<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Vind dine kunders tillid med Google Produktbedømmelser

Hvad er Google Produktbedømmelser og hvordan fungerer de?

 

De stjerneformede bedømmelser der vises under en produktannonce i Google Shopping er det, vi kalder Google Produktbedømmelser (Google Product Ratings). 

 

Bedømmelser rangerer fra 1 til 5 og giver et generelt overblik over produktets præstation. Her relaterer bedømmelsen kun til produktet, og ikke til sælgeren. Ind imellem vises de også i organiske søgeresultater.

 

Hvis du klikker på produktbedømmelsen, kommer du til en mere detaljeret produktside. Fra denne mere dybdegående side har du fuld adgang til bedømmelser og anmeldelser.  

 

Og hvad der er mere vigtigt - her kan du også se en liste over forhandlere, der tilbyder produktet, sammen med oplysninger som priser, tilbud og sælgervurderinger.

 

Sådan ser de ud:

 

produktbedoemmelser

I virkeligheden vil ikke alle produkter, der vises, have en bedømmelse under billedet, fordi forhandlerne skal foretage en handling for at få det til at ske.

 

product_rating_real_life_example

Som du kan se, har kun to af de mange sko på listen en bedømmelse. Kunderne er mere tilbøjelige til at tjekke de sko, der har dette sociale bevis, end de sko, der ikke har det.

 

Produktbedømmelser versus Sælgerbedømmelser

 

Sælgerbedømmelser (Seller Ratings) og produktbedømmelser (Product Ratings) kan se ens ud og kan måske endda virke forvirrende. De spiller dog meget forskellige men lige vigtige roller.

 

  • Produktbedømmelser på Google Shopping fungerer som et femstjernet vurderingssystem og gælder for individuelle produkter.
  • Google Shopping viser også sælgerbedømmelser for kvalificerede forhandlere, men disse er anderledes end produktbedømmelser.
  • Sælgerbedømmelser referer til din virksomhed generelt, mens produktbedømmelser refererer til dine specifikke produkter.
  • Google sælgerbedømmelser giver en score til et brand. De er baseret på kundeanmeldelser fra Google og en række andre anmeldelsesplatforme, f.eks. Trustpilot eller PowerReviews.
  • Sælgerbedømmelser vises som resultat af organiske søgninger, men også i Google Ads-søgninger og på Google Shopping-fortegnelser.
  • Produktbedømmelser hjælper med SEO og med on-site konvertering. Sælgerbedømmelser hjælper med at opbygge troværdighed, tillid og med at skille sig ud fra dine konkurrenter.

 

 

Hvordan fungerer Produktbedømmelser (Product Ratings)?

 

Bedømmelser af produktet indsamles og kombineres af algoritmer fra mange forskellige forhandlere, markedspladser og tredjepartsanmeldelsessider. Dette sker på grundlag af de globalt anvendte unikke produkt-id'er. Vi taler her om GTINs (stregkoder), Brand, MPN eller produkt-URL'er.

 

Resultatet afhænger af en forespørgsel. Hvis den er mere specifik og indeholder brand, farve eller model vil Produktbedømmelser blive aggregeret fra anmeldelser som du (og kun du) har indsamlet for det pågældende produkt. Det kan være gennem Google Kundeanmeldelser, på din egen hjemmeside eller gennem en anmeldelsesformidler.

 

Hvis en søgning er generisk vil listen over resultater kun vises med bedømmelser når det er relevant og det giver mening. Forhandlere, der sælger nogle specielle modeller, kan findes ved at klikke på den enkelte annonce.


Er produkbedømmelser effektive?


Ja, at have produktbedømmelser af dine varer er en fantastisk måde at tiltrække flere kvalificerede købere til din webshop og give øjeblikkelig tillid og troværdighed til dine produkter.

 

 

Tilbage til toppen eller download den Komplette Guide til Data Feed Optimering


 

Hvordan tilføjer du Produktbedømmelser til dine annoncer?

 

 

Lad os gennemgå, hvordan du trin for trin kan sikre, at dine produkter har bedømmelser, der vises for brugerne.

