<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

5 Tips til at sænke din Google Ads-CPC

Gør brug af de forskellige søgeordstyper

 

Som uerfaren Google annoncør er den ”nemme” løsning ofte at tilføje dine søgeord til dine søgekampagner helt løst og enkelt efter matchtypen Broad Match. Nemlig den søgeordstype, der blot defineres af søgeordet, uden brug af ekstra tegnsætning som anførselstegn eller klammer, og som desuden bruges som standard, hvis ikke andet angives. Men den nemme løsning er sjældent den bedste løsning, og det er naturligvis heller ikke tilfældet her. Broad Match er (desværre) den nemmeste søgeordstype at oprette, men det er desværre også en af de allerstørste faldgruber inden for faget Google annoncering.


Ved at holde dig fra Broad Match og i stedet anvende søgeordstyperne Phrase Match og Exact Match undgår du at betale for en masse irrelevant trafik, hvilket fører til øget performance og naturligvis en lavere Google Ads-CPC.


Kunsten ved Google annoncering er nemlig at sørge for, at dine annoncer er synlige, når det gælder. Men det er faktisk lige så vigtigt at sørge for, at de ikke bliver vist, når søgeforespørgslen ikke er relevant.


Forskellen på de forskellige søgeordstyper


For ikke mere end et års tid siden skulle du ikke bare forholde dig til Broad Match, Phrase Match og Exact Match. Broad Match Modifier var ligeledes på listen over de forskellige søgeordstyper, du kunne lege med i dine søgekampagner. I dag er Broad Match Modifier blevet inkorporeret med Phrase Match, hvilket gør det nemmere at bruge de forskellige matchtyper.


Herunder får du en kort forklaring på de forskellige søgeordstyper, og hvordan du skal bruge dem i din Google annoncering.

 

Broad Match

 

Med Broad Match skyder du med spredehagl. Så er det sagt. Dine annoncer vil ikke bare blive vist ved søgninger på dit søgeord, men også ved søgninger relateret til dit søgeord, hvilket kan omfatte søgeforespørgsler, der ikke indeholder søgetermerne.

Hvis du udelukkende bruger Broad Match i dine Search kampagner, vil du opleve, at din trafik ”forurenes” af irrelevante søgeforespørgsler, som fx kunne indeholde termer som ”gratis”, ”brugt”, ”anmeldelse”, ”job”, ”praktikant” eller lignende. Søgeord i Broad Match er altså alt andet lige med til at sænke din konverteringsrate og din Quality Score, hvilket du jo ikke er interesseret i.

Så hvordan skal du bruge Broad Match? Lad være. Sørg i stedet for at lave en grundig søgeordsanalyse, så du kan få afdækket potentialet for søgeforespørgsler og relaterede søgeforespørgsler, og brug derefter Phrase Match og Exact Match kombineret med negative søgeord (det kommer vi til).


Phrase Match


Med søgeordstypen Phrase Match vil dine annoncer blive vist ved søgninger, der inkluderer dit søgeords betydning. Betydningen kan være underforstået, og søgningerne kan også være en mere specifik form af betydningen. Phrase Match åbner altså op for, at dine annoncer vil blive vist, selvom andre termer indgår i forespørgslen, eller hvis betydningen er den samme.


Det anbefales, at du laver en grundig søgeordsanalyse, hvor du rangerer dine vigtigste søgeord og relaterede søgninger. Disse søgeord anvender du så med syntaksen for Phrase Match (defineres med anførselstegn) og kombinerer med udvalgte negative søgeord, som du også kan læse mere om længere nede i artiklen.


Exact Match


Med søgeordstypen Exact Match vil dine annoncer kun blive vist ved søgninger, som er nøjagtigt af samme betydning eller hensigt som søgeordet. Exact Match er altså den søgeordstype, der giver dig mest kontrol over, hvem der får vist din annonce. Ofte vil søgeord med Exact Match have en højere CPC som udgangspunkt, men trafikken vil alt andet lige også være mere relevant og vil dermed øge din performance.


En god søgeordsstrategi kræver research


Hvordan du skal kombinere brugen af de forskellige søgeordstyper, afhænger naturligvis af din forretning, og dit datamæssige udgangspunkt.


Men i forbindelse med målet om at opnå en lavere Google Ads-CPC er det først og fremmest afgørende, at:


  • Du udarbejder en grundig søgeordsanalyse for at identificere dine vigtigste søgeord (samt negative søgeord)
  • Du er villig til at bruge et budget på at eksperimentere med de forskellige matchtyper og optimere dine kampagner løbende


God research er nemlig et stærkt udgangspunkt, men som du kommer i gang med din Google annoncering, vil du hele tiden få flere indsigter fra bl.a. søgetermsrapporten, som kan hjælpe dig med at tilpasse dine annoncer og dermed opnå en lavere Google Ads-CPC.

