Hvordan du sælger på Bol.com

  Hvordan-du-saelger-pa-Bol-com

  I 2017 var eCommerce industrien i Holland over €22 milliarder værd, et beløb der var steget hele 13 procent i forhold til året før. Det samme år var eCommerce værdien over €10 milliarder i Belgien. Faktisk foregik 17 procent af alle indkøb i Belgien online.

  Sagt på en anden måde, så er markederne både i Holland og Belgien gigantiske.

  Så hvordan får du din del af markedet?

  Den bedste tilgang er at annoncere de produkter du sælger på den mest populære eCommerce platform i de to lande. Det betyder at du skal oploade og sælge dine produkter på Bol.com. 

  Grunden er simpelt hen at Bol.com er den største shopping webside i Holland med en omsætning der er omkring 50 procent højere end den nærmeste konkurrent. I Belgien er Bol.com den tredjestørste online webshop.

   

  Klik på links for at gå direkte til en specifik sektion:

   

  Hvad er Bol.com?

  Hvorfor skal du sælge på Bol.com?

  Kom igang med Bol.com

  Product Feeds

  Udgifter og betalinger

  Bol.com optimerings Tips

  Konklusion


  Hvad er Bol.com?

   sell-on-bol.com

   

  Bol.com er en online markedsplads og butik der betjener kunder i Holland og Belgien. Det betyder at den fungerer på samme måde som Amazon ved både at sælge direkte til forbrugerne, men også at tilbyde sin platform som en markedsplads som andre online detailhandlere oploader og sælger produkter igennem.

  Produkterne der udbydes fra tredjeparts forhandlere på Bol.com inkluderer både nye og brugte varer. Firmaet er baseret i Holland og har en omsætning på over 1 milliard euro.

  Den er en del af firmagruppen Royal Ahold Delhaize NV og har vundet et utal af priser. De inkluderer blandt andet:

  • Bedste online store i Holland i 2015 og 2016
  • Bedste webshop i Belgien i 2015 og 2016

  Bol.com sælger omkring 15 millioner produkter. Kategorierne de tilbyder inkluderer:

   

  Bøger

   

  Musik, film og spil

   

  Computere og elektronik

   

  Legetøj og hobbier

   

  Baby og børn

   

  Skønhed og helse

   

  Smykker og tilbehør

   

  Sport og fritid

  Kontor og skole

   

  Interiør (dekoration) og køkkenting

   

  Have og gør-det-selv

   

  Produkter til kæledyr
   

   

  Returnér til toppen af siden

   


  Hvorfor skal du sælge på Bol.com?

   

  Bol.com er en af de største og mest udbredte eCommerce websider i Holland og Belgien. De siger, at de har otte millioner kunder og to millioner besøgende hver dag.

  Det er hovedfordelen ved Bol.com – størrelsen og potentialet som salgsplatform. 

  Derudover tilbyder Bol.com en række ekstra services til at hjælpe detailhandlere med at optimere deres annoncer fuldt ud, som for eksempel shipping service så Bol.com håndterer forsendelsen af dine produkter.

  Der er også mulighed for at linke en Bol.com detailhandler konto med dine interne salgssystemer, plus de tilbyder en partner service som detailhandlere kan bruge for at få svar på spørgsmål, såvel som til support og gode råde.

   

  benefits-bol.com

   

  Bol.com kører også et affiliate program der kaldes Bol.com Partner Program. Det siges, at det har 30.000 affiliates som promoverer produkter på deres egne hjemmesider, inklusiv de varer du selv lægger til salg som deltagende detailhandler.

  Akkurat som ved alle andre affiliate programmer så udvider Partner Programmet på Bol.com via hovedplatformen, potentielt, salget af dine individuelle produkter. Sagt på en anden måde: Det hjælper med at at finde købere til de produkter du sælger.

   

  front-page-bol.com

   

  Sidst men ikke mindst så tilbyder Bol.com forskellige annoncerings muligheder for at øge synligheden af de produkter du sælger. Det inkluderer banner annoncer og sponsorerede produkter.

  Du kan også annoncere i et Bol.com online magasin såsom Style magazine, Tech magazine eller Home magazine.

  Samlet set har de en læserskare på næsten en million, men den virkelige magt i de her online publikation er, at de er målrettet kunder der er interesserede i dine produkter.

  Det sidste annonceringsprodukt der er tilgængeligt på Bol.com er målrettede mailing kampagner. Disse kampagner bruger Bol.com's kundedata.

