<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

E-handlens betydning i elektronikindustrien

Oversigt

 

2020 har været et turbulent år for mange industrier. Men e-handels sektoren har set en helt utrolig vækst på 129 % over året (kilde: Forbes)

 

Elektronikindustrien har tiltrukket sig online salg i et godt stykke tid, selv før pandemien ændrede købernes indkøbsvaner. Nu forventes det, at være en af de største industrier i 2020, hvor eMarketer forudsiger, at den vil bestå af op til 22 % af detailhandlens samlede e-handels salg i USA i 2020.

 

Igennem 2020 har forbrugerne vænnet sig til at købe online, primært af den grund, at butikkerne har været lukket. Der er også en ny nervøsitet blandt shoppere og de er mindre tilbøjelige til at shoppe personligt, fordi de ikke kender til sikkerheden i en specifik butik og de ønsker at undgå unødvendige interaktioner med andre. Det gør, at det er det perfekte tidspunkt til at tjene penge på at sælge elektronik online.

 

Salget på mobile enheder bliver ved med at stige, det ser dog ud til at større indkøb stadigt foretages på computeren. Vi kan se, at det har været tendensen et stykke tid, og Statista rapporterede, at computere dominerer jo større værdien var af indkøbene foretaget i 2019:

desktop_dominating_value

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

Hvad du skal overveje når du sælger elektronik online


Der er mange ting at overveje, når det kommer til salg af elektronik online. For det første skal du beslutte, hvilken slags elektronik du vil sælge, foretager undersøgelser af forbrugerne, forstå dine konkurrenter og udarbejde en prisstruktur der afspejler dine varer og din virksomhed tilstrækkeligt. Det er også nødvendigt at du overvejer:

 

  • Dropshipping vs. engros: Vil du købe varerne engros og gensælge dem, eller overvejer du at dropshippe. Dropshipping betragtes ofte som en sikrere måde og det kræver mindre økonomisk startinvestering. Men eftersom efterspørgslen stiger på online produkter, og forbrugerne forventer hurtig levering af deres produkter, så kan leveringstiden være en hæmsko.
  • Logistik: Hvordan vil du håndtere og sende dine produkter? Elektronik er sårbar og kræver en mere omhyggelig leveringsservice sammenlignet med andre varer. Du er også nødt til at få styr på hvordan du håndterer returnerede varer.
  • Markedsføring: Hvordan vil du ramme idealkunden? Vi ser på det emne senere.

 

Hvilke typer af elektronik kan jeg sælge online?

 

Forbrugerelektronik er et vidt begreb og der tilbydes mange forskellige varer, der kan sælges. Forskellige typer af elektronik inkluderer:

 

Gadgets: Gadgets er helt sikkert en af de hurtigst voksende dele af elektronikbranchen. Ifølge Counterpointresearch, så nåede salget af smartphones op på 4,43 millioner enheder i 2019. Hvis du har fingeren på pulsen, så kan det være en god måde at tjene penge på de elektroniske trends. Der er dog også et element af risiko. Ligesom med alle andre trends, så kan de komme og gå hurtigt, og nogle gange kommer de slet ikke i gang - kan du huske Google Glasses?

 

Computere: Det er et produkt der er blevet en del af de flestes hverdagsliv. 74 % af alle personer i USA ejer en  computer (kilde: Statista). Det er dog vigtigt at huske, at forbrugerne har mange muligheder, når det kommer til indkøb af computere. For at få din forretning til at blive en succes, skal du have en gennemarbejdet strategi, der får dig til at skille dig ud fra konkurrenterne.

 

Smart home: Det bliver mere og mere populært og er at betragte som trenden for 2020. “Smart home tech” er designet til at gøre folks liv lettere og tryggere. De bedst sælgende produkter inkluderer Ring overvågningskameraer, Amazon Alexa og Google Nest. Denne type af teknologi ser ikke ud til at forsvinde igen lige med det samme og der kommer kontinuerligt nye produkter til, der får kunderne til at komme igen.

 

Spillekonsoller: Siden covid-19 har Newzoo revideret sit årlige forecast på spilindustrien til

$174,9 milliarder i 2020. Gaming er gigantisk og det har vokset eksplosivt. Hvis du har et godt øje til gaming trends, så kan der laves mange penge på konsoller. For eksempel var PS5 (PlayStation) i så høj kurs i Storbritannien, at mange forbrugere ikke nåede at købe en til jul.

