Alt Du skal Vide om eBay VeRO Programmet

  ebay-verified-rights-owners

   

  eBay er en af de største e-commerce platforme med millioner af aktive brugere. I betragtning af det gigantiske antal af transaktioner der sker hver dag, så er det umuligt at få bekræftet på forhånd om sælgerne rent faktisk har ret til at sælge deres produkter.

   

  Derfor, for at beskytte ejere af intellektuelle rettigheder, så har eBay oprettet Verified Rights Owner (VeRO) programmet.

   

   

  Grunde til krænkelser

  Hvem og hvad er VeRO programmet til

  Hvordan rapporterer du en vare

  Opret juridiske korrekte annoncer

  Konklusion


  Grunde til krænkelser

   

  Programmet tillader ejere af intellektuelle rettigheder at rapportere sælgere som overtræder en af de følgende politikker:

   

  Trademark krænkelse

   

  Et trademark er et unikt varemærke (såsom navn, ord, frase, logo eller symbol) som et firma bruger til at identificere sine produkter eller services med. Trademark lovene er primært designet til at beskytte forbrugere fra produkter der ligner hinanden, men som udbydes til salg af forskellige firmaer.

   

   

  Kopier og forfalskninger

   

  Det er ikke lovligt at sælge forfalskninger eller kopier af mærkevarenavne.

   

   

  Misbrug af Brand-navn

   

  Sælgere må ikke bruge et brands produktnavn i deres annoncer, medmindre de er autoriserede forhandlere, eller at varer de sælger er tilbehør der er kompatibelt med produkter fra det brand. I det sidstnævnte tilfælde skal sælgere bruge formuleringen "compatible with" (kompatibel med), "fits" (passer til) eller "for" før et brand navn. For eksempel, hvis du sælger ikke-brandede iPhone covers, så kan du ikke bruge brandet "Apple" i din annonce. Men du kan derimod sige "phone cases compatible with iPhone X" (mobilcovers der er kompatible med iPhone X)

   

   

  Logo

   

  Sælgere kan kun inkludere logoer i deres annoncer, hvis det er autoriseret på forhånd af ejeren. Og hav in mente, at hvis du opretter et logo der ligner et allerede eksisterende logo, så kan det resulterer i en trademark krænkelse.

   

   

  Garantier

   

  Annoncer der indeholder en vildledning i forhold til en vares garanti er en overtrædelse af trademark lovene. Informationer der relaterer til produktets garanti er materiel information og du bør aldrig vildlede om det. Du bør læse T&Cs (terms & conditions) grundigt, eller kontakte producenten for at være sikker på at dine potentielle købere rent faktisk er dækket af den garanti du ønsker at nævne i din annonce. For eksempel så kan videresalg af produkter nogle gange resultere i et bortfald af produktgarantien. Sørg for at det ikke ikke er tilfældet med de produkter du ønsker at sælge, ellers kan du være i ond tro i forhold til overtrædelse af eBays politikker.

   

   

  Copyright krænkelser

   

  Copyright er en juridiske beskyttelse der gives til kunstnere der producerer kreative arbejder såsom film, musik, software, fotografier og bøger, både publicerede og ikke-publicerede. Copyright beskyttelse forhindrer andre i at bruge arbejdet uden kunstnerens tilladelse. Billeder og tekster: Brug af andres billeder, eller beskrivelser brugt uden tilladelse, er en overtrædelse af lovene om copyrights. Media, software, film og billeder: At sælge uautoriserede kopier af media produkter, software eller billeder er også en overtrædelse af copyright lovene.

   

   

  Designrettigheder (kun for Europa, Asien, Australien og New Zealand):

   

  Designrettigheder gælder for et produkts udseende, form og placering, men ikke dets funktionalitet. Designrettigheder beskytter et produkts design fra at blive kopieret og brugt af uautoriserede personer.

   

   

  Patentrettigheder (Europa)

   

  Et patent er et specifikt sæt af rettigheder der er tildelt investorer. Patenter giver rettigheden til at blokere andre fra at fremstille, bruge og sælge din opfindelse. Du kan registrere et patent hos dit nærmeste regionale patent og trademark myndighed.

   

   

  Parallel import

   

  Nogle produkter er kun beskyttede af copyright og trademark love i visse lande. Sørg for at dine produkter ikke er copyright beskyttede i det land hvor du ønsker at sælge dem. Hvis du er, skal du bede om at blive autoriseret. Vær altid forsigtig når du sælger internationalt. Regler kan skifte fra et land til et andet, og det er dit ansvar at sikre at du altid har tilladelse til at sælge i en specifik region.

   

   

  Returnér til toppen af siden eller Få din forenklede eBay checkliste til billeder her.

   


  Hvem og hvad er VeRO programmet til

   

  Kun ejere af intellektuelle rettigheder kan blive en del af VeRO programmet. Du kan altså ikke bruge VeRO programmet til at rapportere stjålne varer. Hvis du finder en vare til salg, som du mener er stjålet, bør du kontakte dit lokale politi. eBay har ikke mulighed for at foretage sig noget i forhold til stjålne varer, medmindre der foreligger en politirapport.