 

1. Sørg for, at du overholder alle krav og politikker

 

Krav

Dette er de krav til produktbedømmelser , som du skal opfylde:

  • Du skal have en Google Merchant Center-konto med kørende Shopping-annoncer.
  • Produktbedømmelser vil vises overalt i verden, hvor Google Shopping og gratis produktfortegnelser i øjeblikket er tilgængelige. Der er i øjeblikket 104 understøttede lande. Nogle af dem er i betaversion, og nogle kræver et CVR-nummer for at kunne sælge der, så det er en god idé lige at tjekke dette først.
  • Du skal have mindst 50 anmeldelser i alt for alle dine produkter, for at bedømmelser kan vises for de produkter, du angiver på Google Shopping.
  • Hvert produkt skal have mindst 3 anmeldelser for at få sin produktbedømmelse vist i Shopping-annoncer.
    Politikker

    Du skal også sørge for, at du overholder politikkerne for produktbedømmelser. De er:

  • Giv Google månedlige opdateringer af alle dine anmeldelser. Dette omfatter også eventuelle negative anmeldelser, du modtager. Selv om der kræves opdateringer på månedsbasis, foreslår Google, at du giver dem oftere, så kunderne får de mest opdaterede oplysninger.
  • Selve anmeldelserne skal overholde indholdspolitikkerne, f.eks. at de ikke må være spam, ikke må indeholde hadefuld tale, ikke må indeholde dobbeltanmeldelser og meget mere.
  • Dine feeds med anmeldelser skal være af høj kvalitet, og anmeldelserne skal tilføje værdi for de kunder, der overvejer at købe dine produkter.
  • Forhandlere bør indsamle og eje deres egne anmeldelser.
  • Kunderne kan tilføje deres egne billeder til deres anmeldelser, men de skal følge nogle bestemte retningslinjer.

Når du er sikker på, at du har opfyldt alle disse krav, kan du gå videre til det næste trin, hvor du skal anmode om at deltage i programmet.

2. Indsend din anmodning om at deltage i programmet for produktbedømmelser til Google


Nu er du klar til at udfylde Googles formular og indsende din anmodning. Der er to måder at få adgang til denne formular på.

google_produktbedoemmelser
  • Den første måde er at følge dette link fra Google Merchant Center og udfylde denne formular.
  • Den anden er at logge ind på din konto i Merchant Center > Manage programs (Administrer programmer) > rul til bunden af siden > Find Product Ratings (Produktbedømmelser) > Klik på "Get Started" (Kom i gang)  

Du skal vente på at få besked om, at Google har accepteret din anmodning, før du kan gå videre og uploade dit produktbedømmelsesfeed.


3. Beslut dig for, om du vil bruge anmeldelser fra dit website eller en tredjepartsformidler af anmeldelser


Du kan beslutte, om du vil indsamle anmeldelser via din egen onlinebutik eller bruge en tredjepartsformidler af anmeldelser . Du kan vælge at indsamle dine produktanmeldelser på et par forskellige måder, enten via Google Kundeanmeldelser-tjenesten eller ved at bruge en tredjepartsformidler af anmeldelser. Hvilken løsning dem er bedst for dig? I det næste afsnit ser vi på de forskellige metoder.


 

Måder at indsamle anmeldelser på

 

Her er 3 måder, hvorpå du kan indsamle anmeldelser, der skal vises på dine Google-annoncer.

 


Brug en formidler af anmeldelser


Fordelene ved at bruge en tredjepartsanmelder er følgende:

  • Du vil kunne oprette et produktanmeldelsesfeed automatisk
  • Det er nemt at oprette en tidsplan for insendelsen af feeds via planlagte hentninger i Merchant Center
  • Du kan sende en anmodning om en produktanmeldelse til alle dine kunder på en måde, der afspejler din virksomheds branding
  • Du vil være i stand til at indsamle tidligere anmeldelser fra andre websteder

Der er også en ulempe:

  • Det er ikke gratis

Den officielle liste over tredjeparts anmeldelsesaggregatorer, der understøttes af Google, omfatter bl.a:

 

 

Google Kundeanmeldelser


Dette er Googles løsning til at hjælpe forhandlere med at indsamle anmeldelser. Det er vigtigt at bemærke, at du skal angive GTIN-numre for dine produkter for at kunne bruge denne metode.

Fordelene er:

  • Du får et Google-kundeanmeldelser-badge på dit websted
  • I modsætning til en tredjepartsapp er denne metode gratis
  • Den er meget nemt at opsætte

kundeanmeldelser
Ulemperne er:


  • Det giver ikke dine kunder den bedste oplevelse, da de skal udfylde en undersøgelse fra Google, hvilken ikke kan tilpasses og ikke er særlig brugervenlig.
  • Kunderne skal tilvælge at modtage en undersøgelse før de foretager deres køb for at de kan modtage en e-mail fra Google med anmodning om en anmeldelse/bedømmelse.

