<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Sådan automatiseres dine Google Ads kampagner ved hjælp af et feed

 

Hvad er feed-drevne tekstannoncer?

 

Feed-drevne tekstannoncer, også kendt som feed-baserede tekstannoncer eller inventory-aware (lagerbeholdnings-) tekstannoncer, er søgeannoncer, som annoncører opretter for at vise relevante produktoplysninger som navn, pris og tilgængelighed og som genereres dynamisk som svar på produktspecifikke søgeforespørgsler på Google.

 

Disse annoncer supplerer normalt PLA annoncer (Product Listing Ads) og øger e-handelsvirksomheders muligheder for at vise deres produkter og maksimere trafikken og indtægterne.

 

Selv om det er Google Shopping, der er en essentiel del af enhver online onlineforhandlers annoncestrategi er er ingen forhindringer for at fokusere på både shopping og søgning - denne kombination kan kun hjælpe. Både Google Shopping-annoncer og søgetekstannoncer kan vises på samme tid.

 

feedbaseret-tekstannonce-pa-google-sogning-plus-Google-shoppingresultater

 

Gå tilbage til toppen af siden eller bestil en gratis DEMO.

 


 

 

Sådan fungerer feed-drevne tekstannoncer

 

 

Feed-drevne tekstannoncekampagner oprettes automatisk, og de er baseret på dit produktfeed.

Der er mulighed for at oprette og synkronisere annoncer og søgeord for mange produkter på få minutter.

Dine tekstannoncer oprettes på baggrund af produktdata. Dette garanterer, at du bruger de mest aktuelle produktoplysninger.


Gå tilbage til toppen af siden eller bestil en gratis DEMO.


 

Hvorfor skulle du være interesseret i feed-drevne tekstannoncer?

Overvejer du stadig at oprette tekstannoncer ved hjælp af et produktfeed? Se grundene til, at feed-drevne søgeannoncer er værd at bruge.

 

1. Det sparer tid


Det er tidskrævende at oprette selv en enkelt tekstannonce manuelt. Især fordi de skal indeholde mange oplysninger. Ved at udnytte de oplysninger, du allerede har i dit datafeed, kan du reducere den tid, du ville bruge på at oprette Google-tekstannoncer. 


Alle nødvendige attributter er allerede tilgængelige og skal blot optimeres, så de passer til kampagnens struktur.

 

2. Det gør din kunde opmærksom på kampagner og rabatter

 

 

Hvis dit feed indeholder både produktets oprindelige pris og udsalgspris, kan du vælge at medtage dem begge i dine tekstannoncer eller at vise rabatten i procent.

 

feed_based_text_ad_on_google_search_call-out_discount

 

Som du som e-handelsannoncør måske allerede har fundet ud af, kan online shoppere virkelig godt lide gode tilbud og rabatter.

Der findes ikke noget der er bedre til at generere høje klikrater end at fremhæve en god tilbudskampagne.

 

 

feed_based_text_ad_on_google_search_now_was_price

 

 

 

3. Forenklet tilpasning


Hvis du er bekendt med Google Ads, kender du sikkert alt til Google Ads Editor.

I bund og grund hjælper Google Ads Editor dig med at tilpasse din tekstannonce dynamisk baseret på, hvem der søger, og hvordan de søger. I øjeblikket kræver dette, at du definerer dine attributter via CSV-skabeloner.

Men da feed-drevne tekstannoncer i sagens natur er dynamiske og drevet af oplysninger fra dit produktfeed, kræver stærkt tilpassede tekstannoncer måske ikke altid ekstern skabelonhåndtering.

 


4. Opbygning af social bevis

 


Du kan blive mere avanceret med at inkludere salgsresultater i dit feed.

På den måde kan du indsætte antallet af sidste uges salg i din annonce, så folk bliver opmærksomme på populariteten af det produkt, du sælger og annoncerer for.
feed_based_text_ad_on_google_search_social_proof

 

 

5. Øget relevans

 

Når du bruger dit produktfeed til at generere tekstannoncer, betyder det, at du nemt kan oprette annoncer for hvert enkelt produkt - også selvom du har millioner af produkter.

Når en bruger har søgt efter "sorte løbesko str. 42", kan du sørge for, at de ser præcis det produkt, de søger, i stedet for en generel annonce for løbesko af alle typer.


