<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Oversigt over de største netbutikker og andre salgsplatforme i Danmark

 

Forbrugeradfærd i Danmark - hvilke produkter skal du sælge til danskerne?

 

Danmark er en moden e-handelsnation med regelmæssige online shoppingvaner. Den mest populære kategori af shopping på nettet er tøj og sko. Denne tendens har stået på i Danmark allerede i lang tid. Elektronik og medieprodukter er også højtrangerende. Næsten 90 % af den danske befolkning bruger en smartphone og det er det højeste antal i verden. Det afspejles i e-handelsbranchen - en ud af fire onlinekøb i Danmark foretages ved hjælp af en mobiltelefon. Det betyder, at det bør være vigtigt for danske e-handlere at skabe veldesignede og attraktive mobile oplevelser hvor navigerbarheden i indkøbsprocessen er let. På grund af nedlukningen og mange restriktioner i 2020 er mad- og dagligvaresalget vokset markant. Som du kan se på diagrammet nedenfor, er en stor del af alle onlinekøb madvarer, færdiglavet mad fra spisesteder og ting til hjemmet. 

 

toej_netbutikker

 

På grund af nedlukningen har oplevelsesindustrien oplevet en stor tilbagegang i de sidste 1,5 år. Især rejsebranchen har lidt meget, hvor der var et fald på 45 % i forhold til 2019. Danskerne er dog ivrige efter at tage i byen og rejse. Når coronarestriktionerne ophæves, vender forbruget i oplevelsesindustrien nok tilbage til det normale.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


De mest populære netbutikker i Danmark

 

Det er spændende at observere, hvordan store amerikanske og kinesiske giganter konkurrerer mod mindre danske webshops i kampen for danskernes hjerter. Der er nogle salgskanaler som har faste pladser på ranglisten over 20 største netbutikker, men hvert år er også plads for nye navne. 

 

E-handel i Danmark før coronakrisen

 

Før pandemien voksede danskernes forbrug i udenlandske netbutikkere hurtigere end i indenlandske netbutikker. I 2018 viste statistikkerne, at hver tredje bestilling blev lagt i udenlandske online butikker og de 5 første pladser på ranglisten over de bedste webshops blev taget af de følgende verdensgiganter: Zalando, Amazon, H&M, Wish.com og Ebay. 

 

Hver tredje af alle bestillingerne i en udenlandsk online butik var smykker, tøj eller sko. 50 % af alle køb af den slags varer skete udenfor Danmark. Det viser, hvor populært det er at købe tøj online i udenlandske butikker og hvor meget pres der lægges på danske tøj netbutikker. Danskerne er vilde med tøj og det forventes at tendensen vil fortsætte efter coronakrisen. 

 

Der blev også observeret en fremgang hos kinesiske netbutikker i Danmark. Wish.com og Aliexpress var blandt de største 20 danske netbutikker i 2018 og de ville formodentlig stadig være der, hvis ikke for pandemien. Netbutikkerne fra Kina skal ikke betale moms, hvis bestillingsværdi er under 80 kr. De har en rabat på fragten på grund af en forældet postaftale. Alt det resulterer i lave priser for kunderne. Det forventes, at kinesiske netbutikker vil vinde sin popularitet igen efter pandemien. 

 

E-handel i Danmark nu

 

Coronakrisen har haft en markant indflydelse på den måde danskerne shopper på og mange webshops har oplevet en stor vækst i salget. Især digitale butikker som sælger værnemidler og medicin og online dagligvarebutikkerne har oplevet en fremgang. Ligesom i alle verdens lande, havde danskerne et stort behov for værnemidler, mundbind og håndsprit og de søgte efter dem på nettet. De danske Med24 og Webapoteket.dk er i 2021 blandt de mest populære netbutikker i Danmark på grund af masser af bestillinger under corona og også Matas har bevæget sig op på ranglisten. De seneste statistikker fra FDHI viser, hvilke netbutikker har tiltrukket de fleste danskere i de sidste år. 

 

De danske internetbutikker har domineret over de udenlandske netbutikker i 2021, men der kan være flere grunde til det. Det kan godt være, at danskerne troede, at det var nemmere at handle inden for grænserne for sit land da Danmark var lukket. Eksperterne vurderer, at tendensen kan ændre sig lige efter coronasituasionen har stabiliseret sig og de store shopping platforme vil overtage det danske marked igen. Kun tiden vil vise, hvilke digitale butikker danskerne vil vælge i den nærmeste fremtid.