 

quality_Score

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog



Brug long tail søgeord


Hvis Google annoncering (og organisk søgemaskineoptimering for den sags skyld) er forholdsvist nyt for dig, og du aldrig rigtig har fået udarbejdet de store søgeordsanalyser, så er den ”nemme” løsning ofte at fokusere udelukkende på søgeord baseret på fx produktnavn eller -kategorier.


Men sådanne søgeord er ofte meget brede og konkurrenceprægede, hvilket betyder en høj Google Ads-CPC.


En af de mest effektive metoder til at sænke din Google Ads-CPC, er at undersøge markedet for potentielle long tail søgeord med en lavere volumen og lavere klikpriser.


Fordelene ved brug af long tail søgeord


Der findes altså flere fordele ved at bruge long tail søgeord i din Google annoncering:


  • Long tail søgeord har ofte en lavere søgevolumen og deraf mindre konkurrence
  • Long tail søgeord har derfor ofte en lavere gennemsnitlig CPC
  • Long tail søgeord er ofte mere specifikke og kan derfor bidrage til en øget annoncerelevans og konverteringsrate


Hvis du udelukkende satser på long tail søgeord i din Google annoncering, vil du selvfølgelig kunne mærke det på trafikken, som alt andet lige vil blive mindre, da dine annoncer ikke vil blive eksponeret i lige så høj en grad. Dog vil du også opleve, at trafikken vil være mere relevant og bidrage til en højere konverteringsrate. Simpelthen fordi brugere, der foretager long tail søgeforespørgsler er længere henne i købsbeslutningsprocessen og mere besluttet omkring det specifikke produkt, de leder efter.


En god balance mellem brede søgeord og long tail søgeord er derfor vejen frem, hvis dit mål både er at skabe awareness og købshændelser.


3 måder til at finde long tail søgeord


Igen er det vigtigt at understrege, at en grundig søgeordsanalyse er afgørende for din Google Ads-CPC, fordi den hjælper dig med at identificere de søgeord, der er vigtigst for din forretning og giver dig det største afkast.


Når du skal på jagt efter long tail søgeord, kan du gøre følgende:

 

  • Den allerbedste vej til en god portion relevante long tail søgeord er Keyword Tools som Ahrefs eller SemRush. Men har du ikke adgang til værktøjer som dem, findes der også en række gratisløsninger som Google Keyword Planner. Her får du et estimat på den månedlige søgevolumen og en gennemsnitlig CPC for de enkelte søgeord, du identificerer.

  • Du kan ligeledes anvende søgetermsrapporten i din Google Ads konto.

  • Slutteligt kan du, hvis dine muligheder er knappe, ganske enkelt foretage en simpel Google søgning på et af dine produkter. Her vil Google foreslå en række lignende søgetermer under søgeforespørgslen og nederst på resultatsiden. Disse søgeord kan du smide ind i dit søgeordsværktøj for at finde nye variationer.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog



Brug negative søgeord


Negative søgeord er et undervurderet og utrolig vigtigt element inden for Google annoncering, som i den grad kan bidrage til at sænke din Google Ads-CPC, øge din annoncerelevans og deraf dit annonceafkast.


Når du udarbejder din søgeordsanalyse, er det lige så vigtigt at identificere negative søgeord, som det er at identificere de positive. Især hvis du bruger de bredere søgeordstyper kan du komme ud for, at dine annoncer vil blive vist ved uhensigtsmæssige søgeforespørgsler, og netop det kan du undgå med en gennemarbejdet struktur for dine negative søgeord. Og det kommer vi til nu.


Hvad er negative søgeord?


Negative søgeord er, som navnet antyder, de søgeord, som du ikke ser relevante eller gode for din forretning. Vi taler altså om søgeord, der fx beskriver dine produkter, men som fx indeholder ord, du ikke vil associeres med. Det kunne fx være ”gratis (…)” eller ”brugt (…)”.


Sådanne søgeforespørgsler kan også trigge dine annoncer, medmindre du tilføjer dem som negative søgeord i din Google Ads konto.


Med en god struktur for dine negative søgeord sparer du penge på irrelevante klik, du øger mængden af relevante besøgende, og du kan få flere kunder til en lavere pris.


Du kan også bruge negative søgeord til at afgrænse dig lokalt, hvis du fx kun ønsker at blive eksponeret på søgeforespørgsler med bestemte byer eller postnumre. Derudover kan du bruge negative søgeord til at ekskludere de mærker eller services, som du ikke sælger eller ønsker at fokusere på.


Slutteligt kan du bruge negative søgeord til at undgå intern kannibalisme.


