<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Facebook Annoncer versus Boostede Posts: Hvad er det rigtige valg for din Virksomhed?

 

Indholdsfortegnelse

 

Hvad er Facebook Ads og Boostede Posts

Hvorfor er Boostede Posts vigtige for din strategi

Hvor vises Boostede Posts

Hvad er de største ulemper ved Boostede Posts

Hvordan opsætter du Boostede Posts

Hvorfor er Facebook Ads vigtige for din strategi

Hvor vises Facebook Ads

Hvad er de største ulemper ved Facebook Ads

Hvordan opsætter du Facebook Ads

Hovedforskellene

Kombinationen af Boostede Posts og Facebook Ads

Afsluttende tanker

 


 

Hvad er Facebook Ads og Boostede Posts?

 

Boostede Posts

 

Boostede posts er i bund og grund annoncer der er skabt ud fra dine egne posteringer på din Facebook side. Ideen bag et boostet post er, at du skaber større engagement med personer der allerede følger dit brand i forhold til dem der ikke har gjort det tidligere. Det kan være i form af kommentarer, reaktioner eller endda interageren med et link/medie inde i postet selv. Et boostet post har større chance for at blive delt af eksisterende følgere af en side, som så hjælper til at involvere nye kunder. I bund og grund fungerer det som en virtuel udgave af en personlig anbefaling, og føles mindre kunstig end en standard annoncering kan gøre.

 

Hovedformålet med Boostede Posts:

 

  • Højne engagementet med nuværende kunder
  • Skabe et positivt brand image

 

Facebook Ads

 

Facebook annoncer følger en lidt mere traditionel form for annoncering. Facebook ads dukker op på tværs af platformene Facebook, Instagram og Messenger i flere udgaver. Fra et enkelt billede til video. På Facebook selv, kan det være midt i et feed eller i siden af skærmen, hvis du bruger en computerskærm. På et telefon eller tablet vises annoncerne i et feed eller under Facebooks videoindhold. Ideen bag Facebook annoncering ligner traditionel annoncering. Målet er at generere mere opmærksomhed og der bruges algoritmer til at aflæse de brugere hvor der er størst chance for at de er interesseret i et vist produkt. Brands der bruger annoncering vil generelt set få mindre interagering end med et boostet post, og er mere afhængig af at selve annoncen genererer interesse. Det kan være gennem selve mediet eller gennem et link til et produkt eller en service.

 

Hovedformålet med Facebook Annoncer:

 

  • Nå nye kunder
  • Informere dem om dit produkt/service
  • Starte en købsproces

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 

 


Hvorfor er Boostede Posts vigtige for din strategi


Boostede Posts er vigtige for din Facebook marketingstrategi fordi de hjælper brands med at slå bro mellem dem selv og kunden. I de fleste tilfælde vil Boostede Posts hovedsageligt nå eksisterende kunder. Så hvorfor er det godt? Og hvordan hjælper det din strategi?

 

Det er en fordel for brands, fordi det sikrer at nuværende kunder stadigt engagerer sig i dit brand. Det gør, at der er mindre sandsynlighed for at kunderne forlader dig til fordel for en konkurrent, for så identificerer de sig stadigt med dit brand. Det har også den fordel, at du opbygger et bedre brandimage i større skala gennem begejstrede kunder. Hvis nogen forbindes med, og elsker dit brand, så er der trods alt større sandsynlighed for at de deler oplysninger om det.

 

book-online-nu

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 

 


Hvor vises Boostede Posts

 

Boostede posts vises på dit publikums tidslinje, akkurat som en standard statusopdatering fra dit brand. Selvom du har en vis kontrol over hvilket publikum der ser din post, så kan det meste af dit publikum være allerede eksisterende kunder og opdateringen vil derfor hjælpe med at engagere dem. Fordi Boostede Posts vises på tidslinjen, så kan de deles af alle på organisk vis. Den type af interagering hjælper yderligere med at opbygge tilliden mellem brandet og kunden.

 

fb-boostet-stolpe

source: nichehacks.com

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 

 

 


Hvad er de største ulemper ved Boostede Posts

 

Hovedproblemerne ved Boostede Posts er:

 

Begrænset kontrol over dit publikum

 

Mange af de personer der ser din post kender allerede dit brand. Derfor skal indholdet være mindre om at sælge og mere om at højne engagementet. Manglen på kontrol over dit publikum betyder, at du ikke vil få så mange nye kunder som med traditionel annoncering.

 

De kan kun bruges til at promovere eksisterende brands

 

Hvis du er et nyt brand med en kommende side, så er det ikke muligt at bruge Boostede Posts. Derfor kan det ikke bruges som en kampagne til at få nye kunder. 

 

Begrænset format

 

Sponsorerede Posts kan bruges på samme måde som en statusopdatering. Der findes ikke andre typer af formater, så du kan ikke skille dig ud på en persons tidslinje. Det kan være en begrænsning.

