<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Google tager chancen og giver dig gratis annoncering

Free-list-produkter-google-shopping

 

 

Indholdsfortegnelse

 

Grunden til de gratis produktannoncer på Google Shopping 

Fordelene ved de gratis Google Shopping annoncer

Hvad betyder de gratis produktannoncer for detailhandlerne

Hvordan fungere de gratis produktannoncer

Hvor bliver de gratis annoncer vist på siderne med søgeresultater? 

Hvad du skal bruge for at komme i gang

Vis dine produkter på Googles forskellige kanaler

Vigtigheden af et perfekt optimeret produkt feed

Afsluttende tanker

 


Grunden til de gratis produktannoncer på Google Shopping

 

Eftersom mange forretninger kæmper med økonomien i øjeblikket, har de ikke råd til Google Shopping annoncer. Så der er udsigt til en faldende annonceomsætning fordi de fleste marketingafdelinger er tvunget til at indstille eller udskyde deres annonce forbrug. Udrulningen af den store ændring er derfor uden tvivl under indflydelse af udbruddet af Coronavirus.

 

Når fysiske forretninger helt er lukket, eller kun delvist åbne, og millioner af mennesker sidder derhjemme - så udløser det en helt naturlig ændring i forbrugernes opførsel. Så lad os bare kalde en spade en spade - det er nok ikke er en overraskelse, at online shopping er vokset dramatisk.

 

Selvom Covid-19 krisen har sat hastigheden op i forhold til lanceringen af de gratis annoncer, så har beslutningen luret i krogene et stykke tid og den er en del af Googles langtidsstrategi. Internet giganten satser på at kunne konkurrere bedre i produktsøgninger end Amazon. Det er derfor at de gratis produktannoncer bliver permanente og falder inden for Google’s mål om at vækste indenfor eCommerce.

 

Fordelene ved de gratis Google Shopping annoncer

 

“Det er nu gratis at sælge på Google”, skrev Bill Ready, President of Commerce hos Google i hans blog.

 

Han forklarer: “For detailhandlere kan denne ændring betyde gratis eksponering over for millioner af mennesker, der besøger Google hver dag for at tilfredsstille deres shopping behov. Derudover betyder det, for kunderne, at der kommer flere produkter fra butikkerne som kan findes gennem Google Shopping funktionen. For annoncører betyder det, at betalte kampagner nu kan forstærkes af gratis annoncer”.

 

Annonceringen kan også tolkes som en anden indikator på, at Google investerer i at transformere deres omdømme til et mere pålideligt og forbrugervenligt miljø. Efterhånden som det finder sit leje, vil det blive et mere attraktivt sted for både annoncører og forbrugere.

 

Returnér til toppen af siden eller Download den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Hvad betyder de gratis produktannoncer for detailhandlerne

 

Indtil nu har antallet af produkter der er tilgængelige i Google Shopping resultaterne været begrænset til de detailhandlere der er villige til at betale, og det undermineret Google’s søgekraft.

 

For at forstå nøjagtigt hvad gratis produktannoncer betyder, er vi nødt til at se på det i det bredest mulige perspektiv. Ændringen betyder meget mere end bare “gratis eksponering over for millioner af mennesker, der besøger Google hver dag for at tilfredsstille deres shopping behov”.

 

Shoppere der sidder fast derhjemme, og bruger apps og hjemmesider til konstant at bestille produkter til levering og afhentning, er en godbid. 

 

De gratis produktannoncer kan også være en redningskrans, især for de fysiske detailhandlere hvis salg er ikke-eksisterende på grund af pandemien.

For første gang kan detailhandlere, der primært fokuserer på organiske søgninger, tilføje Google Shopping til deres annoncerings værktøjskasse.

 

Gratis produktannoncer vil med al sandsynlighed trække flere detailhandlere til platformen. Og mon ikke vi kan konkludere at det betyder større konkurrence. Det betyder at der skal lægges nye strategier og træffes kloge og gennemtænkte beslutninger om hvilke produkter man som detailhandler vil fremhæve, samtidigt med at det kommer til at kræve et større fokus på at optimere sit feed data for at få det bedste ud af sin annonce performance.  

 

Alex Harmon, senior director of partnerships hos Adlucent, sagde i en e-mail udtalelse til Mobile Marketer at: “Det er en positiv udvikling for detailhandlere på den korte bane, for de kan forvente at se en stigning i deres volumen på [omkring] 4% fra deres Google Shopping kanal. Enhver støtte til detailhandlere under COVID-19 er velkommen”.

 

Returnér til toppen af siden eller Download den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


 


Hvordan fungere de gratis produktannoncer

 

Hvor bliver de gratis annoncer vist på søgeresultatsiden?

 

Først og fremmest skal man huske, at siden med hovedresultater på Google Search ikke ændrer sig. Og karrusellen er stadig kun udelukkende for betalte annoncer.

 

Betalte shopping annoncer for de bedste placeringer bliver vist i toppen og bunden af siden. 

 

Alligevel påstår Google at Google Shopping fortrinsvist vil bestå af gratis annoncer. Som nævnt ovenfor så vil de gratis annoncer blive vist i Shopping funktionen, og det er nok rimeligt sikkert at andre flader til shopping annoncer, såsom gmail, sikkert vil blive reserveret til betalte annoncer.

