<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

De 5 vigtigste SEO tricks til produktbeskrivelser i E-shops

Ifølge statistikkerne, så placerer forbrugerne vigtigheden af produktindholdet meget højt:

  • 87 % af forbrugerne vurderer produktindholdet til at være ekstremt vigtigt eller meget vigtigt, når de beslutter sig for at købe
  • Millennials er 40 % mere tilbøjelige til at lægge vægt på produktindholdet end andre voksne
  • Når de browser efter produktinformationer, så siger 76 % af forbrugerne, at de først søger efter produktbeskrivelserne
  • 98 % af forbrugerne siger, at de har forladt et produktindkøb på grund af en ufuldstændig produktbeskrivelse
  • 50 % har returneret en vare, fordi den ikke matchede produktbeskrivelsen

 

Ud fra disse statistikker kan du tydeligt se, at en overvældende del af forbrugerne er interesseret i, og leder efter, produktbeskrivelser før de foretager et varekøb.

Derfor er det ekstremt vigtigt for e-commerce virksomheder og detailhandlere at gøre deres produktsider lettere at finde.

Lad os se på hvordan du kan opnå det ved at foretage produktside SEO.

 


Sådan optimerer du dine produktsider til søgemaskiner:

 

1. Optimér søgeordene i forhold til søge hensigten

2. Opret unikke produkt URL’ere

3. Optimér produktbeskrivelserne i Snippets

4. Sørg for at dine produktbeskrivelser er unikke

5. Brug af Social Proof (produktanmeldelser)

 

 


1. Optimér søgeordene i forhold til søgehensigten

 

De tider hvor det var nok at fylde en produktside med søgeord er for længst forbi. Online søgninger er blevet mere intuitive og brugerhensigten er nu hovedfokus i søgeords søgninger, og i SEO generelt set.

 

Søgehensigten (user intent) beskriver formålet med en online søgning. Baseret på det mål opdeles søgehensigten i fire hovedtyper:

  • Informational (informativ) – en søger leder efter informationer (f.eks. “hvad er SEO”, “søgeordsoptimering”, “hvordan opretter jeg en produktside” osv.)
  • Navigational (navigering) – en søger forsøger at finde en specifik hjemmeside (f.eks. Instagram, DataFeedWatch løsninger, Facebook login osv.)
  • Transactional (transaktioner) – en søger ønsker at foretage et indkøb (f.eks. at købe DataFeedWatch integrationer, Starbucks gavekort osv.)
  • Commercial (kommerciel) – en søger forsøger at sammenligne produkter for at foretage en endelig købsbeslutning (f.eks. Mac versus Windows, det bedste task management software, top pizza stedet i nærheden af mig osv.)

 

Her er et eksempel på hvordan en sælger på Etsy har tilføjet et antal søgeord med informativ hensigt for, at optimere produktsiden i forhold til søgemaskinerne:

 

1-Sep-17-2020-02-42-01-35-PM

 

 

Sådanne søgeord kan let inkorporeres i produktbeskrivelsen eller tilføjes som tags. Du kan også inkludere søgeord baseret på andre typer af søgehensigter. Det vil hjælpe med, at øge chancerne for at dit produkt vises i søgeresultaterne på forskellige forespørgsler og øge chancen for at dine produkter bliver opdaget.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

 


2. Opret unikke produkt URL’ere

 

En anden nøglefaktor ift. SEO og en god e-commerce produktside er unikke produkt URL’ere. Det betyder, at navnet på produktet skal vises i URL-linket til produktsiden:

2-Sep-17-2020-02-43-18-18-PM

 

Hvorfor er den faktor vigtig for SEO optimeringen af en e-commerce produktside?

 

Jo, for det første er det sådan, at når en forbruger ser sådan en URL, så ved de nøjagtigt hvad de kan forvente, når den besøger siden. Men mere vigtigt er det, at hvis en URL indeholder relevante søgeord, så er det lettere for Google at gennemtrawle og rangere sådan en side højere.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

 

 


3. Optimér produktbeskrivelserne i Snippets

 

Et snippet betyder et uddrag. Og fremhævede snippets er fremhævede resultater i en Google søgning. I forhold til SEO i en produktsøgning, så kan optimeringen af fremhævede snippets hjælpe en e-commerce virksomhed med at introducere produktet til forbrugeren før de besøger hjemmesiden.

