Prisovervågning - Zoom ind og mål Konkurrenterne

price-watch-competitor-metrics

Hos os her på DataFeedWatch har vi arbejdet hårdt på at bygge vores helt nye konkurrent-overvågningsservice der hedder “Price Watch”. Price Watch giver vores kunder mulighed for at overvåge deres konkurrenter på en række forskellige kanaler, som for eksempel Google Shopping, Amazon og mange flere.

 

Vi har allerede testet den første version af Price Watch med en håndfuld af vores kunder. Det næste skridt er, at teste den næste version, Beta, med en endnu større gruppe af brugere. Så hvis ikke du allerede har tilmeldt dig Beta versionen, så kan du gøre det ved at klikke på knappen “Request Early Access” som vist nedenfor i screenshottet.

 

Prisovervagning

 

I mellemtiden vil vi gerne vise dig hvordan du bruger Price Watch bedst muligt for at komme foran konkurrenterne. Fordi det er et meget bredt emne, så fokuserer vi i denne artikel kun på måling af konkurrenterne. Du kan forvente flere artikler om lignende emner i den nærmeste fremtid. 

Så hvad er de vigtigste målinger?

 

Indholdsfortegnelse


Den Billigste Konkurrent

Den 2. Billigste Konkurrent

Den 3. Billigste Konkurrent

Den nærmeste billige konkurrent

Specifikke Konkurrenter

Afsluttende tanker 

Den Billigste Konkurrent

 

Den mest populære måling blandt vores kunder er målingen af den billigste konkurrent. Den måling viser os hvem af dine konkurrenter der tilbyder det samme produkt som du gør, men til den laveste pris. Målingen af den billigste konkurrent er vigtig af mange grunde. Især hvis du er ny sælger på en kanal som Google Shopping, eller du er i færd med at bygge en ny forretning op. 

 

I mange tilfælde vil produktet med den billigste eller mest konkurrencedygtige pris vises i første position på Google Shopping. Google har en meget avanceret algoritme der vurderer placeringen af et produkt. Algoritmen tager højde for kvaliteten af hjemmesiden, det maksimale CPC og mange andre faktorer. Men på trods af det, så spiller produktets pris altid en stor rolle.

 

Derfor er det næppe den store overraskelse, at det produkt der vises først ofte er billigere end gennemsnitsprisen. Resultatet er, at en dårlig prisstruktur kan betyde lavere placering på siden over søgeresultater. Det kan have en negativ indflydelse på din virksomhed pga. det mindre antal visninger og derfor have direkte indflydelse på dit ROI.

 

Men på trods af det så ved mange erfarne sælgere, at det at have den laveste pris, ikke altid er den bedste taktik på sigt. I nogle tilfælde kan det endda skabe priskrig mellem konkurrenter og det er der ingen der får glæde af. 

 

En standard praksis for annoncører er, at annoncere nogle få populære produkter til den laveste pris, også selvom det betyder et tab på hvert salg. Den praksis garanterer et højt niveau af trafik og mange visninger, fordi man ligger øverst på Google Shopping. Ifølge Outbound Engine koster det som regel fem gange så meget at få en ny kunde, som at vedligeholde en eksisterende. Det retfærdiggør den negative margin på det første salg. Når først kontakten er skabt så ligger salget til en eksisterende kunde på  60-70 %. Til sammenligning så har nye kunder en indkøbs rate på bare 5-20 %.

 

Som en del af din overordnede marketingstrategi så giver det mening at identificere nogle få nøgleprodukter i dit katalog. Du bør prøve at sikre dig, at du har den laveste pris at tilbyde for at øge dine chancer for at ligge øverst på Google Shopping eller de mange andre kanaler. Det er dog ikke sikker du skal holde fast i den strategi over tid og du bør være opmærksom på hele din shoppingkampagne struktur. Så kan du beslutte hvordan du fortsætter herfra.

 

Målingen af den billigste konkurrent vil hjælpe dig med at identificere dine konkurrenter, som sælger det samme produkt men til lavere priser. Det vil også vise de forskellige priser, både numerisk og i procent. Du kan vælge at identificere din allerbilligste konkurrent på Google Shopping. Alternativt, kan du vælge at filtrere efter specifikke konkurrenter. Det er en god mulighed, hvis du allerede har identificeret dine største konkurrenter.

