<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://q.quora.com/_/ad/8fb78ae898f448e9b008c905098c9da9/pixel?tag=ViewContent&amp;noscript=1">

Sådan kommer du i gang med dropshipping i Danmark

 

Hvad er dropshipping?

 

Dropshipping er en måde at drive en webshop på. Konceptet bag dropshipping er simpelt. Du har ikke noget varelager, men du bruger en tredjepart (som er din leverandør), der opbevarer produkterne og sender dine ordre. Med andre ord foregår pakning og afsendelse af de bestilte produkter direkte mellem leverandøren og kunden. 

 

Så snart en ordre bliver lagt i din webshop, går den videre til leverandøren som overtager resten af processen (hele logistik). Din eneste opgave er at markedsføre produkterne på dit website, dvs vælge de rigtige varer, tildele gode kategorier, sætte gode billeder på hjemmesiden, skrive gode produkttekster. 

 

Hvad betyder drop shipping?

 

Når en ordre bliver foretaget i din webshop, køber du først produktet af din leverandør og derefter sendes det direkte fra leverandørens lager til din kunde. Der er din pakkelabel på bestillingen så kunden ved ikke, at varen ikke er afsendt af dig, men din leverandør. Du betaler ikke noget før du har solgt produktet i din netbutik.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


 

Hvilke varer kan du dropshippe?

 

Du kan dropshippe stort set alle produkter du ønsker. Du skal dog huske, at der ikke findes danske leverandører til alle mulige varer og udenlandske leverandører kan være dyrere og have en lang leveringstid. 

 

Der er nogle parametre, du skal tage højde for når du overvejer hvilke produkter du vil dropshippe:

 

  • Efterspørsel
  • Avance på produkt
  • Lav konkurrence

 

Varer, der er mest egnede til dropshipping er de produkter, som har lav konkurrence og på samme tid høj efterspørgsel. Du giver dig selv den største chance for success hvis du finder en god niche baseret på markedsanalysen. Eksempelvis kan du finde på at dropshippe meget populære varer f.eks. skønhedsmidler, men du kan gøre dem meget specifikke og kun sælge skønhedsmidler for gravide kvinder. 

 

En anden parameter ved at vælge gode produkter til dropshipping kan være avance på produkter, som ofte er forbundet med fragtomkostninger. Det er bedre at vælge varer hvis forsendelse er billigere, så din fortjeneste er høj. Men avance på produkt vil altid være lavere ved dropshipping end ved almindeligt salg. Du kan også lægge mærke til bestemte produkters returrate. Det er webshoppen, der betaler fragten, så hvis mange produkter bliver returneret kan du tabe mange penge. Det er sikrere at vælge en branche med produkter som ikke returneres så ofte.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


 

 

Reklamationsregler i forbindelse med dropshipping

 

Selv om det er leverandøren, som har en fysisk kontakt med produkter, er det altid sælgeren, der står for at håndtere klager. Derfor er det vigtigt at holde en god og tæt kontakt med leverandører og lave aftaler om hvordan bestemte henvendelser skal behandles, så der ikke er nogle uoverensstemmelser. Alt ansvar for kundetilfredshed ligger hos dig, som sælger produkterne i webshoppen. Du skal være klar til svare på alle spørgsmål som kunden kan have. Det betyder du skal vide alt om levering, ordren og selve produkterne. 

 

hvad_betyder_dropshipping-1

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


 

Skatte- og momsregler ved dropshipping

 

I dropshipping er der 3 parter, der er involveret: en køber, en leverandør og en sælger. I tilfælde af, at din leverandører eller din køber befinder sig i udlandet, kan forholdene omkring moms og skat være komplicerede. 

 

I Danmark får du lov til at have en side indkomst på op til 50 000 kr. om året uden at have afregnet moms. Hvis du tjener mere i virksomheden, skal den dog registreres som fuldtidsvirksomhed. Den bliver momsregistreret og får også CVR nummer. 

 

Skat og moms: hvis din køber er dansker

 

Uanset om det er en virksomhed eller en privatperson, der køber, opkræves der altid en salgsmoms på 25 %

 

Skat og moms: hvis din køber kommer fra EU-land, men ikke Danmark

 

Hvis din køber er fra udlandet men inden for EU afhænger afgiftsbeløbet af om det er en privatperson eller en virksomhed, der køber. Hvis virksomhed er køberen afkræves der salgsmoms. Det betyder, at der beregnes købsmoms i det land, hvor køberen befinder sig i. Hvis der er en privatperson, der køber, opkræves der dansk salgsmoms. 

