataFeedWatch kan du køre "Feed-Drevne Tekstannoncer". Vi har dækket det emne indgående i vores blog artikler om hvordan du Opretter Google Søgetekst Annoncer med et Product Data Feed eller Hvordan du Annoncerer Promotions med Feed-Drevne Tekstannoncer.

Feed-Drevne Tekstannoncer bruges af eCommerce forretninger for at vise relevante produktinformationer i Googles søgeannoncer, i stor skala. Disse annoncer indsamler produktinformationer fra dit eCommerce feed. Deraf navnet "Feed-Driven Text Ads". Du kan vise produktets varelager, dets real-tids priser eller endda specifikke produkt egenskaber. Se nedenfor for at få inspiration!

 

 

 

 

 

 

 

8. Test dine annoncer!

 

Det er tommelfingerregel nummer ét. Tag ikke bare vores råd for gode varer, men prøv selv forskellige annoncetekster og test dem!

 

 

Returnér til toppen af siden eller Automatisér dine Google Søgeannoncer ved at bruge Product Feeds

 

Google Annonce Auktionen

 

Dette afsnit kræver en hel artikel alene, men for nu vil vi gerne give dig en generel forståelse, så du kan komme i gang med dine Google Ads i dag! Mange af de ting du har lært tidligere i denne artikel, vil give mere mening efter du har læst denne sektion.

 

Google viser op til 4 annoncer i toppen af SERPen og op til 3 i bunden. Hvordan vælger Google hvilke annoncer der skal vises først?

 

Rangeringen er baseret på en auktion. For at blive en del af annonce auktionen, skal annoncørerne give et bud. Dette bud er det beløb de ideelt set er villige til at betale for ét klik. Det er derfor at et bud i Google også kaldes "Max CPC", som står for "Max Cost per Click" (maksimale udgift per klik).

 

Faktisk, som du måske ved, så er Google Annoncer baseret på en Pay-per-Click model (PPC). Annoncører betaler kun, når de får et klik. Hvor meget de betaler, afhænger af deres bud og andre faktorer som vi viser dig nedenfor.

 

Beløbsmæssige bud måles op imod noget der kaldes Quality Score (kvalitetsscore). Google tildeler en kvalitetsscore fra 1 til 10 (hvor 10 er den bedste) til hver enkelt søgeord i din konto. Kombinationen af Quality Score og det beløbsmæssige bud afgør din annonces rangering. Derfor er et højt bud ikke nødvendigvis en garanti for at få en høj annoncerangering. Du skal måske også bruge en høj Quality Score.

 

På den anden side, så kan en høj kvalitetsscore også udløse en høj annonce placering, på trods af at lavt bud. Fordi både din kvalitetsscore og dit bud er baseret ud fra dit søgeordsniveau, så kan din annoncerangering også skifte for hvert søgeord. Du vil måske rangere meget højt på nogle søgeord, mens det er lavt for andre. Annoncerangeringen bestemmer effektivt din position på SERPen.

 

Position 1 er den bedste, i toppen af rangeringen, mens position 7 er den værste. Hvad du rent faktisk ender med at betale per klik kan være anderledes (normalt lavere) end dit bud. Uden at gå for meget i detaljer, så skal du bare vide at jo højere Quality Score, jo lavere bliver din faktiske udgift per klik, under forudsætning af at du og dine konkurrenters bud er det samme. Det betyder, at du måske kan få en højere rangering end dine konkurrenter og stadigt betale mindre per klik end dem.

 

Du betaler desuden kun det der er nødvendigt for at slå din nærmeste konkurrent. Det betyder, at din faktiske udgift per klik også afhænger af dine konkurrenters rangering og bud.

 

 

Focus: Kvalitetsscoren

 

Nu da du ved at din kvalitetsscore er så vigtig, så er det tid til at dykke lidt ned i hvordan den score bliver defineret.

 

Du kan også overveje at få hjælp fra Google Help Centeret her. Søgeordenes kvalitetsscore er udregnet med vægt på annoncens relevans, den forventede click-through pris og landing page experience (oplevelse af landingssiden). Annoncerelevans og landing page experience måler hvor relevante dine annoncer og landingssider er i forhold til dine søgeord.

 

Jo mere dine annoncer og landingssider er tilpasset et specifikt søgeord, jo bedre. Det er derfor det er så vigtigt at indsætte søgeord i din annonce og på din landingsside. Den forventede click-through pris er noget Google udregner baseret på tidligere CTR (click-through rate) performancer.

 

Derfor kan man meget simpelt sige, at jo højere CTR, jo højere er din Quality Score. Men også, at jo højere annonce relevansen og oplevelsen er på landingssiden, jo højere er din chancer for at få et click-through. Det er en evig cirkel! Hele systemet der afvejer kvalitetsscoren og buddene sikrer at tekst annoncerne på Google er så relevante som muligt for hver søgeforespørgsel, uanset (sådan da) hvor meget annoncørerne betaler.

 

 

Focus: Automatiserede Bud Strategier

 

Mens du manuelt kan ændre dine bud på søgeordsniveau, så tilbyder Google adskillige automatiserede bud strategier der gør arbejdet for dig.

 

Dagens annoncerings landskab er langt mere kompleks end det var for et par år tilbage, og der kommer flere og flere konkurrenter der deltager i auktionen hver dag. Mens Googles teknologi er kraftig forbedret over årene og mens din Quality Score og og dine Bids stadigt er relevante, så er der tusinder af andre ting som systemet også tager højde for.

 

Brugernes fysiske placering og tidligere søgehistorie er bare et par af de nye elementer som Google bruger til at afgøre rangerings placeringen. Problemet er, at du ikke har direkte adgang til disse informationer. Og selvom du havde, så ville du ikke kunne måle dem på hver enkelt søgning.

 

Derfor tillader Google at annoncører bruger deres automatiserede bud løsninger, der i bund og grund sender bud i real-tid på deres vegne. Mens du kan overkomme at ændre dine bud to eller tre gange om dagen manuelt, så er det automatiserede system i stand til at ændre dem for hver enkelt auktion.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Automatisér dine Google Søgeannoncer ved at bruge Product Feeds

 

Konklusioner

 

Med den sidste sektion ovenfor har vi lukket cirklen. Vi har vist dig hvordan du vælger og grupperer dine søgeord, og hvordan du skriver en indbydende og succesfuld annoncetekst. Nu ved du også at det drejer sig om for at betale mindre per klik og stadigt opnå en høj annoncerangering. Fra test af annoncetekster til at ændre bud og opdatere negative søgeord. Google annoncering kræver med andre ord et konstant finpudsnings- og optimeringarbejde.