 

gratis-liste-over-produktlistersource: tinuiti

 

Hvad du skal bruge for at komme i gang

 

Det er essentielt at have en Merchant Center konto for at du kan publicere dine gratis produktannoncer. 

 

Eksisterende Merchant Center & Shopping Ads brugere: Hvis du tidligere har valgt “surfaces across Google” (kanaler på tværs af Google), under din Merchant Center oprettelse, og du har et produkt feed klar i din Merchant konto, så kan du allerede nu får fordelene af de gratis annoncer.

 

I tilfælde af at du ikke har valgt ovenstående endnu, så kan du gøre det ved at gå ind i “Growth”, her skal du finde “Manage programs” i menuen i venstre side og så vælge “surfaces across Google” funktionen. Vupti!

 

Detailhandlere der er nye i Merchant Center: Du kan blive medlem i dag, og det er ikke nødvendig med en Google Ads konto. Processen er forholdsvis simpel og indeholder kun nogle få trin:

  • Opsætning af en Merchant Center konto, 
  • Valg af surfaces across Google” punktet (under Merchant konto opsætningen, nu eller på et senere tidspunkt)
  • Send dit produkt feed til Google

 

For at få sat gang i tingene, har Google også indgået et samarbejde med PayPal. Ifølge udtalelser fra Google, tillader der detailhandlere at linke deres Paypal konto til Google Shopping, og det hjælper med at sætte fut i onboarding processen.

 

Vis dine produkter på Googles forskellige flader

 

Detailhandlere kan vælge flere forskellige af Googles kanaler under Merchant Center registreringen og så oprette deres produkt feed.

 

Programmet tillader publikum at se produkt resultater fra detailhandlere på flere af Googles flader, såsom Google Images, Shopping funktionen, Google Lens og i søgninger.

 

gratis-liste-over-produkter-google-flader

 

For at komme i betragtning skal du følge de krævede politikker og opfylde en af to kriterier:

 

  • Have en struktureret data markup på din hjemmeside

Så bliver produkterne automatisk vist på tværs af Googles flader. Der er ingen grund til manuelt at tilmelde sig programmet. Du kan til enhver tid melde fra.

 

  • Indsende et feed gennem Google Merchant Center

I det her tilfælde kan du vælge de forskellige flader hos Google ved at vælge det tilsvarende program i dit Merchant Center.

 

Vigtigheden af et perfekt optimeret produkt feed

 

Alle annoncer på Google Shopping forudsætter at der er uploadet et produkt feed i dit Merchant Center.

 

Og som Josh Brisco, VP hos Growth Media at Tinuiti, siger: “Eftersom bud ikke længere er en faktor i visning af de nævnte produktannoncer, så bliver det springende punkt nu hvor relevante de data er, der er i produkt feedet i forhold til selve søgningen. Nu er der absolut ingen grund til at online detailhandlere ikke sender fuldt optimerede feeds til deres Merchant Center, uanset om de investerer i betalte annoncer på Google Shopping eller ej”.

 

Ved at levere informationer af høj kvalitet, Google sikrer at shopperne får en positiv kundeoplevelse. Der en række måder du kan gøre det på. For eksempel kan du linke din konto til en tredjeparts løsning som DataFeedWatch.

 

De ikke-betalte annoncer skal altså drives af et optimeret produkt feed for at forbedre din organiske placering. 

 

Hvis du er ny på Google Merchant Center og gerne vil have en blid start, så kig nærmere på hvordan du undgår de mest almindelige Merchant Center feed fejl.

 

Du kan se dine gratis kliks på Google i den nye performance rapport for alle flader. Du finder den i dit Merchant Center, ved at vælge “Performance” og så “Dashboard” i menuen til venstre.

 

Returnér til toppen af siden eller Download den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


 


Afsluttende tanker

 

Dette vigtige skifte kan gøre Google Shopping mere tilgængelig på et tidspunkt hvor virksomheder verden rundt er tvunget til at flytte deres fysiske butik online.

 

Gratis produktannoncer vil hjælpe sælgerne med lettere at finde kunderne, eftersom Google nu har mere fokus på deres Shopping funktion. 

 

Google har forstået, at hvis de for alvor skal kunne konkurrere med Amazon, så er de nødt til at åbne op for flere detailhandlere. Og netop nu, i disse usikre tider for detailhandlere og annoncører, er metoden med “pay-to-play” måske ikke vejen frem længere.

 

Returnér til toppen af siden


free-product-listings (2)

 

Tirsdag den 21. april annoncerede Google’s President of Commerce, Bill Ready, den store nyhed i hans blog. Google vil udskifte deres Shopping Search service til fortrinsvis at være gratis. 

 

De gratis annoncer bliver lagt ud på Google Shopping siden. Funktionen er tilgængelig i USA fra 27. april. Den globale udrulning er lovet, at den kommer til at foregå gradvist over de kommende måneder.

 

Online detailhandlere kan få deres del af de gratis annoncer, uanset om de har en Google Ads konto eller ej. Men når det så er sagt, så siger Google selvfølgelig ikke nej til at tage penge fra deres annoncører for top placeringerne som de promoverede annoncer. 

 

Da de gratis annoncer stadigt er feed-drevne, så får feed optimering en endnu større betydning. For at øge synligheden i organiske søgninger, så er det helt essentielt at uploade et perfekt optimeret feed til din Merchant Center konto.

 

Written by Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os