<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Hvad er Googles Taksonomi?

 

Det er også værd at bemærke at andre platforme, såsom Bing Shopping og Facebook Product Ads, bruger Google’s produktkategorier. Det vil hjælpe dig, hvis du er på udkig efter at inkorporere en omni-channel retail strategy (strategi for mange kanaler).

 

 

Tilbage til toppen eller Få din Komplette Guide til Data Feed Optimering

 


Måderne du kan kategorisere på


Der er 3 hoved metoder du kan kategorisere dine produkter med:

  1. Automatiseret kategorisering
  2. Manuel kategorisering
  3. Et mix af både automatiseret og manuel

Manuel kategorisering af dine produkter har den fordel, at du ikke behøver at betale for en tredjeparts software. Ulempen er, at det tager rigtigt lang tid.

 

Det kræver at du holder dig ajourført med Google’s taksonomi opdateringer og ændringer. Du (eller en freelancer!) skal downloade den fulde kategori liste (se linket ovenfor) og vælge, hvilken kategori der fungerer bedst for dit produkt.

Et hurtigt tip: Download alle kategori dataene i et Excel ark og brug ctrl+f funktionen for at finde din kategori hurtigst muligt.

Brug af et tredjeparts værktøj til at automatisere kategoriseringsprocessen kan være en redning for dem der har en hektisk hverdag. Og for dem der har tusindvis af produkter der skal kategoriseres. Her hos DataFeedWatch har vi et værktøj der kan lige nøjagtigt det.

Alternativet, med at bruge de to muligheder sammen, hjælper som regel på relevansen. Det tillader dig selv at tilføje de finere detaljer og forskelligheder i produkterne, så de skiller sig ud fra de andre indenfor samme kategori.

 

Tilbage til toppen eller Få din Komplette Guide til Data Feed Optimering

 


De bedste tips

Når du går i gang med at kategorisere dine varer, så er der en hel række af krav og anbefalinger. De vil hjælpe dig med at undgå at dine varer bliver afvist, og samtidigt får du mest muligt ud af Google Shopping.


Brug kun en kategori:

Det er ikke udelukket at din vare kan passe ind i mere end en kategori. Siden du kun kan vælge én kategori, så gælder det om at finde den kategori der passer bedst til dit produkt. Det hjælper at gøre det så specifikt som muligt, så dine produkter bliver vist for de rigtige personer på det rigtige tidspunkt.

 

Brug “product_type” hvor det er nødvendigt:

Skulle det usandsynlige ske, at dit produkt ikke passer ind i en af de mere end 6000 kategorier, så kan du indsende din egen produktkategori ved at bruge produkttypen.


Brug de mest opdaterede kategorier:

Selvom nogle ældre kategorier stadigt kan bruges, så hjælper det generelt set at holde sig opdateret på de kategori ændringer der kommer fra Google.
Når der er ændringer i kategorierne, så vil Google automatisk ændre dine forældede kategorier til det der føles som den mest moderne erstatning.
Hvis du undgår det, har du selv kontrollen over din kategorisering og relevans. Google kræver også, at du ikke bruger kategorier der er offentliggjorte før august 2011.

 

Tilbage til toppen


google

 

Helt simpelt, så er Googles Taksonomi den liste af kategorier som Google bruger til at hjælpe med at inddele produkter i, inde i et shopping feed. Der er mere end 6.000 kategorier og den fulde taksonomi- og kategori liste kan du finde her.


I nogle lande kan produkt kategorierne inddeles i underkategorier. Disse lande inkluderer Storbritannien, USA, Australien, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Brasilien, Holland, Sverige, Tyrkiet og Norge. I andre lande, hvor det i øjeblikket ikke er muligt at gøre det, kan man i stedet inddele i underkategorier ved at bruge “produkttype”.

 


Hvorfor skal jeg kategorisere mine produkter?

For nogle kategorier, som for eksempel “Media” og “Apparel & Accessories” (beklædning og tilbehør), er det obligatorisk at inkludere produktkategorier i dit data feed.

Der er til gengæld andre kategorier der ikke behøver at bruge at bruge Googles produktkategorier. Men på trods af det, så er det stadigt anbefalelsesværdigt at du bruger produktkategorierne af mange grunde. Det inkluderer:

  1. Det hjælper Google med at finde ud af hvilke søgninger du skal vises i.
  2. Det hjælper kunderne med at finde dig. Du har en bedre chance for at dine produkter bliver vist til potentielle købere, når deres søgeord matcher dit produkt.
  3. Din relevans forbedres. Og når din relevans forbedres, så kan du sikkert også se en udgift-per-klik forbedring. Det samme gælder for click-through-udgifterne. Når et produkt vises i mange relevante søgninger, så vil det typisk forbedre din CTR.

 

Written by Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os