 

Skat og moms: hvis din køber kommer fra lande uden for EU

 

Hvis din køber er fra et land uden for EU, f. eks. Kina eller Australia, USA, har du brug for en eksporttilladelse. Der skal dog ikke opkræves nogen moms hvis du lever op til nogle betingelser, som er følgende:

 

  • En skriftlig ordre skal foreligges
  • Du skal have dokumentation, som beviser din korrespondance med kunden
  • Du skal få skaffet en udførselsangivelse med udpassageattest i e-Export (SKATs digitale eksportsystem).

 

Skat og moms: hvis din leverandør kommer fra udlandet

 

Uanset hvor din leverandør befinder sig uden for Danmark (EU-land eller udenfor EU), skal du importregistreres. Beslutter du dig for at købe nogle varer fra udenlandske leverandører, skal du betale importmoms på 25 % og notere det som “varekøb i udlandet”.

 

Skat og moms: hvis din køber og din leverandør kommer fra Danmark

 

Hvis både din køber og din leverandør befinder sig i Danmark, gælder de danske momsregler. Leverandører opkræver moms hos køber og der beregnes også salgsmoms ved salget af de bestemte produkter til kunden. 

 

Det er dropshipping leverandør som opkræver moms af dig som sælger og du opkræver moms overfor kunden når du sælger dit produkt til ham/hende (eller virksomheden).

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


 

Hvordan bliver du dropshipper?

 

1. Vælg din produktgruppe

 

Vælg produkter som du vil sælge via dropshipping. Husk, at de skal skille sig ud blandt alle andre. Brug vores tips vedrørende forskellige strategier: lav konkurrence/ høj efterspørgsel, lave fragtomkostninger osv. 

 

2. Find din leverandør  

 

Efter du har besluttet dig for din niche, skal du finde en leverandør, der har denne slags produkter til rådighed. Tag kontakt, samarbejd, aftal detajler.

 

3. Vælg den rigtige salgsplatform

 

Opret din egen webshop eller vælg en anden e-handelsplatform, såsom Amazon eller Shopify hvor du kan sælge dine produkter. 

 

4. Forbered dit produktfeed 

 

Saml alle produkter i dit produktfeed. Hvis du ikke sælger mange produkter kan du godt håndtere produkter i dit feed selv (og i din webshop). Du kan dog også bruge en feed-optimeringsværktøj, såsom Datafeedwatch for at få et fuldt optimeret produktfeed. Hvis din dropshipping-strategi begynder at virke, vil du være klar til at udvide dit salg til andre salgskanaler. Du vil ikke behøve at forberede et nyt produktfeed til hver eneste kanal. 

 

5. Forbered en markedsføringstrategi

 

For at få succes med dropshipping skal dine potentielle kunder finde ud af dit tilbud. Du skal promovere dine produkter og der er mange måder at gøre det på. Har din webshop en fantastisk hjemmeside? Vil du måske du bare fokusere på søgeoptimering? Det kræver dog ofte mere for nye kunder at ønske at handle hos din webshop. Hvis du har penge nok anbefaler vi, at du starter med at annoncere på forskellige kanaler fra starten af. Du kan vælge f.eks. Google-annoncer eller Facebook, som er meget populære platforme og hvor du helt sikkert kan finde potentielle kunder. Og hvis du allerede har et optimeret produktfeed, så kan du starte med det samme! Husk at skabe en strategi, arbejde hårdt og være tålmodig!

 

6. Udarbejd en flot kundeservice

 

Når du arbejder med dropshipping kommer alle henvendelser vedrørende ordrer til dig, der sælger. Kundeservice er meget vigtig, hvis du vil have, at gamle kunder kommer tilbage til din webshop og køber igen og igen. Du skal arbejde tæt sammen med dine leverandører og altid kende svar på alle deres spørgsmål, samt vide hvordan at løse eventuelle problemer med produkter.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


 

Fordele og ulemper ved dropshipping

 

Fordele ved dropshipping

 

Dropshipping-modellen er især god for iværksættere, der for nylig har opretter en virksomhed. Her nævner vi grunde til hvorfor dropshipping nogle gange kan være bedre end almindeligt salg.