 

Elektroniske reservedele: For kort tid siden havde brugte computere ikke den store værdi. Men på det seneste er der opstået et voksende marked inden for bytte og salg af computerdele samt komponenter til mobiltelefoner mm. Det er et marked der kræver høj teknisk kunnen og der er et mindre behov blandt forbrugerne. Det er mere af et B2B marked. Det repræsenterer dog en mulighed for at opbygge gode forhold til andre virksomheder, der efterspørger det du sælger.

 

Det er en god ide at definere din niche og beslutte, hvilken branche du vil være i. Der er fordele ved dem alle. For at tage den rigtige beslutning bør du overveje hvad opstartsudgifterne er (og hvad du har råd til), hvor godt du kender den del af markedet og hvordan du kan nå ud til målgruppen i din niche.

 

Fordele og ulemper ved at sælge elektronik online

 

Fordele ved at sælge elektronik online

 

  • Der sker en fortsat produktudvikling - elektronikproducenterne forsøger hele tiden at skabe den næste bestseller, så det er usandsynligt, at du løber tør for nye og spændende produkter at tilbyde forbrugerne.
  • Høj efterspørgsel - der har længe været en stor interesse for elektronik hos forbrugerne i den vestlige verden, og de anser elektroniske enheder for at være særdeles vigtige. I en undersøgelse fra 2020, sagde 61 % af respondenterne, at de ikke kan leve uden deres smartphone. Kilde: Statista
  • Der er højt niveau af teknisk kompleksitet - det åbner op for yderligere muligheder udover simpelt hen at sælge en enhed. Niveauet af kompleksitet betyder, at der er større sandsynlighed for, at forbrugerne eftersøger support, vejledning og andre gadgets eller elektronik der gør betjeningen lettere.

 

Ulemper ved at sælge elektronik online

 

  • Det er et ekstremt konkurrencepræget marked - når det drejer sig om produkter med høj efterspørgsel, så følger der høj konkurrence med. Det er ingen hemmelighed at der er, og vil fortsat være, høj efterspørgsel efter elektronik og mange detailhandlere vil gerne have en del af kagen. 
  • Speciel håndtering og forsendelse - elektronik kræver en højere kvalitet af indpakning, mere forsigtig håndtering og ofte er der høje udgifter til forsendelse. Det kan æde en stor del af dine profitmarginer, hvilket yderligere kan forværres, hvis returnerede varer er blevet skadet i processen.

Profitmarginerne er normalt lave - ifølge Investopedia så var den gennemsnitlige profitmargin på elektronikmarkedet i 2020 på 5,7 %.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

Top markedsførings tips til at sælge elektronik online

 

Hvis du har besluttet, at salg af elektronik er det rigtige for dig, så er det tid til, at du giver den fuld gas med din markedsføring og du finder den mest effektive måde at booste salget. Her er nogle top tips du kan begynde med:

 

Vær bevidst om branding og design

 

Når man starter sin forretning, vil detailhandlere med ingen, eller meget lidt erfaring, have det svært, fordi deres kunder er nervøse indkøbere. Desværre er elektronikindustrien fyldt med svindlere. Derfor er det vigtigt, at du opbygger dit brand. Efterhånden som du får mere erfaring, vil køberne genkende din branding og set den som et genkendeligt og trygt sted. Det er også vigtigt at sikre dig, at dine designs og din branding reflekterer det du sælger. Men den store konkurrence der er, bør du skille dig ud fra konkurrenterne og positionere din butik som det indlysende sted at købe varer.

 

Hvis du bygger din egen hjemmeside, så husk at indgyde tillid ved at inkludere mange anmeldelser, sælgerbedømmelser og fremhæve sikkerheden i din betalingsproces. Det anbefales kraftigt at du også har et SSL certifikat.

 

Hvis du sælger på en tredjeparts hjemmeside, som Amazon eller eBay, så skal du sikre dig, at du bruger din egen branding, hvor du kan og viser masser af udtalelser, fordele osv. for at opbygge tillid til dit publikum.

 

Tilstedeværelse på sociale medier

 

Det at være til stede på de sociale medier hjælper med at opbygge tillid fra dit publikum, såvel som at give dig mulighed for at vise dine produkter og opfordre brugerne til at købe første gang, eller købe fra dig igen. Det kan hjælpe med at øge salget såvel som livstidsværdien af dine kunder.

