<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Google Shopping vs Søgeannoncer: Hvilket er bedst for dig?


Indholdsfortegnelse

Hvad er forskellen mellem Shopping-annoncer og tekstannoncer?

Brug af Shopping-annoncer og tekstannoncer sammen 

Fordele og ulemper ved Shopping-annoncer og tekstannoncer 

Konklusion

 


Hvad er forskellen mellem Shopping og tekstannoncer?

 

Du vil kunne se begge annoncer, når du foretager en søgning på Google, er der nogle vigtige forskelle mellem de to.

 

Grundlæggende tekstannoncer

Google-tekstannoncer giver dig mulighed for at reklamere for både dine produkter og tjenester som søgeresultater. Dette er de annoncer, du ser uden billeder, men tilbyder yderligere annonceudvidelser. Dette giver annoncøren mulighed for at vise mere indhold og flere chancer for at finde potentielle kampagner og unikke salgssteder på.

Brug af adresseudvidelsen giver kunder oplysninger, som Shopping-annoncer ikke kan, som din fysiske placering og åbningstider.

I modsætning til Shopping-annoncer kan du vælge, hvornår din fortegnelse skal vises ved at byde på keywords. Afhængigt af hvilke keywords du vælger, kan du målrette mod kunder, der er tættere på den afgørende fase af købers rejse, da de leder efter noget specifikt.

De vises typisk lige over og under de organiske resultater. Ofte vil der være 3 eller 4 grupperet sammen, men dette kan variere afhængigt af søgningen.

 

Grundlæggende shopping annoncer

Google Shopping-annoncer er dem, du ser, der viser billeder. De vises oftest øverst på SERP og har også en dedikeret fane. Som vi nævnte, vil du ikke være i stand til at byde på specifikke søgeord, men ved at indsende optimeret feed med detaljerede og nøjagtige beskrivelser af titler og en liste over negative søgeord kan du stadig påvirke, hvem der finder dine annoncer.

Google viser op til 30 Shopping-annoncer (tidligere produktlisteannoncer) på desktop og op til 15 på mobil. Nu, mens dine produkter kan vises som Shopping-annoncer mere end én gang, kan kun en søgeannonce pr. annoncør vises ad gangen. Dette betyder, at du kan vise flere resultater i Google Shopping, men kun et i søgningen.

 

Hvordan performer Shopping-annoncer i forhold til tekstannoncer?

En undersøgelse foretaget af Merkle i 2018 viste (tilmelding kræves), at Shopping-annoncer dominerede sammenlignet med andre søgeannoncer. På det tidspunkt udgjorde Shopping-annoncer 60% af alle klik for Google-betalt annoncering. Og i deres seneste undersøgelse seneste undersøgelse har de fundet ud af, at dette antal stort set har været det samme.


shopping-vs-search-study

 

 

En anden undersøgelse foretaget af Clutch viste, at 49% af de mennesker, de adspurgte, var mere tilbøjelige til at klikke på en tekst. Til sammenligning ville 31% klikke på en Shopping-annonce i stedet (de øvrige 16% gik til videoannoncer).

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog


Brug af Shopping-annoncer og søgeannoncer sammen

 

I mange tilfælde behøver du ikke engang at vælge mellem de to. I stedet maksimerer du din synlighed ved at kombinere Google Shopping og tekstannoncer. Det interessante for dig er som sagt, at tekstannoncer kan vises sammen med Shopping-annoncer.

Faktisk kørte Google en undersøgelse, der viste, at shopperne, der så både shopping annoncer og tekstannoncer fra en forhandler, er 90% mere tilbøjelige til at gå til deres websted. Så forestil dig, at dine produkter vises flere gange i Shopping plus som en tekstannonce, alt sammen på samme tid. Nå, du ville virkelig være kongen af SERP!

 

nearly_natural_Palm_tree

 

På billedet ovenfor kan du se, at Nearly Natural vises 3 gange på SERP (search engine result page). De har 2 Shopping-annoncer og en søgeannonce. Visning for begge gør annoncørens meddelelse stærkere og mere fremtrædende end de andre.

I tilfælde af skærmbilledet ovenfor kan du se, at nogle annonceudvidelser vises ved siden af ​​søgeannoncen. Potentielle kunder kan med et øjeblik se, hvilke andre kunstige planter annoncøren sælger. Hvis de havde en fysisk butikslokation, ville det også være virkelig vigtigt at vise her også.

Som du kan se, er der mange grunde til, at du gerne vil annoncere med både Google Shopping og tekstannoncer. Lad os sammenfatte dem:

  • Større eksponering og synlighed
  • Give konkurrenter mindre plads på SERP
  • Styrke din branding-besked og image
  • Styre din salgsfremmende besked. Mere tekst at bruge, mere indhold at vise
  • Brug annonceudvidelser til at tilføje relevante oplysninger og fremhæve andre produkter, kampagner og mere

For virkelig at få mest muligt ud af Google Shopping og søgeannoncer kombineret, anbefaler vi, at du implementerer feed-drevne tekstannoncer. Vi dækkede emnet grundigt i vores tidligere indlæg.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

Google Shopping eller Google tekstannoncer?