 

  • Du betaler ikke på forhånd for noget - du betaler for det bestemte produkt først efter en kunde har købt det. Du giver penge til leverandøren (køber det givne produkt fra leverandøren) og til gengæld får du den tilsvarende produktindtægt. 

 

  • Mindre risiko på grund af lavere kapitalkrav - du investerer penge i din dropshipping-business, men du risikerer ikke at miste penge. Hvis du ikke sælger noget, betaler du heller ikke noget. 

 

  • Du betaler ikke for varelager - de penge, som du sparer på varelager, kan du bruge på f.eks at markedsføre dine produkter. Du behøver slet ikke at bekymre dig om opbevaring eller pakning af dine produkter. Leverandøren gør det alt for dig og ud over pengene sparer du også tid. 

 

  • Adgang til store produktudvalg - på grund af, at du ikke behøver at bekymre dig om opbevaring af dine produkter, kan du sælge mange forskellige varer fra starten af. Uanset om hvor stort lager skal være og hvilke opbevaringsforholdene der kræves, kan du sælge alle produkter fra dag 1.

 

  • Arbejde hjemmefra - du behøver ikke at være fysisk til stede. Du arbejder og sælger via nettet, hvor du kommunikerer med dine kunder og leverandører og har styr på det hele. 

Ulemper ved dropshipping

 

Selv om det ser ud til, at salg ved dropshipping i alle tilfælde skal lykkes, er dette ikke altid sandt. Her skriver vi om nogle ulemper og problemer, du kan snuble over, når du dropshipper 

 

  • Lavere avance - ved dropshipping køber du altid et produkt ad gangen (eller lige så mange som blev bestilt). Det forårsager, at du aldrig får en mængderabat på dine produkter og du vil sandsynligvis købe produkter på leverandørers højeste pris. 

 

  • Håndteringsgebyr -  nogle gange opkræver leverandører et håndteringsgebyr fordi det tager længere til eksempelvis at pakke enkeltvise ordrer. Det er nemmere at servicere sælgere med sine egne lager, hvor de fra tid til anden bestiller store mængder af produkter. 

 

  • Kvalitet af leverandørers service  - du har ingen kontrol over hvordan din ordre er pakket, hvordan den blev opbevaret eller og om den blev afsendt til tiden. Du skal bare have tillid til dem, at de gør det rigtigt. Og hvis de laver en fejl, er det dig, der tager skylden, mister penge og bliver nødt til at forklare det til kunden. 

 

  • Problemer ved refunderinger - det er vigtigt at være enige om detaljerne vedrørende returninger med din leverandør. Du skal altid være klar over, hvor det returnerede produkt skal sendes til, hvem der betaler fragtomkostninger osv. 

 

  • Kendskab til varelagerstatus -  du har ikke styr på din leverandørs lagerstatus. Hver gang en kunde stiller et spørgsmål vedrørende varens tilgængelighed, skal du tjekke det med din leverandør. Heldigvis har mange af leverandører allerede indført en eller anden form for automatisering. Takket være den direkte integration mellem din webshop og lageret får du mulighed for hurtigt at skaffe alle nødvendige oplysninger for din kunde. 

 

dropshipping-leverandoerer

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


 

Faktorer, som du skal være opmærksom på, når du vælger en dropshipping-leverandør

 

Det er ikke så nemt at finde en god dropshipping leverandør. Mange virksomheder, der hævder at være dropshippers, er bare svindlere, så du skal være opmærksom på, hvad du finder på nettet. Signaler, der burde bekymre dig, er hvis en leverandør vil opkræve et årligt/månedligt gebyr/installationsgebyr eller hvis den sælger til offentligheden til “engrospris”. I det andet tilfælde betyder det, at din “leverandør” er bare detailhandler, der sælger produkter til oppustede priser. 

 

Husk dog, at den første leverandør du vil samarbejde med behøver ikke at være din livslange dropshipping-leverandør. Det vigtigste i begyndelsen er at have et produkt fra din leverandør, som du kan sælge til din kunde og tjene på det. Efter du er begyndt at sælge, får du mere erfaring med tiden og kan tænke på at skifte din leverandør til en bedre. 

 

 

Indkøbspris 

 

For at gøre din dropshipping-forretning rentabel, skal du købe produkter til en lavere pris og sælge dem til en højere pris. For at estimere, hvad en god pris er, skal du sammenligne priser på lignende produkter med andre webshops. Når du allerede ved, hvad et gennemsnitspris på dit produkt er, skal du sammenligne tilgængelige leverandører og vælge den, der har optimale priser. 

