Sammenligning af Price Watch og Google Shopping Price-rapporterne

  price-benchmark-featured-2

   

  Google udgav for nylig “Price Competitiveness Rapporten” fra Google Merchant Center. Rapporten giver sælgere mulighed for at sammenligne prisen på deres eget produkt i forhold til andre brands, der sælger det samme produkt.

   

  Det er en gratis service der leveres af Google, som hjælper sælgere med se forskellen mellem deres egne og deres konkurrenters priser. På overfladen ligner den til forveksling den “Competition Monitoring”-service vi arbejder med her på Datafeedwatch, så sammenligninger mellem tjenesterne vil være uundgåelige. Det er derfor, at vi i dagens indlæg har besluttet at foretage en detaljeret sammenligning af begge services og deres funktioner.

   

  Vi har allerede offentliggjort nogle få artikler om Price Watch, der forklarer hovedfunktionerne og viser dig eksempler på brugen. Så i dag begynder vi med Googles Price Competitiveness Rapport efterfulgt af en detaljeret sammenligning.

   


  Hovordan fungerer den?

   

  Helt kort, så viser Googles Price Competitiveness Rapporten dig priskonkurrencen på dine produkter. Rapportens kernemåling er “Aktuel Benchmarkpris”. Det er en klikbaseret gennemsnitspris på et produkt. For at præcisere, så betyder det i bund og grund, at et tilbud med flere klik vil have større indflydelse på benchmarkprisen. Den er forholdsvis let at udregne, som du kan se nedenfor:

   

  calculate-benchmark-price

   

  Helt basalt, så viser Google dig hvor lang du er fra benchmarkprisen med en forskel i procent, som kan være enten negativ eller positiv. 

  Den viser dig også en meget mere simpel gennemsnitspris på dit produkt. Det udregnes ved at tage højde for produktprisen hver gang annoncen er blevet vist eller har været kvalificeret til at blive vist på auktionen. 

   

  Dataene samles derefter og vises i det format du kan se nedenfor:

   

   

  benchmark-price-google-report

   

  Oversigten tager alle dine auktioner og dividerer dem op, baseret på konkurrenceevnen på produkterne. 

   

  • Over benchmarkprisen (gul) -> I 18 % af auktionerne var dine produkter mere end 1 % over Benchmarkprisen.      

   

  • På Benchmarkpris (lilla) -> I 6 % af auktionerne var dine produkter indenfor +/- 1 % af Benchmarkprisen

   

  • Under Benchmarkprisen (grøn) -> I  35 % af auktionerne var dine produkter mere end 1 % lavere end Benchmarkprisen

   

  • Ingen Benchmarkpris (blå) ->  Google har ikke nok data i 41 % af auktionerne til at udregne Benchmarkprisen 

   

   

  Du kan filtrere ovennævnte data efter “Product Type” (produkttype), “Category” (kategori) eller Brand.

   

   

  Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog

   


  Sammenligning med Price Watch

   

  Nu hvor vi forstår hvordan Googles Price Competitiveness Rapporten fungerer, så lad os tage et kig på, hvordan den kan sammenlignes med Price Watch. 

   

  Ideen bag: Værktøjet var længe undervejs fra Google, og da det endelig kom, så var det ikke hvad de fleste havde forventet. Hvis du sammenligner med Price Watch, så tjener de forskellige formål. Google viser dig hvor langt du er fra industriens gennemsnit og med dens hjælp kan du måske slå industriens gennemsnitspris.

   

  Vores formål med Price Watch er, at vise dig hvor du står blandt alle dine konkurrenter. Det vil hjælpe dig med bedre at forstå din position i industrien som hele, ikke kun ud fra industriens gennemsnit. Det vil også hjælpe dig med at få en bedre forståelse af dine konkurrenter. Vi har omhyggeligt designet Pricing Metrics for, at du kan få en bedre forståelse af dit konkurrenceområde. Hver måling har en separat funktion der afhænger af hvad du ønsker at opnå. Ønsker du at være den billigste? Så check Cheapest Competitor målingen ud. Ønsker du at være blandt Top 3 tilbuddene på Google Shopping? Så check Offer Position målingen. Ønsker du at slå en bestemt konkurrent? Så kan du filtrere de konkurrenter fra du ikke ønsker. 