 

Du skal tænke på platformen som en måde at vise dit elektronik og hvad det kan bruges til. Her kommer en hurtig guide: Instagram er en platform der hovedsageligt er billedbåret og derfor særdeles effektiv for visuelle produkter. YouTube er den anden største søgemaskine i verden og perfekt til at vise videoer. Facebook er fantastisk til at opdatere og interagere med kunderne, hvilket er vigtigt ift. varer af høj værdi, der kræver en længere overvejelsesproces. Der er mange andre platforme med virkeligt gode funktioner. Når du vælger hvilke platforme du vil bruge, eller fokusere på, så tænk på hvor dit publikum efter højst sandsynlighed “hænger ud”’.

 

Et fantastisk eksempel på en virksomhed der gør det godt er GoPro. De bruger deres platforme klogt og viser deres produkters funktioner på en spændende visuel måde.

 

social_media_presence

 

Kommuniker med dine kunder

 

Elektronik er ofte et meget velovervejet køb. På grund af den høje indkøbsværdi, og endnu højere tekniske kompleksitet, så er der meget få der køber det impulsivt. Detailhandlere bør huske på alle delene af en typisk salgstragt: Bevidsthed, interesse, beslutning og handling. Det betyder, at personer der har besluttet sig for at købe er nødt til at blive bevidst om produktet. Det er nødvendigt, at de forstår, hvordan det passer ind i deres liv og de er nødt til at foretage en beslutning (har de råd til det, passer det ind i huset, hvor meget vil det blive brugt osv.) og så beslutter de derefter hvor de vil købe det, før du endeligt får salget. Alt hvad en detailhandler kan gøre for at hjælpe kunden gennem denne proces vil hjælpe til at øge salget. En rigtig god måde at gøre det på er ved at kommunikere med dem.

 

Ting du skal tænke på og implementere i din markedsførings- og salgsproces inkluderer live chat-funktioner, telefon support, e-mails (inklusiv nyhedsbreve der opfordrer kunderne til at købe igen) og sociale medier.

 

 

comunicate_with_your_shoppers

 

 

Forbrugerne bruger ofte sociale medier til hurtigt at komme i kontakt med en virksomhed. Platformenes funktioner, såsom Facebook Messenger, har skabt en mulighed for at række ud til virksomheder og få et meget hurtigt svar fra dem. Det er samme måde Twitter er blevet brugt ved at tagge et brand i en statusopdatering for at få et hurtigt svar. Det kan være særdeles effektivt at tale med dine kunder før de foretager et køb. Og jo mere responsiv du er, jo mere tillid vil du opbygge.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

Optimering af din salgs performance

 

Når du sælger elektronik er det vigtigt at skille sig ud fra mængden, levere fantastisk kundeservice og maksimere profitmarginerne hvor det er muligt. Her er et par ting du skal overveje:

 

Hvilken platform skal du sælge på?

 

Som du sikkert allerede har opdaget, er det mange forskellige platforme du kan sælge på, hver med en række af fordele og ulemper. Her er nogle få:

 

Amazon

 

Der er gode chancer for, at selvom du ikke kender indgående til at sælge på Amazon, så har du stadigt købt noget eller kender til købsprocessen hos Amazon.

 

Fordele: Mere en 197 million mennesker verden rundt besøger Amazon. Det er en seriøs tilgang af potentielle købere til dine produkter. Derudover er der mulighed for at bruge FBA (fulfillment by Amazon), der kan hjælpe med at gøre din leveringsproces meget lettere.

 

Ulemper: Der er et sælgergebyr involveret ved hver eneste køb nogen foretager. Det kan æde af dine profitmarginer, og det kan være særdeles skadeligt når du sælger elektronik som i forvejen har en lav profit margin. Der er også meget stor konkurrence hvor mange forbrugere baserer deres beslutning på prisen.

 

amazon

Din egen hjemmeside

 

Den er en lang række platforme, hvor du kan oprette din egen butik på. Hvis du kigger efter en forsimplet måde at bygge en side på, kan valget af en platform med en centraliseret CMS gøre tingene meget lettere. Platform som Wix og Shopify er ofte den første anløbshavn for mange detailhandlere. Selvom det er let, så ejer du teknisk set ikke siden og du kan finde dem begrænsende i forhold til design og markedsførings funktioner.

 

Hvis du hellere vil bygge en skræddersyet side, så kan du se på en platform som wordpress med et Woocommerce plugin. Ulempen er, at det er betydeligt mere teknisk og hvis du vælger den løsning, så kan det være du er nødt til at hyre en programmør for at få det sat rigtigt op.