   

   

  Returnér til toppen af siden eller Få din forenklede eBay checkliste til billeder her.

   


  Hvordan rapporterer du en vare

   

  Hvis en vare overtræder de intellektuelle ejendomsrettigheder, så kan ejeren rapportere krænkelsen ved at indsende en Notice of Claimed Infringement (NOCI) til eBay's VeRO program. Du kan indsende en NOCI via e-mail to vero@ebay.com, eller via fax til 001 (801) 757-9521. Det er også muligt at rapportere copyright krænkelser via en Digital Millennium Copyright Act (DMCA) besked, som sendes til den relevante eBay kontaktperson ved at oplyse følgende informationer:

   

  • En fysisk eller elektronisk signatur fra den person, der er autoriseret til at handle på vegne af ejeren af den ophavsret der er blevet krænket
  • Identifikation eller beskrivelse af det copyrightede arbejde
  • Identifikation eller beskrivelse af hvor varerne er set på eBay
  • Fysisk adresse, telefonnummer og e-mail adresse
  • En udtalelse der deklarerer, at copyright ejeren eller hans/hendes agenter ikke autorisere salget af de påståede krænkede varer
  • En udtalelse der deklarerer at ovenstående information er korrekt og hvor arbejdet er underlagt en copyright

   

   

  Returnér til toppen af siden eller Få din forenklede eBay checkliste til billeder her.

   


  Opret juridisk korrekte annoncer

   

  For at du, som sælger, opretter annoncer der er i overensstemmelse med VeRO programmet, skal du:

   

  • Oprette din egen annonce med indhold af egne beskrivelser og bruge dine egne billeder. Du bør aldrig bruge tekst eller billeder der er kopieret fra andre annoncer på eBay, taget fra web søgninger, producentens hjemmeside, tredjeparts produktkataloger eller kilder uden først at have fået specifik tilladelse fra ejeren af indholdet.
  • Sørg for at alle udtalelser og alt indhold i dine annoncer er opdaterede og korrekte. Rettigheds Ejere kan gøre indsigelse mod annoncer der indeholder falske, fejlagtige eller misvisende oplysninger om deres brands eller produkter.
  • Hvis du sælger brandede produkter, så kan du, som sælger, nævne brand navnet i annoncen og indkludere dine egne fotos. Du må dog ikke oplyse at du er en autoriseret forhandler eller distributør, hvis ikke du er.
  • Gennemgå VeRO participant profilerne fra ejere af intellektuelle rettigheder. eBay opfordrer alle ejere af intellektuelle rettigheder, som indrapporterer varer gennem VeRO programmet, til at oprette en “participant profile” der forklarer deres regler og procedurer angående krænkede varer.

   

  Hvad sker der med sælgere der overtræder VeRO reglerne?

   

  Sælgere der fortsætter med at overtræde reglerne for intellektuelle rettigheder risikerer en række konsekvenser, fra salgsrestriktioner til fuld suspension af siden. Hvis en sælger mener at hans eller hendes annonce er blevet anmeldt ved en fejl, kan vedkommende kontakte ejeren af rettighederne direkte. Sælgere modtager en e-mail der inkluderer rettigheds ejerens kontaktinformationer, når en af deres annoncer bliver afvist. Hvis ejeren af rettighederne har lavet en fejl, så kan sælgere bede eBay om at vedkommende tilbagetrækker anmeldelsen. Når eBay fjerner en annonce, så kan sælgeren måske få en refundering af udgifterne til annoncen. Beløbet der bliver refunderet afhænger af hvilke regler der er overtrådt, og om det er første gang. Desuden kan sælgere ikke gen-uploade fjernede annoncer uden at oprette dem igen. Det er dog sådan at hvis den overtrådte regel drejer sig om en beskrivelse, billede og tekst, så kan man som sælger nøjes med at redigere annoncen og gen-uploade den.

   

   

  Returnér til toppen af siden eller Få din forenklede eBay checkliste til billeder her.

   


  Konklusion

   

  Husk at eBay fjerner indberettede annoncer så snart de modtager en advisering om krænkelsen. På grund af ressource begrænsninger, så kan eBay advare en sælger på forhånd. Sørg derfor altid for at dine annoncer stemmer overens med alle regler, for at du ikke pludselig får dine produkter afvist og fjernet.

   

  Ved at sørge for at dine annoncer er af høj kvalitet, så øger du også chancen for at skille dig ud og kravle til tops i eBay søgeresultaterne. 

   

  Nu er tidspunktet kommet, hvor du skal gøre en ekstra indsats for at optimere dine annoncer og booste dit salg!  Hver enkelt eBay butiksejer er nødt til at lære, hvordan du som sælger præsenterer dine annoncer, for at overbevise kunderne om at de skal foretage et køb.

   

  Sæt dig selv i køberens sted. Held & lykke og pøj pøj med annoncerne!


   

  Returnér til toppen af siden

  New call-to-action