Høj annoncerelevans er med til at øge CTR og din samlede Quality Score.

 

6. Skabe pres på kunderne

 

Ved at tilføje antallet af varer på lager i annoncen opfordrer du kunden til at foretage et køb hurtigere. Det er en velkendt online markedsføringstaktik som sikrer høje klikrater og salg.

 

feed_based_text_ad_on_google_search_building_urgency

  

Gå tilbage til toppen af siden eller bestil en gratis DEMO.

 


 

Fordele ved feed-baserede tekstannoncer

 

1. De øger din klikrate på Googles søgeresultat sider


Som nævnt ovenfor så er tekstannoncer i stærk vækst, især efter den seneste opdatering med 3-overskrifter og responsive annonce opdateringer. Hvis du kombinerer produktspecifikke tekstannoncer med Google Shopping, bliver du kongen af SERP'en og udrydder konkurrenterne.

 

2. Du bliver altid fundet når brugerne søger efter specifikke produkter/ du kan udvide dit sæt af keywords (søgeord)

 

Det er ikke muligt at oprette søgeord manuelt for tusindvis af produkter. Det er her, feed-baserede tekstannoncer kommer ind i billedet.

Produkttitlen bruges til automatisk at oprette unikke søgeord pr. produkt og kan også fungere som annoncetekst.

 

 

google-soegeannoncer

 

Ved at bruge feed-drevne tekstannoncer oprettes en liste af søgeord fra generiske til mere specifikke og giver dit produkt mulighed for at blive vist i søgeresultaterne for både detaljerede og uspecifikke søgeforespørgsler.

 

3. Programmérbare og målbare long-tail, high-value søgeord

 

Produktspecifikke søgeord er det, som marketingfolk også kalder "long tail keywords". De består normalt af mere end 2 ord og kan have en lavere søgevolumen end almindelige og brede søgeord.

Til gengæld har de en langt højere købsintention. Og det er det, som marketingfolk, der gerne vil slå konkurrenterne, er på udkig efter

 

Med feed-baserede tekstannoncer kan du automatisk ramme alle de rigtige søgeord og vise yderst relevante annoncer for lige netop dén specifikke søgning.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller bestil en gratis DEMO.

 


 

Hvad du har brug for at komme i gang

 

For at komme i gang med feed-drevne tekstannoncer skal du i bund og grund bare have et produktfeed og en Google Ads-konto.

 

Du vil være nødt til at tilpasse dit feed specifikt til tekstannoncerne. DataFeedWatch giver dig mulighed for at gøre det gennem oprettelse af en produktfeed-funktion. DataFeedWatch integreres med Google Ads via dets API'er og opdaterer annoncerne hver gang attributterne i produktfeedet opdateres.

 

Tjek også: [Casestudie] 620% stigning i konverteringer med automatiserede tekstannoncer

 

Du behøver ikke at uploade noget feed til Google Ads eller oprette tilpassede annoncer. DataFeedWatch-systemet gør det hele automatisk for dig!

 

Gå tilbage til toppen af siden eller bestil en gratis DEMO.

 


 

Bedste praksis

 

 

Din annonce skal være relevant, specifik og attraktiv. Der er nogle få grundlæggende tips til, hvordan du opretter en annonceskabelon:

  • Fremhæv det, der gør dig unik
  • Medtag priser, kampagner og rabatter
  • Hav en CTA som "Bestil nu" eller "Få tilbud"
  • Medtag søgeord og produktnavne i titlen
  • Optimer din annonce til mobil
  • Opret flere annoncer med forskellige budskaber for at sammenligne deres effektivitet
  • Kontroller for almindelige tekstfejl og forbudte ord

Gå tilbage til toppen af siden eller bestil en gratis DEMO.


 

Sådan optimerer du feed-drevne annoncer

 

 

1. Long-tail søgeord kan blive markeret som "lavt søgevolumen"


Long tail søgeord kan have en lav søgevolumen. Desværre markerer Google Ads de mindst brugte/søgte søgeord som "lavt søgevolumen" og forhindrer dem i at blive vist.


Du skal være opmærksom på det og altid sørge for, at dine søgeord er kvalificerede til at blive vist. Den nye DataFeedWatch feed-drevne funktion til tekstannoncer er så smart, at den skærer for lange søgeord ned et efter et, indtil den finder det første kvalificerede længste søgeord for dig og gør dem kvalificerede til at blive vist.