 

“Det bliver spændende at se, om det blot er en enlig svale, eller om mere af forbruget rykker hjem permanent. Det kan godt tænkes at være forbrugernes måde at vise samfundssind på,” lyder det fra Niels Ralund, som er FDIH’s direktør.

 

netbutikker

Kilde: FDIH

 

Ranglisten toppes af Zalando som er en rigtig gigant i tøjbranchen og har haft den første placering allerede i lang tid. Endda coronakrisen kunne ikke røre den på førstepladsen. 4 % af respondenterne i opgørelsen fra FDIH siger, at den sidste butik, de handlede i, er Zalando. Nemlig.com sikrede sig andenpladsen og H&M tog tredjepladsen. Amazon, Ebay og Wish.com har bevæget sig lidt ned på listen, men ligesom der allerede blev sagt - der forventes, at populariteten af de udenlandske shopping platforme vil vokse. Især er der et godt udsigt for Amazon at blive mere synlig i Danmark, når en dansk webside dukker op. Niels Ralund forventer, at når det sker, kan Amazon vinde danskernes hjerter og slå sine konkurrenter i Danmark.

 

Man kan godt tro, at da netbutikkerne startede at opleve en markant stigning i antallet af ordrer, måtte det gå ud over kundeservicen. Men det skete bare ikke. Statistikker fra FDIH viser, at kundeoplevelsen er stabil og endda har forbedret sig. NPS (Net Promoter Score), som måler kundernes tilfredshed og loyalitet, er på en rigtig høj niveau i Danmark. Internetbutikkerne har klaret sig fint under coronakrisen og shopperne har haft en god kundeoplevelse. Det betyder, at e-commerce har det rigtig godt i Danmark og der er store perspektiver for udviklingen!

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog



Hvilke salgskanaler skal du vælge?

 

Svaret på dette spørgsmål er meget nemt. Du skal sælge dine produkter på de salgsplatforme, der er mest populære i Danmark. Det kan være store markedspladser eller andre e-handelsplatforme som sociale medier eller prissammenligningstjenester. Ingen af shopping-kanalerne kan garantere et højt salg af dine produkter. Den eneste måde at finde ud af hvilken salgskanal der tiltrækker de fleste af dine kunder, er at tage en risiko og prøve flere af dem i begyndelsen. Efter et stykke tid får du se hvilken salgskanal du har solgt mest på.

 

De fleste salgskanaler kræver, at du uploader dit produktfeed. Du kan skabe det selv eller bruge et af produktfeed optimering værktøjerne som DatafeedWatch. Den slags værktøj hjælper dig med at forberede et fuldt optimeret produktfeed (som mangler ikke nogen oplysninger) og tilpasser det til ikke kun en, men mange forskellige salgskanaler.

 

Nedenfor anbefaler vi nogle shopping-kanaler som er populære i Danmark:

 

Online markedspladser



 

  • Ebay - det er en af de mest populære og ældste online markedspladser. Når du opretter din eBay-butik får du adgang til et specielt dashboard. I hele verden bruger 170 millioner Ebay. Både virksomheder og private kan sælge på denne platform. Du skal uploade dit produktfeed i et XML- eller CSV-format til MIP (Merchant Integration Platform) og så kan du starte.

 

  • Coolshop - det er en webshop fra Danmark, som besluttede at åbne sin helt egen markedsplads. Bortset fra Danmark kan du finde Coolshop i England, Sverige, Finland, Norge, Holland og Tyskland. Du skal bare registrere din netbutik på Coolshop og uploade dit produktfeed og så kan du starte med at sælge dine produkter.  

 

  • Zalando - det er både markedsplads og webshop. Zalando ligger på førstepladsen over de bedste webshops i Danmark og den har været på toppen i nogle år nu. Zalando er dette sted, hvor der er det største udvalg af modeartikler i Europa. Du kan blive Zalando Partner og det fungerer på den måde, at bestillingerne af dine produkter gennemføres af Zalando, men det er dig, som sender produkterne afsted fra dit lager. Zalando opererer i 16 lande i Europa.

 

  • Fruugo - det er en markedsplads som opererer i 46 lande. På Fruugo kan du sælge stort set alle produkter og det kan du gøre på tværs af grænserne. Der er ingen abonnementsgebyrer og ingen marketinggebyrer. Fruugo opkræver kun provision og behandlingsgebyr. Hvis du vil bruge dit produktfeed, er der nogle specielle krav, som du skal opfylde.