 

Der mangler et “call to action”

 

Det er vanskeligt at oprette et “call to action” i en Boostet Post, for det vil føles kunstigt. Du kan heller ikke tilføje knapper direkte i selve dit post for at tilmelde sig et nyhedsbrev. Der findes dog en ny funktion der tillader dig at omdirigere dine kunder til din egen hjemmeside.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Hvordan opsætter du Boostede Posts

 

For at oprette et Boostet Post på Facebook, så skal du først vælge eller oprette den post du ønsker at booste. Så skal du gøre følgende:

 

  1. I det øverste højre hjørne vælger du “boost post”. Det er kun muligt for Facebook business pages, dvs. du skal være oprettet som en virksomhed. Hvis du stadigt ikke kan vælge “boost post”, så fungerer det ikke for den post du har valgt.
  2. Dine billeder og tekster bliver automatisk gjort klart til dig af Facebook. Der er dog nogle få beslutninger du selv skal tage. Det første er at vælge dit publikum. Det kan gøres gennem adskillige demografiske parametre inklusiv alder, geografi og køn.
  3. Derefter skal du vælge dit budget. Du kan vælge et tilpasset budget der tillader dig at vælge et hvilket som helst beløb. Alternativt så kan du vælge det anbefalede budget for din post.
  4. Efter det, skal du vælge en tidsramme for din kampagne. Du kan vælge en specifik slutdato eller vælge et tidsrum så der fokuseres på en bestemt periode.
  5. Derefter kan du vælge din betalingsmetode. Den kan ændres og opdateres på et senere tidspunkt hvis det bliver nødvendigt.
  6. Til sidst klikker du på boost. Så er dit post klar til at øge interaktionerne med dit brand!

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 

 


Hvorfor er Facebook Ads vigtige for din strategi

 

Facebook Annoncer er vigtige for din annonce strategi på grund af de nye kunder de bringer til veje. Facebook Ads giver alle brands mulighed for at oprette en “call to action” gennem skemaer, undersøgelser, links til deres hjemmeside og så videre. Og de kan komme i mange forskellige former (såsom billeder eller videoer), Annoncer giver mere frihed i forhold til at nå kunderne på kreative måder. Den mest brugbare funktion i Ads er muligheden til at målrette annoncen mod en hvilken som helst demografi du mener er mest fordelagtig for dit brand.

 

facebook-ads

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 

 


Hvor vises Facebook Ads

 

Facebook Annoncer kan vises en hel række af forskellige steder på tværs af Facebook, Messenger og Instagram. Hvis vi fokuserer på Facebook selv, så kan annoncen vises på selve tidslinjen i en browser. Den kan også være placeret i siden af tidslinjen eller i/før/imellem videoindhold. På appen er annoncer placeret på tidslinjen og det samme gælder video, men her bliver de ikke placeret ved siden af tidslinjen.

 

 

facebook-adsource: wmegroup.com.au

 

 

 


Hvad er de største ulemper ved Facebook Ads

 

Hovedproblemerne ved Facebook Annoncer er:

 

Det kan være dyrt

 

Hvis du vil køre en lang kampagne og række ud til forskellige målgrupper regelmæssigt, så kan udgiften til en Facebook Annoncekampagne løbe op. Det er derfor det anbefales at udregne hvor din annoncering vil have størst påvirkning. Herfra kan du definere din annoncering. Det er også muligt at bruge tredjeparts værktøjer der hjælper til at indsnævre din annoncering yderligere så du får mere værdi for pengene.

 

 

Der er stor konkurrence

 

Fordi Facebook er så stor en social medie platform, så er det attraktivt for mange firmaer at annoncere der. Det gør det til en udfordring at skille sig ud. Prøv at sikre dig, at din annonce altid er så synlig som mulig ved at annoncere på det rigtige tidspunkt, på det rigtige sted og for de rigtige personer

 

 

Annoncen er måske ikke placeret det mest iøjnefaldende sted eller den kan skabe irritation

 

Ideelt set så burde en Facebook Annonce altid være placeret det perfekte sted. Men det er desværre ikke altid tilfældet, og din annonce kan ofte ende på en placering hvor den ingen virkning har overhovedet. Den kan også ende med at nå de forkerte personer og afbryde videoindhold, som så kan betyde at det har den omvendte effekt af det du ønskede. For at undgå det, skal du prøve at sikre dig at din rækker ud til den rigtige demografiske gruppe. Din annoncering på Facebook kan yderligere trimmes ved hjælp af et feed management system som DataFeedWatch. Det vil hjælpe med at perfektionere dit annonce feed.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Hvordan opsætter du Facebook Ads

 

Når det gælder Facebook annoncering,  skal du først vælge et mål eller målsætning for din kampagne. Dit mål kan være et hvilket som helst af mulighederne på screenshottet nedenfor, og kan være designet til at generere opmærksomhed, skabe overvejelser eller konverteringer.

