Hvad skal du være opmærksom på med din Google Ads annoncering i 2021?

google.ads

De sidste år har Google taget store skridt imod, at det meste annoncering bliver styret ud fra automation automatisering og machine learning. Smarte kampagner fylder mere og mere, hvor du som annoncør giver lidt slip på tøjlerne, mod at Google bringer flest mulige salg tilbage. Jeg forudser, at denne udvikling fortsætter i 2021. Som annoncør bliver man nødt til at omfavne denne transition, dermed ikke sagt at du skal køre på autopilot, men mange af de opgaver, som man sidder med, vil ændres.


google-smart-campaigns

Source: Coast Digital

 

Dette vil skabe muligheder, da flere rutineopgaver vil blive automatiseret, og du vil få frigjort tid, som kan bruges på strategiske tiltag. Disse tiltag kan hjælpe dig med at stå stærkere overfor dine konkurrenter. En af de udfordringer, jeg ser med skiftet mod en større grad af automatisering, ligger i en øget konkurrencesituation. Hvis både du og din konkurrent har givet Google tøjler til at optimere jeres tilstedeværelse, og de benytter samme data og information, til at se her er en bruger som har stor sandsynlighed for at konvertere, hvordan sørger du så for at vinde over din konkurrent? Her kommer det, jeg tror bliver det vigtigste, du skal arbejde med i 2021: Kommunikation og data.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Kommunikation:

 

Din annonce på Google er det første brugeren ser fra din virksomhed, så denne må ikke undervurderes. Hvis ikke den er tiltalende, hvorfor skulle brugeren så klikke ind på din hjemmeside? Her kan du gøre en forskel; fortæl brugeren, hvorfor netop et besøg på din hjemmeside er tiden værd. Google er stadig en platform, hvor brugere søger efter svar. Derfor er relevans altid alfa og omega - hvis ikke du viser i din annonce på resultatsiden, at du er relevant til lige netop den søgning, som bliver lavet, hvorfor skulle brugeren så klikke ind på din hjemmeside?

 

unnamed (1)-Mar-08-2021-11-06-08-39-AMSource: Citona

 

Dette er dog ikke nyt, og fokus på kvalitet scoren i Google Ads og tidligere AdWords har længe været vigtigt, så hvis du agerer i et konkurrencepræget marked, vil jeg garantere, at dine nærmeste konkurrenter også har dette for øje. 

For at du skal vinde, skal du fortælle, hvad der gør dit svar på søgningen bedre end, de andre resultater brugeren får serveret. Der er desværre ikke ”one solution fits all” her, men det handler i høj grad om at teste og lære. Det I mener er den vigtigste USP ved jeres virksomhed, kan være mindre vigtig for brugeren. Hvis du som annoncør på forhånd har besluttet noget bestemt, du ser som grunden til de skal vælge jer, f.eks. ”gratis fragt”, ”prismatch” eller andet, kommer du til at tabe. Ved at have et test setup, kan du konstant blive klogere på din kommunikation, som gør, at du vil tage en oplyst beslutning. Data er tilgængelig, så det handler bare om, om du er klar til at bruge den?

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


Data:

 

Når Google optimerer, bruger de flere bagvedliggende informationer, herunder informationer som du som annoncør ikke selv kan optimere mod. Dette bliver kun et større og større problem, for dem som vil styre manuelt. Her så vi f.eks. at Google i efteråret 2020 skar antallet af synlige søgetermer ned, så man som annoncør kan miste indsigt i op mod 30 % af det, som brugeren søger efter. Samtidig med at vi på forhånd har dårligere forudsætninger, byder algoritmen også individuelt på hver enkelt søgning. Google kalder dette for Auction Time Bidding. Det giver nogle klare fordele, men det skaber også udfordringer. Det vil nemlig betyde, at flere aspekter i auktionen, vil være ens for dig og din konkurrent – derved bliver det i sidste ende et spørgsmål om, hvem der har det højeste bud, eller hvem der er villig til at acceptere den højeste CPA (hvis vi går ud fra, at ad rank er ens).

 

En stærk måde du kan tilføje data, og derved give Google bedre indsigt, er ved at tilføje målgrupper, som har besøgt din hjemmeside. Herved kan du give algoritmen indsigt i noget unikt, som kan gøre den klogere på netop dine kunder, og hvor den skal byde op. Vi har allerede oplevet øget fokus på privacy, blandt andet ITP og Google Chromes kommende stramning i forhold til tredjeparts-cookies gør, at du som annoncør vil miste størrelse på dine remarketing målgrupper. Jeg tror derfor, at vi i 2021 vil opleve endnu større fokus på at benytte kundedata i Google. Ved at få oprettet lister med nuværende kunder, tidligere kunder og lave similar audience (lignende målgruppe) på disse, hjælper man algoritmen med at finde de rigtige brugere. Derfor er du ikke begyndt med at samle permissions på kunder til marketing øjemed, skal du i gang, hvis ikke du skal komme bagud.

 

I Refyne anbefaler vi, at du har fokus på følgende i 2021:

  • Lav de bedste annoncer, som ikke bare er relevante, men også interessante for brugeren.
  • Øge dit testniveau.
  • Omfavne automatisering - det er kommet for at blive.
  • Give Google mere data, som kan give dig en konkurrencefordel.
  • Begynde at arbejde med førsteparts-data.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

Download

Skrevet af Kasper Brandt

Kasper Brandt er ekspert i Paid Media og Partner hos Refyne. Kasper har mange års erfaring med Paid Media for store globale accounts, og har altid et øje for, at sikre performance på tværs af betalte, såvel som ikke betalte kanaler.

Kommentar

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os