 

the-cheapest-competitor

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Den 2. Billigste Konkurrent

 

Denne måling viser din anden billigste konkurrent, hvor den første er filtreret fra. Det er tænkt som en “forsigtighedsmåling”, fordi vi har opdaget, at den billigste konkurrent på Google Shopping kan være lidt vildledende.

 

Den mest almindelige grund er, at konkurrenten har indtastet den forkerte GTIN (stregkode). Det kan skabe seriøst forskellighed mellem priserne fordi produkterne er vidt forskellige. Hvis du oplever sådan et resultat, så er målingen på den 2. billigste konkurrent perfekt.

 

Derudover så er det sådan, at ikke alle ønsker at slå den billigste konkurrent. Det kan skyldes en hel række af grunde, fra profitmarginer til leveringsomkostninger der ændrer sig på et senere tidspunkt. Men hvis forskellen mellem dig og den 2. billigste konkurrent stadig er stor, er der måske noget der er værd at kigge på om det skal korrigeres.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Den 3. Billigste Konkurrent

 

Hvis det, af en eller anden grund, ikke giver mening at sammenligne dig med den billigste og anden billigste konkurrent, så er der en mulighed for at måle sig op imod den tredie billigste konkurrent. Det kan bruges som et sammenligningsgrundlag på samme måde som den billigste og anden billigste konkurrent.

 

The-3rd-Cheapest-Competitor

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Den nærmeste billige konkurrent

 

Denne måling tillader dig at se den nærmeste billige konkurrent i relation til dig selv. Vi mener det er den mest brugbare måling, der bør bruges forud for alle andre. Grunden skyldes, at det giver dig en bedre forståelse for forskellen mellem dig selv og din nærmeste konkurrent.

 

Hvis forudsætningen er, at produkt avancen er ens for de fleste detailhandlere i din region, så burde prissætningen mellem konkurrenterne ikke være særlig stor. Hvis det er tilfældet, så bør du prioritere at lukke afstanden til din nærmeste konkurrent.

 

vergelijk-specifieke-concurrenten

 

At slå konkurrenterne er en lang proces, og den begynder med at slå din nærmeste konkurrent.

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Specifikke Konkurrenter

 

Price Watch giver dig også mulighed for at se data fra specifikke konkurrenter. Det betyder, at du kan bruge programmet til at identificere, hvor du står i forhold til konkurrenterne på en bestem kanal, for eksempel Google Shopping. Alternativt så kan du vælge at sammenligne dig med en konkurrent på alle kanaler. 

 

Til tider kan mængden af data virke overvældende. Det kan ofte være tilfældet når der sammenlignes elektroniske- eller beklædnings produkter fra populære brands, simpelt hen fordi konkurrencen er så stor. I sådan et tilfælde kan det være brugbart at vælge en specifik konkurrent for at indsnævre mængden af data.

 

Kravet er dog, for at bruge denne funktion, at den specifikke konkurrent er på Google Shopping. Derudover skal de have de korrekte GTIN numre opført på deres produkter (Google håndhæver det alligevel ved at fjerne forkert listede produkter).

 

Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


Afsluttende tanker

 

Med introduktionen af Price Watch bestræber vi os for at gøre det lettere for vores brugere at holde sig konkurrencedygtige. Vi håber denne artikel giver en kort indsigt i brugen af Price Watch, sammen med dets funktioner. Dette bliver den første af mange blogs om emnet, og vi håber at dykke dybere ned i funktionerne i senere artikler.

 

Hvis du er lige så begejstret som vi er for introduktionen af Price Watch, og slet ikke kan vente på den færdige udgave, så sørg for at søge om tidlig adgang gennem din konto. Det vil give dig adgang til vores snarlige beta release!

 

 

Returnér til toppen af siden


New call-to-action

Skrevet af Anna Hanarz

Anna er en ekspert i PPC og produkt feed optimering med erfaring fra Google AdWords og Microsoft Bing. I sin rolle som Country Manager Nordic Markeds støtter hun virksomheder og markedsføringsbureauer fra Skandinavien for at udfolde deres produkt feeds potentiale. Når hun ikke rejser, læser hun nye sprog eller underviser i det danske sprog og kultur.

Kommentar

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os