 

Kræver en leverandør en minimumpris ved bestilling?

 

Hvis du lige er startet giver det ikke nogen mening at samarbejde med en leverandør, der har et krav vedrørende mindstebestilling. I starten er du ikke i stand til at estimere, hvor stor din omsætning vil være, eller hvor mange ordre du vil få. Der vil helt sikkert være enkelte bestillinger til små værdier. Den bedste vej er at være tålmodig i søgningen af den rigtige leverandør og til sidst vælge den, der ikke kræver en minimumspris ved bestilling.

 

Kvalitet af varer

 

Dropshipping leverandører tilbyder produkter af forskellig kvalitet. Du skal være kritisk over for kvaliteten af din leverandørs varer, fordi hvis den er for lav, opdager dine kunder det øjeblikkeligt. Hvis din dropshipping-leverandør er i Danmark, er det meget nemt at tjekke om den bestemte leverandørs varer er af god kvalitet. Du skal bare kontakte leverandøren og spørge, om du kan besøge lageret. Hvis du vælger en udenlandsk leverandør kan du bede om at få en prøve på deres varer og svaret er ofte ja på det. Hvis svaret er nej, kan du bare bestille nogle af leverandørens produkter og vurdere selv, om kvaliteten er optimal.



Varers leveringstid

 

Online shoppere ønsker altid at få deres bestilte produkter hurtigst muligt. Derfor er det vigtigt at imødekomme disse forventninger. Leverandørers leveringstid kan variere meget og ved dropshipping er du, som sælger, afhængig af den anden side. 

 

Det er faktisk altid bedre at finde en dansk dropshipping-leverandør, fordi det højst sandsynligt sikrer en kortere leveringstid. Hvis du vælger en leverandør fra et andet land inden for EU er der også store chancer for en relativt kort leveringstid. Du kan selvfølgelig også samarbejde med en leverandør fra f. eks. Asien, hvor priser er lavere. Du skal dog tage højde for en længere leveringstid og eventuelle ekstra omkostninger (told, moms).

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


 

Dropshipping i Danmark vs Udlandet

 

Flere og flere danskere beslutter sig for at oprette en dropshipping-forretning i Danmark. Vi anbefaler stærkt at du vælger en leverandør fra Danmark eller fra et andet EU-land. På den måde slipper du for mange udfordringer vedrørende:

 

  • Told og moms
  • Eventuelle kopivarer
  • Længere leveringstid
  • Tab af pakker under transport
  • Osv.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


 

Hvordan finder du en god dropshipping-leverandør?

 

Undersøg din branches distributionskanaler

 

Du skal forstå hvor du befinder dig i forsyningskæden for at finde den rigtige leverandør. Der er følgende typer grossister:

 

  • Importør eller eksklusiv distributør - der er nogle brancher hvor et selskab får eneret til at importere og sælge et produkt i et givet land. De sælger oftest sine varer til mindre grossister, sjældnere direkte til detailhandlere. 
  • Fabrikant - du kan købe nogle varer direkte fra producenten. Det gør små butikker oftest. 
  • Grossist - det er regionale distributører som overtager enorme partier og sælger mindre partier til lokale grossister
  • Jobbers - de leverer på daglig basis til lokale butikker og købmand

 

Google det!

 

Søg efter oplysninger om dine produkter (som du ønsker at sælge) på nettet. Din søgning skal være grundig og indeholde produktnavne, brands og modelnumre. Du finder helt sikker nogle telefonnumre og e-mailadresser, hvor du kan få mere information og endda finde en god leverandør uden yderligere indsats.  



Kontakt producenten

 

Hvis du ønsker at sælge mærkevarer, er den bedste løsning  først at kontakte producenten af produkterne. Måske vil de være tilbøjelige til at blive din leverandør. Hvis du får et nej fra producenten, kan du i det mindste bede om en liste over deres distributører. Det bliver helt sikkert billigst at købe produkter direkte fra producenten. Med hver efterfølgende del af kæden vil du betale højere pris for et enkelt produkt. 

 

Tag kontakt med distributører

 

Efter du har skaffet en liste over distributører, kontakt alle af dem. Sammenlign deres priser, minimumpris ved bestilling, og leveringstid. Du kan sende en e-mail eller ringe til dem, men husk at være venlig, men specifik og ærlig over for det, du søger efter. 