 

Der er visse omstændigheder, hvor du ikke kan (eller ikke bør) annoncere på begge. Lad os se på hver type annonce.

 

Hvornår du skal vælge tekstannoncer:

Hvis du reklamerer for andet end fysiske produkter, der er tilgængelige for køb online, kan du ikke annoncere på Google Shopping (der er nogle få undtagelser som softwareabonnementer og mobilkontrakter). Tænk på tjenester som plænepleje og flytning af virksomheder.

Faktisk er Google Shopping designet til onlineforhandlere og ikke til tjenester. Hvis du kun sælger fly eller hotelværelser, kan du ikke annoncere på Google Shopping. Du vil måske tjekke Google Hotel Ads i stedet.

Hvis du sælger yogakurser eller sprogundervisning, er Google Shopping desværre heller ikke noget for dig. Husk også, at Google Shopping viser både billeder og tekst. Derfor gælder yderligere politikker.

Faktisk accepterer Google ikke billeder, der viser chokerende indhold, nøgenhed eller vold. Det er f.eks. Tilfældet med bogomslag. Selvom bøger er tilladt at blive annonceret på Google Shopping, kan den specifikke bog desværre ikke reklameres, hvis omslagsbilledet ikke overholder politikkerne.

Hvis dette lyder som et problem, du måske løber ind i, kan du reklamere for det ved søgning, da forsidebilledet ikke ville vises.

Tekstannoncer vil også gavne dig, hvis det meste af din virksomhed køres gennem en fysisk butik. Du kan annoncere for dit telefonnummer, åbningstider og endda forhindre, at dine tekstannoncer vises, når du er lukket. På den måde spilder du ikke noget af dit budget på unødvendige klik.

 

Så for at opsummere det, skal du vælge tekstannoncer når:

  • Du sælger tjenester i stedet for fysiske produkter
  • Du sælger lektioner eller billetter
  • De relaterede billeder overholder ikke Googles politikker

 

Hvornår du skal vælge Shopping-annoncer:

De tidligere tilfælde handlede hovedsageligt om politikker og ting, du ikke kan gøre, da du ikke ville være tilladt af Google-reglerne. Men hvis ingen af disse politikker gælder for de produkter, du vil annoncere, kan Google Shopping være det rigtige for dig.

Der er faktisk ikke noget tilfælde, hvor du kan annoncere på Google Shopping, og du ikke kan på Søgning. Der er dog tilfælde, hvor du annoncerer på Google Shopping, men vi vil simpelthen ikke anbefale at annoncere også på Søgning (selvom du får lov til at gøre det).


shopping_text_ad_combined

 

Det ville være tidspunkter, hvor annoncører sælger nicheprodukter, der sandsynligvis ikke genererer masser af søgninger. Det inkluderer også produkter, der har lange og komplekse navne, som shoppere ikke kommer til at huske eller endda søger efter til at begynde med.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog


Fordele og ulemper ved søgeannoncer og Google Shopping

 

Når det er sagt, så lad os gå over alle fordele og ulemper ved tekstannoncer vs Google Shopping og omvendt.

 

Fordele ved at bruge tekstannoncer

  • Fremtrædende på søgemaskinens resultatside
  • Stor synlighed
  • Mere tekst og mere indhold
  • Din annonce kan være større end din konkurrenters, hvis du bruger alle linjer og annonceudvidelser
  • Annonceudvidelser
  • Giver flere chancer for at få et klik

 

Ulemper ved tekstannoncer

  • Ikke egnet til produkter med lange og komplekse navne
  • Mere kompleks at implementere end Google Shopping
  • CPC kan være dyrere end Shopping

 

Fordele ved Google Shopping

  • Lettere at implementere for et stort antal produkter
  • Intet behov for søgeord, potentielt flere chancer for at vise dine produkter
  • Shopping-annoncer er normalt mere engagerende end søgeannoncer, da de også viser et billede
  • CPC kan være relativt billig sammenlignet med søgning

 

Ulemper ved Google Shopping

  • Kun egnet til online detailvirksomheder
  • Streng politik omkring billedindhold
  • Annoncer viser begrænset indhold
  • Alle annoncer har samme størrelse. Svært at skille sig ud fra konkurrenterne

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

Konclusion

 

Både Google Shopping og Feed-drevne tekstannoncer har deres fordele og ulemper. Det første skridt for dig at mestre disse to annoncetyper er at være opmærksom på deres fordele og begrænsninger.

Vores anbefaling er altid at bruge begge dele, når du kan. Hvis du af en af grundene, der er forklaret ovenfor, ikke er i stand til at drage fuld fordel af de to kombinerede, skal du sørge for at bruge mindst én af dem.


Nogle af jer undrer sig måske over, hvad der er bedst mellem Google Shopping og Google tekstannoncer. Det korte svar er ingen af dem. Faktisk kan begge kampagnetyper køre på samme tid. Den ene udelukker ikke den anden.

Det hele kommer an på din virksomhed, og hvilke produkter eller tjenester du sælger. Vi gennemgår forskellene mellem de to, unikke fordele, de tilbyder, og en hemmelig mulighed nummer 3 - ved hjælp af begge på samme tid!

 

google

 

 

Written by Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os