 


2. Søgeord med høj købsintention kan koste mere

Bagsiden af medaljen med long tail søgeord er, at de på grund af deres høje værdi også kan være dyrere. Dette resulterer i, at den gennemsnitlige CPC for long tail søgeord er højere end CPC for andre søgeord.

Selv om long tail søgeord generelt har en højere konverteringsrate end generiske søgeord, er afkastet af annonceinvesteringen ofte ikke så godt, som du måske havde troet.

Derfor kan feed-drevne tekstannoncer især anbefales til forhandlere, der sælger produkter af høj værdi. Efter en Google-søgning med et long tailed søgeord videresender vi din kunde til den specifikke produkt-URL.

Med DataFeedWatch vil alle dine produkter have en separat annonce med en separat produkt-URL i en separat annoncegruppe. Det kan koste dig mere at annoncere med long tail søgeord, men din Google Ads kvalitetsscore kan være højere, fordi de vil være mere relevante og vil føre til den specifikke produkt-URL.

 

3. Husk at tekstannoncer har et begrænset antal tegn

 

Noget, du skal være opmærksom på, er det begrænsede antal tegn i Google-tekstannoncer. Siden oktober 2018 har tekstannoncer bestået af tre overskrifter på 30 tegn og to beskrivelser på 90 tegn.

Hvis dine produktnavne og feed-attributter er længere end 30 tegn, er der risiko for, at annoncerne ikke bliver godkendt.

Du skal være opmærksom på dette problem og sørge for at klippe teksten på en smart måde. Dette er særligt relevant, da Google Shopping-annoncer tillader titler på 70 tegn. Det betyder, at du i de fleste tilfælde ikke kan bruge den samme titel til både Shopping- og Feed-drevne tekstannoncer. Du skal sandsynligvis bruge to separate feeds eller to forskellige versioner.

Med DataFeedWatch kan du udvide dit produktnavn fra den første overskrift til den anden. Dette er en fantastisk funktion, da dit produktnavn vil blive udvidet i stedet for at blive skåret ned.

Ud over udvidelsen af den første overskrift kan vi også skære din anden og tredje overskrift og din beskrivelse ned. Med disse funktioner kan du igen forbedre din kvalitetsscore, da hele produktnavnet vil være synligt i dine annoncer.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller bestil en gratis DEMO.


 

Konklusion


Hvis du er et brand, en onlineforhandler eller en anden med store datamængder, er du sandsynligvis allerede bekendt med datafeeds og produktkataloger. Udtrykket "feed-drevne" betyder grundlæggende, at noget genereres automatisk direkte med oplysninger fra disse kilder.


Feed-drevne tekstannoncer genereres via de produktoplysninger, der allerede er gemt i dit produktfeed. Denne metode til annoncering er yderst nyttig, hvis du allerede har et produktfeed, har et tonvis af produkter og ønsker at begynde at annoncere med Google-søgekampagner.

I stedet for at starte fra bunden og oprette hver annonce manuelt, kan du bruge de oplysninger, du allerede har, som en byggesten til den perfekte annoncetekst og derfor de perfekte annoncer.


 

google_soegekampagner

 

 

Da annoncerne fylder mere og mere på SERP (search engine result page, eller søgeresultatsiden på dansk), er det vigtigt for annoncørerne at være til stede i både shopping- og almindelige søgekampagner.

 

Denne kombination kan øge brandets synlighed og opmærksomhed. Den kan også øge chancerne for at få klik samt generere trafik og i sidste ende salg. Desuden er det også værd at huske, at jo mere plads dine annoncer fylder på Googles søgeresultatside, jo mindre gør dine konkurrenters.

 

Efter lancering af vores feature DataFeedWatch Product Text Ads (produkt tekstannoncer), vil vi gerne dykke lidt dybere ned i emnet feed-drevne tekstannoncer på Google.

 

Written by Jagoda Adamik-Borowska

Jagoda er indholdsskaber og SEO specialist. Hun følger og analyserer dagligt e-commerce trends og har mange års erfaring med at skrive om feed marketing, Google Ads-kampagner og online annonceringstaktikker. I sin fritid elsker hun at rejse og læse non-fiction bøger.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os