 

google_kundeanmeldelser

Sådan aktiverer du dit Kundeanmeldelser-program:

  • Gå til din konto i Merchant Center
  • Klik på "Vækst" i venstre side af panelet
  • Klik derefter på 'Administrer programmer'
  • Find det program, hvor der står 'Kundeanmeldelser'
  • Aktiver og godkend vilkårene og betingelserne



De næste trin kan kræve noget kodning for at tilpasse det modul, som Google giver til dit websted, så du kan måske bruge hjælp af en webudvikler.

Bemærk: Når en kunde foretager et køb af flere varer, får han/hun stadig kun én undersøgelse. Google vælger, hvilken vare de bruger denne anmeldelse til på baggrund af nogle interne kriterier.



Tilføj anmeldelser manuelt


Denne metode kræver mest arbejde, da du selv skal oprette feedet til produktanmeldelser og indsamle anmeldelser. Vi ser nærmere på specifikationerne for feeds i næste afsnit.

 

Tilbage til toppen eller download den Komplette Guide til Data Feed Optimering

 

Produktanmeldelsesfeed


I afsnittet ovenfor talte vi om produktanmeldelsesfeeds.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du vælger at få dine anmeldelser via Google Kundeanmeldelser, behøver du ikke at indsende et feed med bedømmelser. Men hvis du er gået en af de to andre veje, skal du indsende dit feed til Google Merchant Center.

Krav:

  • Kun XML-filer understøttes
  • Behov for at sende en opdatering til Google mindst en gang om måneden

Hvis du er vant til at uploade en slags regnearkfil, er det vigtigt at bemærke, at XML-filer i stedet består af kode. Google stiller nogle ressourcer til rådighed her.

Det omfatter ting som anmeldelsens indhold, billeder og links. Her er et eksempel:

produktanmeldelsesfeed

Tilbage til toppen eller download den Komplette Guide til Data Feed Optimering


 

Produkt Matching

 

En af de vigtigste faktorer du skal tage i betragtning når du opretter Produktanmeldelser på Google Shopping og opretter dit feed, er produkt matching. Det er her Google matcher produkterne i dit feed med andre produkter, der bruger samme industri-standardiserede identificerings informationer.

 

Så hvis du inkluderer produktidentifikationsoplysninger kan du forbedre dine søgeresultater samt matche dine produktbedømmelser.

Det er fordi Google vil få en bedre forståelse af præcis de produkter, du sælger, og derfor vil vise dem i relevante søgninger.

 

Google matcher produkter via to metoder:

 

  • GTIN - GTIN står for Global Trade Item Number (stregkode). Det er et unikt nummer, der tildeles produkter, så de kan matches i forskellige databaser.
  • Produktets brand plus dets MPN - MPN står for Manufacturer Part Number (producentens varenummer).

 

Ideelt set skal du inkludere alle tre identifikatorer i dit feed: GTIN, Brand og MPN.

 

 

Tilbage til toppen eller download den Komplette Guide til Data Feed Optimering


 

3 bedste metoder til at maksimere effektiviteten af Produktbedømmelser

 

 

Der er en hel række ting du skal overveje, så du får mest muligt ud af Produktbedømmelser på Google Shopping. Følg disse bedste fremgangsmåder nedenfor.

 

  • Opmuntr dine kunder til at give anmeldelser

 

Du vil ikke kvalificere dig til Produktbedømmelser, hvis du ikke har nok anmeldelser. Men der er en endnu større grund til at forsøge at skaffe så mange af dem som muligt - kunderne stoler mere på bedømmelser baseret på et stort antal anmeldelser end på bedømmelser baseret på et lille antal anmeldelser.

 

  • Du skal ikke kun sigte efter fem-stjernede anmeldelser.

52 procent af kunderne stoler mere på produkter der har nogle negative anmeldelser og lave bedømmelser end produkter, der kun har gode anmeldelser og høje bedømmelser. Kunderne vil have bedømmelser der virker troværdige.

 

En fem-stjernet bedømmelse kan faktisk ødelægge dit salg. Den optimale bedømmelse er faktisk 4.7, dvs. at produkter med en bedømmelse på 4,7 får flere konverteringer end produkter med en bedømmelse på 5.

 

Det skyldes at kunderne forstår at femstjernede bedømmelser som regel kun ses på produkter, der har få bedømmelser (ofte efterladt af personer, der på en eller anden måde er forbundet med virksomheden eller produktet). En bedømmelse på omkring 4,7 virker derimod mere troværdig.