 

Resultatet er, at når en forbruger taster søgeord der relaterer til dit produkt, så vil de få vist en fremhævet snippet af det produkt der passer til søgeresultatet:

 

3-Sep-17-2020-02-49-14-49-PM

 

Hvordan optimerer du dine produktsider til fremhævede snippets?

 

  • Fokusér dine søgeord på søgerens hensigt. Hvis dit produkt vises på det rigtige tidspunkt, og svarer til søgerens hensigt, så vil der være større sandsynlighed for at vedkommende køber det.
  • Bryd dine produktbeskrivelser op. Nævn hver produkt funktion for sig på en liste, for det gør produktbeskrivelserne lettere for Google at læse. Glem heller ikke at tænke på læsbarheden i produktbeskrivelsen. Hvis du hurtigt vil checke læsbarheden, så kan du bruge et værktøj som TrustMyPaper der tilbyder redigerings- og korrekturlæsnings services.
  • Analysér på hvordan kunderne søger efter produkterne. En måde du kan checke det på er i “People also ask” boksen i Google results. Oplysningerne herfra vil hjælpe dig med bedre at forstå hvordan forbrugerne leder efter produktinformationer, og så du kan udvide din liste af søgeord baseret på dem.

 

4-Sep-17-2020-02-51-24-42-PM

Det er også værd at nævne, at fordi der vises et billede af dit produkt i “featured snippets”, så bør du også optimere den alternative tekst på billedet. Hovedreglen er, ikke at vælge tilfældig tekst men at bruge søgeord der beskriver dit produkt nøjagtigt.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

 

 


4. Sørg for at dine produktbeskrivelser er unikke

 

Mange e-commerce virksomheder, der sælger produkter direkte fra producenterne, bruger producenternes produktbeskrivelser på deres hjemmesider.

 

Kloge forbrugere spotter sådan nogle produktbeskrivelser med det samme og der er større sandsynlighed for, at de forlader butikken uden at købe dit produkt. Desuden kan Google ikke lide kopierede tekster der gentages på mange forskellige sider og rangerer således indholdet lavere.

 

Tilføj i stedet lidt personlighed. Det at skrive produktbeskrivelser er ligesom at skrive historier – du skal følge en struktur og huske læsbarheden, men heller ikke glemme kreativiteten. Her er et eksempel på sådan en beskrivelse:

 

5-3

Selvom produktet er særdeles populært og sælges af mange e-commerce virksomheder, så her beskrivelsen her helt unik.

 

Desuden gør ord som “irresistible”, “glassy” og “buttery-soft” at produktbeskrivelsen maler et billede af hvad man som forbruger kan forvente af produktet. Og sådanne unikke søgeord i beskrivelsen gør, at produktsiden er langt bedre optimeret i forhold til målgruppen.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

 

 


5. Brug af Social Proof (produktanmeldelser)

 

Udover de generelle produktbeskrivelser så ser forbrugerne ofte efter produkt anmeldelser, som ofte er dét det sidste der skal til før de tager den endelige købsbeslutning.

 

Anmeldelser og rangeringer spiller også en vigtig rolle i SEO optimeringen af dine produktsider, fordi de er en kilde til troværdig information, som Google ofte afhænger af når hjemmesiderne skal rangeres.

 

Det er derfor, hvis anmeldelserne er tilgængelige, at Google tilføjer dem til de fremhævede snippets i søgeresultaterne:

 

6-1

Fordi “social proof” (produktanmeldelser) er vigtige både for forbrugerne og søgemaskinerne, så sørg for at dine produktsider tilbyder muligheden for at efterlade en anmeldelse og vurdere dit produkt.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

 


 

5 Essentials of E-Commerce Product Page SEO

 

I kølvandet på pandemien begyndte flere mennesker at shoppe online. Og i et godt stykke tid var det den eneste måde i visse dele af verden, at købe de vigtigste hverdagsting på.

 

Når man køber varer online, så er der mange faktorer, der har en indflydelse på den endelige købsbeslutning – produktanmeldelser, anmeldelser af butikken, konkurrence analyser, prisen på produktet og på forsendelsen.

 

Og, blandt alle disse faktorer, så spiller produktbeskrivelserne selvfølgelig også en vigtig rolle.

Written by Nicole Garrison

Nicole Garrison is a content strategist, writer, and contributor at several platforms such as ClassyEssay. She consistently attends different courses, seminars, and conferences that keep her knowledge up to date. In her free time, Nicole is a passionate runner and traveler. Moreover, she runs her own blog LiveInspiredMagazine.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os