 

auktion

 

  • Brand awareness - Et udvalgt antal personer bliver opmærksom på dit brand.
  • Reach - Du når et vist antal personer med din annonce.
  • Traffic - Et udvalgt antal personer besøger din hjemmeside.
  • Engagement - Et vist antal personer interagerer med din side.
  • App installs - Et målrettet antal installerer din app.
  • Video views - Et vist antal visninger af dine medier.
  • Lead generation - Et målrettet antal nye potentielle kunder (leads).
  • Messages - Et vist antalt besked interaktioner.
  • Conversions - En vis procentsats af personer der har set annoncen engagerer sig på specifikke målbare måder.
  • Catalogue sales -  Et målbart antal salg.
  • Store visits - Et målbart antal af personer der besøger din butik.

 

Derefter fortsætter du til disse skridt:

 

  1. Dernæst vælger du dit publikum ved at bruge en række demografiske parametre inklusiv alder, geografisk placering og sprog. 
  2. Efter det vælger du placeringen af annoncen, som i det her tilfælde er på selve Facebook. Du kan også vælge Instagram eller Messenger.
  3. Derefter kan du vælge dit budget ved at bruge en tidsramme eller forskellige tidsperioder, sammen med hvor meget du er villig til at betale. 
  4. Trin fire er at vælge din annonceringsform. De mest almindelige valg er video, et enkelt billede eller et slideshow.
  5. Så kan du afslutte din ordre og gå til Ad Auction.
  6. Herfra kan du måle og styre din annonce ved at bruge Facebook’s ad campaign manager (annoncekampagne manager).

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Hovedforskellene

 

Her er hovedforskellene mellem Facebook annoncer og Facebook boostede posts

 

Facebook Annoncer

Facebook Boostede Posts

Bruger forskellige former for medier (billeder, videoer, infografik)

Tager dit Facebook post og promoverer det

Sigter mod promovering af brandet over for nye kunder

Sigter mod at beholde kunder og drive engagementet

Deles sjældent

Tilføjer nye kunder gennem deling

Bruger Facebooks algoritmer til at nå bestemte udvalgte grupper

Promoverer eksisterende posts over for dem der er mere engagerede i brandet

Præsenterer brandet som en forretning

Prøver at involvere brandet i et bredere fællesskab

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Hvad er bedst for din virksomhed

 

At aflæse om det er en boostet post eller en annonce er bedst for din virksomhed kan være tricky. Men den bedste måde at afgøre, hvilket der er ideelt, er at definere dine egne mål. Hvis du prøver at trække nye kunder til og gerne vil ramme specifikke personer, så vil annoncering efter al sandsynlighed være mest effektivt for dig. Mens hvis du simpelt hen ønsker at engagere eksisterende kunder og forbedre dit brands omdømme, så er et boostet post et bedre valg.

 

Et andet sæt faktorer du skal overveje er dit budget og længden af din kampagne. Langvarige annonceringskampagner har tendens til at koste mest, mens et kort boostet post kan være ret så billig. 

 

Det vil altid være en subjektiv vurdering hvilke af de to former for marketing du skal vælge. Du skal veje fordele og ulemper op mod dine mål og dit budget. Det er først dér det bliver klart hvordan du kan gøre størst indtryk på den mest effektive måde i forhold til udgifterne.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Kombinationen af boostede posts og Facebook annoncer

 

Hvis du stadig er usikker på hvilken form for Facebook marketing der er bedst for dig og din virksomhed, så kan du prøve en kombination af de to. En kombination giver dig muligheden for at få det bedste fra begge verdener ved at øge din synlighed og yderligt drive dit engagement. Det betyder at du beholder nuværende brugere og samtidigt tiltrækker nye.

 

Brug af begge former for marketing er også en god måde at teste effekten. Hvis du er usikker på den mest succesfulde måde at markedsføre din virksomhed, så kan test og efterfølgende vurdering af de to former af Facebook marketing give dig de nødvendige data til at tage en beslutning.

 

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Afsluttende tanker

 

Facebook annoncering og boostede posts er meget forskellige. Men den ene er ikke bedre end den anden. Begge har deres fordele og ulemper, og mens mange virksomheder vælger at bruge de to sammen, så har andre virksomheder større succes med kun at bruge den ene af de to. 

 

For at finde ud af hvilken Facebook marketing strategi der er bedst for din virksomhed, så er det nødvendigt at du på forhånd sætter dig ned og kigger på dine mål og dit budget. For som med al marketing, så er en god plan og effektivt timing essentiel for at få et godt resultat ud af din kampagne.

 

 

Returnér til toppen af siden



facebook

 

Som verdens førende sociale medieplatform, med over 2 milliarder brugere, så er Facebook for stor en mulighed at gå glip af for annoncører. Facebook har to hovedformer for annoncering. Det er Facebook ads og Facebook boostede posts. Begge disse former for annoncering kan give stort afkast hvis de bruges rigtigt.

 

Eftersom Facebook har så stor en rækkevidde, at det er vigtigt at sondre i forskellene mellem de to former for annoncering. Det tillader dig at nå de modtagere du ønsker på den mest effektive måde. Så hvad er hovedforskellene mellem Facebook ads og Facebook boostede posts? Og hvordan kan de begge hjælpe dig med at forbedre dig i din målrettede annoncering?

 

Written by Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os