 

  • Tilføj Sælgerbedømmelser ud over produktbedømmelser

 

At have sælgerbedømmelser kan også hjælpe kunderne med at træffe den endelige købsbeslutning. Kravene til kvalificering er anderledes, men Sælgerbedømmelser kan forbedre kvaliteten af dine annoncer endnu mere.

 


 

Fordelene ved Google Produktbedømmelser

 

72 procent af folk, der er klar til at foretage en købsbeslutning, stoler udelukkende på produktanmeldelser og produktbedømmelser.  Og en enkelt anmeldelse af dit produkt kan øge dets konvertering med 10%. Dette er måden at opbygge tillid mellem potentielle kunder og din virksomhed på. Du kan forbedre din synlighed i Google-søgningen og øge konverteringerne af dine online annoncer.

 

Fordelene ved at have produktanmeldelser på dit eget websted er dog en smule forskellige fra fordelene ved Google Produktbedømmelser.

 

  • Eksponering og synlighed af produkter

 

Meninger påvirker os alle. Vi er mere tilbøjelige til at kigge på et produkt med høje bedømmelser. En god produktbedømmelse vil give dig en fordel frem for konkurrenterne. Det er klart, at hvis et produkte (en annonce) har mange positive anmeldelser, vil det være lettere for dig at sælge, fordi det er mere synligt og troværdig for kunderne.

 

  • Konvertering på dit website

 

Vi kan antage, at shoppere, der besøger dit websted ved at klikke på Google Produktbedømmelser, befinder sig i den sidste fase af deres købsrejse. Så deres hensigt om at foretage et køb er, når de lander på dit website.

 

Deres hensigt er også styrket af den tillid og tryghed, der er opbygget af indsigtsfulde anmeldelser og høje bedømmelser, der er indsamlet. Dette fører kun til mere salg og profit.

 

  • Velinformerede shoppere

 

Anmeldelser indeholder ofte værdifulde oplysninger, der kan skabe eller ødelægge et salg.

 

Der er også mindre sandsynlighed, at kunder der ved mere om produktet, vil blive skuffede. Det er grunden til, at 78 % af de købere, der læser anmeldelser, er tilfredse med deres endelige køb.

 

Kunder med større viden er en direkt vej til tillid til dine produkter og øgede konverteringer.

 

 

Tilbage til toppen eller download den Komplette Guide til Data Feed Optimering


 

Det drejer sig i bund og grund om tillid

 

Et af de vigtigste elementer for at få succes med at sælge produkter online er at vinde kundernes tillid. Du skal overbevise dem om, at dit produkt og din virksomhed kan leve op til deres forventninger.

Produktbedømmelser på Google Shopping hjælper dig med at gøre dette, da kunderne uden dem måske ikke engang besøger dit websted, dvs. de vil klikke på en annonce af en af dine konkurrenter, hvis produkter har produktbedømmelser.

Med andre ord hjælper produktbedømmelser dig med at blive vist på Google Shopping-søgninger og vinde klikket for at øge salget.

 


Kunderne stoler på produktbedømmelser, når de skal beslutte, hvor og hvordan de vil bruge deres penge online. Faktisk læser 90% af forbrugerne online anmeldelser før de besøger en specifik butik/webshop. Og 88% af forbrugerne stoler lige så meget på online anmeldelser som på personlige anbefalinger. Hvorfor er de så vigtige, og hvad kan du gøre for at få dem?

 

Produktbedømmelser (Product ratings) vises for produkter der er tilgængelige på Google Shopping, og de er fremhævet, så alle kan se dem. Annoncer uden dem ser ukomplette ud og er mindre tiltrækkende, når de vises ved siden af en annonce med bedømmelser.

 

En kombination af sælgerbedømmelser og produktbedømmelser kan booste dine CTRs med henholdsvis 35% og 107%. Der er ingen tvivl om at Google produktbedømmelser giver mange fordele, men at få dem er kun ét skridt på vejen.

 

Lad os se nærmere på, hvordan du tilføjer produktbedømmelser til dine Google Shopping-annoncer, og hvilke fordele de vil give dig.

rating-google-shopping

Written by Jagoda Adamik-Borowska

Jagoda er indholdsskaber og SEO specialist. Hun følger og analyserer dagligt e-commerce trends og har mange års erfaring med at skrive om feed marketing, Google Ads-kampagner og online annonceringstaktikker. I sin fritid elsker hun at rejse og læse non-fiction bøger.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os