 

Opbyg relationer med professionelle netværk

 

Andre sælgere vil ikke dele oplysninger om sine leverandører med dig, som er deres konkurrent. Du skal prøve at opbygge forbindelser med branchemedlemmer og udvide dit professionelle netværk. Hvordan kan du gøre det? Du kan lave en god Linkedin-profil, deltage i forskellige online fora, abonnere på populære nyhedsbreve i din branche osv. Det kan tage lidt tid, men når du først bliver en del af din branches netværk, bliver det nemt at finde gode drop shipping leverandører.

 

Læs din branches handelspublikationer

 

Læs forskellige branche-magasiner for at udvikle din viden om industrien. Læg mærke til annoncer på bagsiden af publikationer. Alle distributører og producenter, der er på udkig efter nye købere af sine produkter, vil have deres annoncer der. Måske bliver en af dem din leverandør?

 

Deltag i messer

 

Find en messe, der er relevant for din branche. Den slags begivenhed er beregnet til detailhandlere, der leder efter samarbejdspartnere, herunder leverandører og producenter. Du kan tale ansigt til ansigt med dine potentielle leverandører og det hjælper helt sikker med at opbygge kontakter.

 

dropshipping

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog


Hvor meget koster dropshipping?

 

Omkostninger ved dropshipping afhænger af mange forskellige faktorer. Du betaler kun for produktet, da det blev solgt, så du investerer ikke noget i selve varerne. Du skal helt sikkert bruge penge på at opsætte din webshop og markedsføre dine produkter. Mange leverandører opkræver et gebyr for ordre (som er standard i branchen). Dropshipping omkostninger kan genereres af følgende:

 

 

Du kan ikke estimere nøjagtigt hvor meget du skal investere i dropshipping. Vi taler dog stadigvæk om meget mindre beløb end ved at starte almindeligt salg.

 

 


 

Konklusion

 

Dropshipping bliver en mere og mere populær metode til at sælge produkter i Danmark og rundt om i verden. Hvis du ikke har så mange penge og erfaring fra starten, er det værd at overveje dropshipping. Måske kommer du ikke til at tjene meget fra dag 1, men med tiden kan det udvikle sig til rigtig god forretning. Hvis du kan komme op med dropshipping produkter som har lav konkurrence og høj konkurrence, er du allerede på vej til succes inden for dropshipping.

 

Gå tilbage til toppen af siden eller download Den Ultimative Google Merchant Center Håndbog

 


 

FAQ

 

Hvornår skal du vælge dropshipping-modellen?

 

Dropshipping egner sig perfekt til nystartede forretninger, som ikke har den største startkapital og vil ungå at betale mange penge for et varelager. Det er også et godt valg at arbejde med dropshipping for ældre virksomheder, som ønsker at øge sit sortiment, men på samme tid undgå at betale for yderligere lagerplads.

 

Kan man dropshippe i Danmark?

 

Det kan man godt og der er allerede mange, der gør det. Alt du skal gøre er at vælge gode produkter til at dropshippe, oprette en webshop og finde den rigtige leverandør. Og så kan du tjene på hvert produkt, der er blevet solgt.

 

Er dropshipping rentabelt?

 

Man kan godt sige, at dropshipping har et stort potentiale til at blive økonomisk rentabelt. E-handel vokser konstant og det kommer ikke til at ændre sig i den nærmeste fremtid. Derudover sparer du masser af penge på ikke at have dit eget lager og dem kan du bruge til andre formål.

Har du overvejet, om du bør dropshippe i Danmark? Alt du skal vide omkring dropshipping og dropshipping leverandører finder du i denne artikel. 

 

E-handel i Danmark vokser fra dag til dag og der er mange danskere, der opretter deres egne webshops. Nogle af dem overvejer dropshipping, fordi det virker som en nem måde at starte en forretning på.

dropshipping_danmark

Written by Jagoda Adamik-Borowska

Jagoda er indholdsskaber og SEO specialist. Hun følger og analyserer dagligt e-commerce trends og har mange års erfaring med at skrive om feed marketing, Google Ads-kampagner og online annonceringstaktikker. I sin fritid elsker hun at rejse og læse non-fiction bøger.

Comments

Skrevet med    af  DataFeedWatch

Skriv for os