 

woocommerce

 

Fordelene ved at have din egen side: Ulig de andre platforme, så æder hvert salg ikke af dine profitmarginer ved at du skal betale en procentdel til platformen. Du har også større fleksibilitet i forhold til design og hvordan du præsenterer dine varer.



Ulemper: Opstartsomkostningerne kan være store. Det tager tid at lære at styre din egen side og du er alene afhængig af din egen markedsføring til at tiltrække kunder til din hjemmeside.

 

eBay

 

Siden er en anden af de store spillere i eCommerce industrien. eBay har været på markedet i omkring 25 år og tilbyder individuelle og virksomheder muligheden for at sælge varer.

 

Fordele ved eBay: Akkurat som på Amazon, så er der en stor volumen af brugere og der er allerede etableret tillid til eBay brandet. Det gør markedsføringen lidt lettere og du kan være i gang med at sælge dine varer ret hurtigt efter annoncen er oprettet .

 

Ulemperne: Igen skal der betales et sælgergebyr, der betyder at du kan æde af din egen profit margin ved hvert salg. eBay er også fyldt med enkeltpersoner der sælger brugte produkter, og det betyder at du skal arbejde hårdt for at bevise den ekstra værdi, der er ved at købe nyt til en højere pris.

 

Som du kan se ovenfor, så er der fordele og ulemper ved hver platform, og der ikke noget der er rigtigt eller forkert, Du skal vælge det der passer bedst til dig og din forretning.

 

Feeds og optimering til salg 

 

Uanset hvad du sælger online, så er et fuldt optimeret feed helt essentielt. Et feed er rent basalt en lagerliste med alle dine varer og nøgle informationerne om hver vare, deres lagerstatus m.m.

 

Et feed af god kvalitet betyder, at du ikke manuelt behøver at opdatere dine annoncer med varenumre, og der er mindre risiko for, at du annoncerer for et produkt du ikke har på lager. Når dit feed er korrekt optimeret, så bør det også hjælpe dig med at ramme mere relevante kunder og øge dit salg. 

 

Et par hurtige tips til at optimere dit feed inkluderer:

 

  • Brug billeder af god kvalitet der viser dine produkter bedst muligt. Hvis muligt, så prøv at bruge en fotograf til at skabe unikke billeder til at hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden - det gælder især, hvis du bruger dropshipping.
  • Optimér dine titler ved at inkludere hovedegenskaberne og de varenavne kunderne leder efter. Sørg for at inkludere: Brand + Modelnummer + Størrelse + Produkttype + Typen af skærm (hvor det er nødvendigt) + Farve. Du skal ikke lade dig friste til at bruge ukonkrete formuleringer som “Nummer 1 Bestselleren”. Du bør informere kunden om det vedkommende leder efter.
  • Du skal også optimere dine beskrivelser. Inkluder overskrifter, der er lette at læse og som forklarer fordelene ved produktet. Hvor det kan lade sig gøre, så brug punktopstillinger og strukturer din beskrivelser på en måde der er lette at læse.
  • Hvor det kan lade sig gøre, så prøve at inkludere betalingsmetoder der er officielt anerkendte. Det opbygger tillid og gør betalingsprocessen langt lettere.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

Konklusion

 

Elektronikindustrien er en rigtig spændende branche med masser af nye produkter du kan tilbyde til kunderne. Den vokser hvert eneste år og flere personer end nogensinde før vælger at bruge internettet til at handle elektronik.

 

Med den store konkurrence på markedet er det vigtigt at gøre købsprocessen enkel og troværdig samt, at levere et højt niveau af kundeservice. Ja, profit marginerne er lavere, men taget i betragtning værdien af elektronik produkterne, så kan der tjenes penge.

 

Returnér til toppen af siden

 

Forbrugerelektronik er en af de hastigst udviklende og mest innovative industrier. Store elektronikproducenter opfinder regelmæssigt den næste bedstsælgende elektroniske vare, og hver gang gør de deres produkt mere brugervenligt, mere avanceret og de udvikler nye måder til enten at hjælpe eller underholde deres kunder.

 

Der blev brugt £23 milliarder, eller omkring 185 milliarder kroner, på forbrugerelektronik i 2020, og elektronikindustrien spiller en gigantisk rolle i e-handels sektoren, for over 43 % af indkøbene foregår online. Læs med her og lær mere om elektronik i e-handels industrien og hvordan du, som detailhandler, kan tjene penge på denne industri.

 

electronics

 

Written by Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os