Brug negative søgeord til at undgå intern kannibalisme


Her dykker vi lidt længere ned i dine muligheder for en lavere Google Ads-CPC via negative søgeord. Du kan nemlig også bruge negative søgeord til at undgå intern kannibalisme.
Det gør du ved at lægge dine egne søgeord ind som negative søgeord på andre søgeord i sine kampagner. Dermed vil dine andre søgeord ikke kunne ”stjæle” eksponeringer eller klik fra de af dine søgeord, som du har lagt ind som eksakte søgeord. Læs meget mere om dette emne her.

google_ads_cpc

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog



Skift din budstrategi


Næste step til at sænke din Google Ads-CPC er at skifte din budstrategi. Google Ads tilbyder en række manuelle såvel som automatiserede budstrategier, herunder:


  • Manuel CPC
  • CPC (udvidet)
  • Mål-ROAS
  • Mål-CPA
  • Maksimer konverteringsværdi
  • Og flere


Mange annoncører vælger ofte en manuel budstrategi, fordi det giver dig mere kontrol over din CPC. Her byder du så meget eller så lidt, du har lyst til, og den eneste ”konsekvens” ved for lave bud, er at dine annoncer ikke bruger deres budget. Ved manuel CPC som budstrategi er du dog også nødt til at byde et vist minimumsbeløb for at få dine annoncer vist øverst i søgeresultaterne.


Test nye budstrategier af


Hvis du har en større mængde konverteringsdata i din konto, kan det nogle gange give mening at skifte til en semi-automatiseret eller automatiseret budstrategi for at lade algoritmen optimere din annoncelevering baseret på de parametre, du har bestemt. Dette vil være tidsbesparende og give dig mulighed for at fokusere på nogle af de andre metoder til at sænke din Google Ads-CPC.


Selvfølgelig er det vigtigt at understrege, at du især i begyndelsen er nødt til at holde nøje øje med dine semi-automatiserede bud. Det er dog også vigtigt at have in mente, at algoritmerne oftest har behov for tid og budget til at komme igennem læringsfasen og finde den rette tilgang.


Du skal desuden sikre dig, at dine bud ikke stiger for meget, samtidig med at din konverteringsværdi falder, mens algoritmen stadig er i læringsfasen.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


 

Hav fokus på Quality Score og annoncerelevans


Quality Score og en høj annoncerelevans er også en vej frem til en lavere Google Ads-CPC. Quality Score er Googles måde at rangere relevansen af dine søgeord, landingssider og annoncer.


Din Quality Score har stor indflydelse på, hvordan dine annoncer vil blive placeret i Googles søgeresultater, samt hvad du skal betale for de enkelte klik.


Annoncerelevans og målretning er nøgleord for at øge din Quality Score, og de bidrager naturligvis også til en højere konverteringsrate. Du kan se relevansniveauet i din Google Ads konto under ”Søgeord”.


Hvis du kommer frem til, at du er nødt til at forbedre din annoncerelevans, kan du fx starte med at inkludere søgeord fra annoncegruppen til annoncens titel og beskrivelse. Dette er blot en af de faktorer, der sikrer at din annonce er af den højeste relevans for søgeordet. Landingssiden skal ligeledes indeholde de elementer, du lover i annoncen.

google_budstrategi

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


Konklusion


At sænke din Google Ads-CPC er altså ikke blot et vigtigt mål, når du skal få mest muligt ud af dine annoncekroner i din Google annoncering. Det er heldigvis også en KPI, du kan påvirke med en lang række forskellige tiltag.


Vigtigst er det, at du fokuserer på at skabe relevant trafik med brug af de rette søgeord og negative søgeord, så du bruger dine annoncekroner så hensigtsmæssigt som muligt.

Hvis du arbejder seriøst med digital marketing, er Google annoncering højst sandsynligt en af de kanaler, der står øverst på din prioriteringsliste. Og uanset om du har været i gang i mange år, eller om du endnu ikke er begyndt på Google annoncering, så vil det altid være relevant for dig at optimere dine kampagner løbende, så du får mest muligt ud af dine annoncekroner.


Og apropos annoncekroner… Så skal det handle om netop det i dette indlæg, hvor Plutonic Media giver dig deres 5 bedste tips til at sænke din Google Ads CPC (cost per click), og dermed øge din performance og profitabilitet for dine Google Search Ads.

 

I dette indlæg dykker vi ned i følgende 5 tips:
  1. Gør brug af de forskellige søgeordstyper
  2. Brug long tail søgeord
  3. Brug negative søgeord
  4. Skift din budstrategi
  5. Hav fokus på Quality Score og annoncerelevans

long_tail_soegeord

Written by Emil Petersen

Emil er Senior Konsulent og SEM Specialist hos Plutonic Media, som er et af Danmarks førende digitale marketingbureauer. Emil har mere end seks års erfaring inden for faget og har hjulpet mere end 100 virksomheder med at vækste deres forretning via effektiv Google annoncering. Plutonic Media er et 360 graders digitalt marketing bureau drevet af data og med fokus på proaktivitet og eksekvering.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os