<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Hvad er en Google Produkt Kategori?

 


Hvornår skal du bruge en Google Produkt Kategori

 

For nogle varetyper så er brug af en Google produktkategori et krav. Det inkluderer varer indenfor Clothing & Accessories (tøj og tilbehør) og Media & Software.

 

Start din 15-Dages GRATIS Prøveperiode i Dag!

 

Ellers er det helt frivilligt om du vil bruge en produktkategori som en data feed egenskab. Det anbefales dog. Det vil hjælpe Google med at identificere dit produkt, og matche det med en potentiel kundes søgning.

Desuden vil det hjælpe på at forbedre klikraten i dine kampagner, hvis du har de mest udførlige beskrivelser og tildelte egenskaber for hver vare.

Jo mere nøjagtige dine egenskaber er, jo oftere vil du blive vist i de rigtige søgninger. Det forbedrer både dine faktiske og forventede CTR (click-through-rate).

 


Kravene

 

Det følgende er de absolutte minimumskrav du skal overholde, for at sikre dig at dine produkter bliver godkendt og vist i relevante søgninger.

  • Brug den nærmest matchende Google produktkategori. Nogle gange kan du komme ud for at din vare kan passe i mere end en kategori. I den situation er du bedst tjent med at bruge den nærmest matchende kategori, for du kan ikke vælge to.
  • Sørg for at kategorien er så specifik som mulig. Det kan være fristende at tildele en mere overordnet kategori til dine produkter, for at spare tid. Men det er bedre at dine annoncer bliver vist for de mest relevante søgninger. Hvis du gør det, vil det ikke bare forbedre kundeoplevelsen, der er også højere sandsynlighed for du får et salg. Det kan desuden booste din kampagne og konto performance, som så til gengæld gør det mere sandsynligt at Google viser dine produkter.
  • Brug egenskaben Product Type [product_type], når Google’s prædefinerede kategorier ikke matcher til produktet. Lad dig endelig ikke friste til at bruge en produktkategori der ikke er genereret af Google.
  • Lad være med at bruge kategorier der er offentliggjort før august 2011.

 


Anbefalinger

 

Ud over minimumskravene, så er der en række af tips til produktkategorier der kan hjælpe med at booste din kampagne performance. De er som følger:

  • Brug de mest opdaterede kategorier. Hvis der er forældede kategorier i systemet, så vil Google automatisk matche de gamle kategorier med hvad de tror er den mest opdaterede version af kategorien. Det kan føre til, at Google tildeler kategorier der ikke er nær så relevante som andre kategorier. Kategorier fra før august 2011 bliver ikke automatisk erstattet, og fungerer derfor ikke.
  • Du skal sikre dig, at du har checket de krav der er gældende for dit land. Der er forskellige krav for forskellige lande. Hvis du blander dem sammen, kan det resultere i at dine produkter bliver afvist.

Googles Produktkategorier er helt essentielle for visse kategorier. Der hvor de ikke er et krav, er det stadigt anbefalelsesværdigt at bruge en “product category attribute” (egenskab).

De hjælper dig nemlig med at forbedre dit produkts relevans og matche det med en søgning fra en kunde.

 


  

google-product-category

 

Google Produkt Kategori [google_product_category] egenskaben bruges til at kategorisere en vare. Kategorien vælges fra Google’s taksonomi. Du kan finde den fulde liste af produktkategorier her.

Placeringen af varer i produktkategorierne er designet til at hjælpe potentielle kunder med at finde vej til dit produkt.

Derfor er det helt essentielt, at du har valgt den korrekte kategori til dit produkt. Ellers kan du ende med at kunderne har svært ved at finde det de leder efter.

ØG DIN GOOGLE SHOPPING ROAS

Vil du optimere dit datafeed?

Planlæg et 1-til-1-opkald med en af vores produktfeed-eksperter.
• Få mere at vide om bedste praksis for datatransformation,
• Diskuter optimeringer, der er specifikke for dit produktkatalog,
• Få en live rundvisning i DataFeedWatch-appen

Vi glæder os til vores møde!

Written by Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os