 

Sociale medier

 

 

Prisammenligningtjenester

 

  • Pricerunner - det er en førende prissammenligningstjeneste, som du kan bruge i Danmark, Sverige, Frankrig, Storbritannien og Tyskland. Cirka 18,2 millioner personer fra hele verden besøger websitet hver måned. Priserne fra stort set alle netbutikker bliver sammenlignet af Pricerunner automatisk. Du kan gøre dine produkter mere iøjnefaldende hvis du indsender flere oplysninger såsom logo eller små tekster eller beslutter dig for at annoncere.

 

Krav, der skal opfyldes:

  • Du skal have mindst 200 produkter i dine feeds
  • Alle produkter skal være nye (ikke brugte)
  • Det anbefales, at du annoncerer mere end 80 % af dine produkter på Pricerunner

 

  • Prisjagt - det er en anden sammenligningtjeneste, der opererer bl.a. i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig og Storbritannien. Du kan sælge mange forskellige produkter på Prisjagt og kunderne kan sammenligne dem med produkter fra andre udbydere. Det er gratis at registrere din butik på siden, men hvis du vil gøre dine produkter mere synlige, er det værd at overveje annoncering på Prisjagt. Den nemmeste og hurtigste måde at starte på, er at sende dit produktfeed til platformen. 



Andre

 

  • Google Shopping - det er en slags prisportal, som alle kender. Den kan du bruge i 43 lande og den er populær i alle af dem. Google Shoppings kunder kan sammenligne produkter, som kommer fra forskellige udbydere. Efter de har valgt produktet, bliver de sendt videre til bestemte webshops, hvor indkøbet foretages og gennemføres. Der er strenge krav til produktfeeds når det kommer til Google Shopping. Derfor er det vigtigt, at du uploader et godt optimeret produktfeed, så kan du starte at annoncere med success hurtigst muligt.

 

  • Partner Ads - det er et dansk affiliate netværk som blev grundlagt i 2002. Deres fokusmarkeder er Danmark, Sverige og Norge. Du kan begynde at annoncere på Partner Ads ved at uploade dine produktfeeds i et XML-format. De skal indeholde nogle bestemte felter. Du kan læse mere om det på Partner Ads’ webside.

 

  • Criteo - det er en reklameplatform, der arbejder tæt sammen med internetudbydere for at oprette personlige annoncer til forbrugere. Online-annoncerne er baseret på dine kunders browserhistorik. Hvis de har klikket på en bestemt annonce, besøgt et bestemt websted eller set et bestemt produkt, er det sandsynligt, at de vil se en annonce relateret til det, de så. Criteo hjælper med at skabe den perfekte annonce til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt. 



danske_netbutikker

Kilde : Dansk Erhverv

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

Konklusion

Udsigten til udviklingen af e-handel i Danmark ser meget optimistisk ud. Baseret på Niels Ralunds undersøgelse af markedet forventer hver fjerde forbruger at handle mere i 2021 end de gjorde i 2020. Det viser, at der er en efterspørgsel efter online shopping. Derfor er det ikke usædvanligt, at flere og flere danskerne vil oprette et webshop eller leder efter netbutikker til salg for at starte endnu hurtigere. Nøglen til at sælge mere ved hjælp af forskellige salgskanaler er at fokusere på de salgskanaler, hvor de fleste af dine kunder er. Du kan prøve en af salgskanalerne som vi har anbefalet i denne artikel (som er populær i Danmark) eller finde et andet sted på nettet som er mere egnet til din målgruppe. 

E-handel i Danmark vokser kontinuerligt. Coronakrisen har boostet den endnu mere og i 2020 nåede den danske e-handel en ny rekordomsætning på 154 milliarder kroner (det giver en vækst på 6 % i forhold til året før). 


97% af alle danskerne har adgang til internet og to tredjedele bruger det til at shoppe online. Hvis der er så stor efterspørgsel efter forskellige produkter på internettet, virker det nemt for e-handlere at få success. Det handler bare om at nå de rigtige kunder via de rigtige salgskanaler. 

 

bedste_webshops

ØG DIN GOOGLE SHOPPING ROAS

Vil du optimere dit datafeed?

Planlæg et 1-til-1-opkald med en af vores produktfeed-eksperter.
• Få mere at vide om bedste praksis for datatransformation,
• Diskuter optimeringer, der er specifikke for dit produktkatalog,
• Få en live rundvisning i DataFeedWatch-appen

Vi glæder os til vores møde!

Written by Jagoda Adamik-Borowska

Jagoda er indholdsskaber og SEO specialist. Hun følger og analyserer dagligt e-commerce trends og har mange års erfaring med at skrive om feed marketing, Google Ads-kampagner og online annonceringstaktikker. I sin fritid elsker hun at rejse og læse non-fiction bøger.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os