   

  Du kan checke vores tidligere Blog artikler om Konkurrencemæssige Målinger & Placerings Målinger for bedre at forstå hvordan Price Watch kan hjælpe dig.

   

  Konkurrenterne: De konkurrencemæssige Data er hele essensen i Price Watch, og de er placere forrest i midten på dit Dashboard. For hvert produkt kan du se: 

   

  • Konkurrentens navn
  • Konkurrentens pris
  • Forsendelse
  • Konkurrentens hjemmeside

   

  Hvis ikke du har en specifik konkurrent for øje, så kan du bruge vore prædefinerede målinger som “Cheapest, 2nd, 3rd” eller “Closest Cheapest competitor”. Google har på den anden side reduceret hele den konkurrenceprægede ligning til en enkelt måling, hvilket vi finder lige lidt nok, selv for helt nye sælgere. 

   

  Specifikke konkurrenter: Price Watch giver dig mulighed for at filtrere dine konkurrenter efter navn. Hvis du har kørt en forretning et stykke tid, er der gode chancer for du allerede er klar over hvem dine konkurrenter er, og du derfor gerne vil fokusere på dem. Du kan let vælge dine specifikke konkurrenter og filtrere de data fra, der ikke er relevante for dig. Til sammenligning så springer Google helt over, når det kommer til individuelle konkurrenter.

   

   

  price-watch-dashboard

   

  Offer Congestion (antallet af tilbud): Vi tilbyder adskillige målinger såsom antal af tilbud, og tilbud over og under. Det giver dig mulighed for at forstå hvor mange tilbud der er på en produktannonce fra dine konkurrenter. De målinger vil hjælpe dig med at finde de lette forretningsmuligheder, hvor du har færre konkurrenter, så din mulighed for at få førstepladsen på Googles søgeplacering er mere sandsynlig. Målinger som disse vil også hjælpe med at identificere de produkter, hvor du ikke er konkurrencedygtig overhovedet og har mindre chance for at forbedre din Google Shopping placering. Til sammenligning så fortæller Googles produkt dig kun om du er over, under eller på benchmarkprisen. Det giver dig ingen ide om konkurrenceniveauet på de specifikke produkter.

   

  Gennemsnitspris: Price Watch giver dig mulighed for at se Average Price (gennemsnits salgsprisen) i en annonce på Google Shopping. Du kan også se hvor langt du er fra den gennemsnitlige salgspris. Det er endnu mere oplysende, når det bruges i kombination med andre målinger i Price Watch. Google viser også gennemsnitlige priser men processen med at udregne deres målinger er stærkt påvirket af vægten af klik. Det betyder i bund og grund, at hvis en sælger går amok med en vild lav pris og begynder at få flest klik, så vil det i høj grad påvirke målingen af Benchmarkprisen. Det kan så til gengæld lede til misvisende data. Målingen af Benchmarkprisen kan være en god indikator i en prissammenligning, men den er ikke fejlfri.

   

  Bortset fra de indlysende forskelle, så er Price Watch mere praktisk hvis du ejer flere forskellige butikker i adskillige regioner. Desuden er det sådan, at hvis du sælger på mange kanaler, så skal du kun bruge et feed for at sammenligne priserne på alle andre kanaler. Som det er lige nu, så supporterer Price Watch kun Google Shopping, men der er flere kanaler på vej i den nærmeste fremtid.

   

  Styrken ved Price Watch understreges yderligere af muligheden for, at du kan eksportere prisdata. Det kan gøres med en CSV fil. Du kan endda vælge specifikke dage/tidspunkter hvor du ønsker, at dine data skal genopfriskes. 

   

  Hvis du ønsker at få en smagsprøve på hvad vi har gennemgået i dag, så kan dette være din sidste chance for at melde dig til det Gratis Price Watch Beta, som udgives lige om lidt. Hvis du allerede er kunde hos DataFeedWatch, så er du velkommen til at søge om tidlig adgang gennem Early Access.

   

   

  price-watch-beta-access

   

  Check Flere Ressourcer på Price-Watch:

   

   

  Returnér til toppen af siden eller Download Den Ultimatie Google Merchant Center Håndbog


  New call-to-action