   

   services-bol.com

   

  Returnér til toppen af siden

   


  Kom igang med Bol.com

   

  Før du kan gå i gang med Bol.com, skal du bruge et hollandsk eller belgisk CVR nummer. Du skal også være registreret i minimum 10 uger hos enten:

  Når først du opfylder ovenstående krav, kan du gå i gang med processen med at oprette en konto. Her er hoved trinnene:

  • Opret en kunde konto på Bol.com, hvis ikke du har en allerede
  • Log ind på din kundekonto
  • Klik på Sales Account i dropdown menuen
  • Udfyld dine egne oplysninger og oplysninger om dit firma, og accepter betingelserne
  • Bol.com sender dig så en email som du skal bekræfte
  • Platformen sender også et brev til den adresse du har indtastet. Du vil modtage brevet efter et par dage og det indeholder en verifikationskode som du skal bruge for at afslutte registreringsprocessen.
  • Når du har indtastet verifikationskoden kan du afslutte opsætningen af din butik på Bol.com platformen, indklusiv upload af et product feed.

   

  Returnér til toppen af siden

   


  Product feed specifikationer

   

  Produkterne i dit product feed skal passe i en af kategorierne ovenfor. Den eneste undtagelse er Jewellery (smykker), fordi Bol.com i øjeblikket ikke accepterer produkter i denne kategori.

  Alle produkterne i dit feed skal have enten et EAN eller ISBN nummer. Derudover skal dit product feed være en tabulator-separeret tekst fil der maksimalt fylder 10MB. Bol.com uploader product feeds hver 30 minutter.

  Product fees på Bol.com kræver at følgende felter er udfyldt:

  • EAN
  • Internt referencenummer 
  • Navn
  • Produktkategori
  • Beskrivelse
  • URL til forsidebillede
  • Brand (mærke)
  • Pris

   

  Returnér til toppen af siden

   


  Udgifter og betalinger

   

  Det er gratis at oprette en butik og annoncer på Bol.com. De eneste udgifter du har er, når en kunde køber dine produkter. Hvad du helt nøjagtigt bliver opkrævet afhænger af den type produkt du sælger, men der er altid to elementer i beløbet:

  • En fast udgift uanset prisen på produktet
  • En procentdel af salget

  Hvis du som sælger befinder dig uden for Holland, så vil procentdelen af udgiften være uden moms.  

  Den faste pris ligger i området €1 til €3 euro. Procentsatsen, som du vil blive opkrævet af salgsprisen, spænder fra 5 procent til 17 procent (smykker har en procentsats på 25, selvom det i øjeblikket ikke er muligt at oprette annoncer i kategorien med smykker).

  Her er et eksempel fra kategorien med legetøj. Det meste legetøj har en fast pris udgift på 1 euro og en procentsats af salgsprisen på 15 procent. Så hvis du sælger et stykke legetøj til €50, så vil regningen fra Bol.com så sådan her ud:

  • €1 fast udgift
  • €7.50 (15 procent af €50)
  • Den samlede udgift er derfor €8.50, og du beholder €41.50

  Du kan checke de produkter du sælger ved at besøge Bol.com websiden hvor du kan finde den fulde liste over udgifter og betalinger.

   

  Returnér til toppen af siden

   


  Bol.com optimerings tips

   

  De standard optimeringstips der gælder for andre markedspladser, gælder også for Bol.com– sørg for at lave beskrivelserne interessante, brug billeder af høj kvalitet, hold dit feed opdateret osv. 

  Derudover skal du også forsøge at opfylde det specificerede og veldokumenterede minimum service som Bol.com som standard kræver. Hvis ikke du gør det, vil du ikke sælge nær så meget plus du risikerer at blive fjernet helt fra platformen. 

  Bol.com overvåger nøje forretningernes resultater og opfordrer dem konstant til at forbedre deres score. Resultatet bliver hovedsageligt vurderet på leveringstider og kundeservice niveauet.

  For eksempel tilstræber de at detailhandlere maksimalt får 2% af deres ordrer annulleret. Derudover skal dine forsendelser til kunderne bruge track and trace (sporing af leverancen) og du skal også opnå det mål at minimum 98 procent af ordrerne bliver leveret til tiden.

  Andre minimums standardkrav inkluderer:

  • En returneringspolitik der tillader kunderne gratis at returnere varerne inden for 30 dage
  • Svare på kundernes spørgsmål indenfor 24 timer
  • Svare på annullerings forespørgsler indenfor 24 timer
  • Du skal være tilgængelige i almindelig arbejdstid, som er mellem kl. 9 og 17 i Hollandsk/Belgisk tid.
  • Levering af ordrer som lovet med en maksimal leveringstid på 8 dage
  • Behandling af returnerede varer indenfor 24 timer

   

  Returnér til toppen af siden

   


  Konklusion

   

  Det er en meget simpel udregning du skal lave, når du overvejer Bol.com – hvis du har identificeret Holland eller Belgien, især Holland, som en potentiel vækstmulighed for din forretning, så skal du overveje Bol.com som en mulighed.

  Siden har den største rækkevidde plus en hel række af værktøjer der kan hjælpe dig med at sælge med succes.

   

  Returnér til toppen af siden


  New call-to-action